Annonce
Erhverv

Danskerne handler i stor stil online og henter selv hos Ikea

Wolfgang Rattay/Reuters
En vækst på 49 procent i onlinesalget har bidraget til at give Ikea Danmark en omsætning på 4,7 milliarder.

Onlinesalget hos den danske del af Ikea er i kraftig vækst.

Det viser regnskabet fra Ikea Denmark, som foruden en onlinebutik består af fem varehuse.

I det seneste regnskabsår voksede onlinesalget med cirka 49 procent i forhold til året før, og det bidrog til at løfte omsætningen med godt otte procent til 4,7 milliarder kroner. Det er den højeste omsætning nogensinde.

I løbet af regnskabsåret, der løb fra september 2018 til august 2019, har Ikea Danmark også haft fokus på at styrke sine salgskanaler.

Det fortæller Johan Laurell, der er direktør for Ikea Danmark.

- I 2019 forbedrede vi brugeroplevelsen af ikea.dk og styrkede samtidig vores totale servicetilbud med blandt andet tre timers Her & Nu Levering.

- Vi har også etableret vores Klik & Hent - Nær dig service flere steder i landet, så kunderne kan få udleveret deres varer meget tættere på deres hjem.

- Vores forretning står stærkt, og vi udvikler løbende vores møde med kunden, siger Johan Laurell i en pressemeddelelse.

Ifølge Ikea Danmark bliver 28,72 procent - eller mere end hver fjerde - onlineordre lagt uden for de fem varehuses åbningstider.

Herhjemme har Ikea varehuse i Aalborg, Aarhus, Odense, Gentofte og Taastrup.

I det seneste regnskabsår besøgte knapt 11 millioner de fem danske varehuse, mens der var 41 millioner besøgende på den danske hjemmeside.

Det danske regnskab følger, efter at der i slutningen af november blev offentliggjort regnskab for den internationale koncern Ingka Group, som ejer langt de fleste af Ikeas varehuse på verdensplan, herunder de danske.

Dette regnskab viste, at der i det seneste regnskabsår blev solgt for 292 milliarder kroner. Det var 15 milliarder kroner mere end året før.

Også fra Ingka Group lød det, at der var god succes med at sælge mere både online og i de fysiske varehuse.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Fire sigtelser til to mænd

Annonce