Annonce
Ulfborg/Vemb

Igen brand på værested: - Jeg tror, det er påsat med et eller andet heftigt

Flammer stod ud af et af kælderrummene på Ulfborg Værested torsdag aften. Efter slukningen havde sod og røgskader sat sit præg overalt på værestedet. Privatfoto: Anette Nielsen
Endnu en brand fandt torsdag aften sted på værestedet i Ulfborg. Det er ikke mere end en måned siden, at der blev sat ild til noget haveaffald ved bygningen.

Ulfborg: Hun havde lige forladt værestedet, hvor hun til daglig er leder. Havde spist aftensmad med brugerne, ryddet op og taget til svømning. Men 20 minutter efter Anette Nielsen forlod værestedet i Ulfborg, blev hun kaldt op af vandet. Der var ild i værestedet.

- Jeg glemte både briller og fodtøj, så jeg ankom våd og barfodet til en stor flok brandmænd og fire betjente, forklarer hun.

Et af kælderrummene på værestedet stod i flammer, og brandfolkene havde travlt med at slukke ilden.

Annonce

- Det tog os cirka en time at slukke. Jeg kan se, at vi brugte 500 liter vand - det er ikke så meget. Men sod og røg har lavet mange skader i både kælderrum og resten af huset, siger indsatsleder Morten Gräs fra Nordvestjyllands Brandvæsen om branden, der fandt sted lidt i klokken 18 torsdag.


Døren ned til kælderrummet var blæst ud. Som nævnt ved vi jo ikke noget endnu. Men jeg er i hvert fald rimelig skræmt. Og tilbage har jeg har jo kun mistanken.

Anette Nielsen, daglig leder af Ulfborg Værested


Tilbage til Anette Nielsen:

- Min assistent var der også og stod uden for afspærringen. Vi var begge to meget berørte. Jeg var virkelig rystet, for det er ikke mere end en måned siden, der sidst var brand her, siger hun.

For sidst i april var der ligeledes opstået brand ved værestedet. Her var der blevet sat ild til noget haveaffald, der lå op ad bygningen.

Mistanken

Her var det indledningsvist naboerne, der rykkede ud med en haveslange for at forsøge at inddæmme flammerne, før brandvæsenet ankom. Dengang var indsatsleder Morten Gräs overbevist om, at branden ikke var noget uheld:

- Vi er temmelig sikre på, at branden er påsat. Der er ingen el ved brandstedet, der har ikke været brugt ukrudtsafbrænder eller lignende, sagde indsatslederen dengang.

Hvorvidt en ildspåsættelse også er tilfældet denne gang, tør han dog ikke komme med noget bud på.

- Det er jo politiets teknikere, der nu er på den sag, siger han.

Sådan så det ud i kælderen efter branden torsdag. Privatfoto: Anette Nielsen

Imens løber det koldt ned ad ryggen på Anette Nielsen. Hun har en nagende fornemmelse:

- Jeg tror, det er påsat med et eller andet heftigt. Ellers havde vi lugtet det, inden vi gik, hvis det skulle have været for eksempel en kortslutning i noget el. Og den skade, der er sket, er ret voldsom, siger hun og tilføjer:

- Døren ned til kælderrummet var blæst ud. Som nævnt ved vi jo ikke noget endnu. Men jeg er i hvert fald rimelig skræmt. Og tilbage har jeg jo kun mistanken, siger hun.

Hun håber nu på en midlertidig genhusning for værestedet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro For abonnenter

Den sidste mink er kørt til forbrænding, men bekymringerne er langt fra begravet: - Jeg står med et hus, der ikke kan sælges

Annonce