Holstebro

Idrætsforeningerne i Holstebro Kommune kan melde om medlemsfremgang

Fodbold og tennis er topscorerne bag den medlemsfremgang, idrætsforeninger over hele landet har oplevet i 2018. Her er det 19 kvinder i alderen 31 til 45 år, der træner fodbold i Himmelevhallen i Roskilde. I Holstebro er der kommer 840 flere medlemmer i kommunens 107 foreninger i 2018. Foto: DGI
I en opgørelse fra DGI og DIF følger Holstebro Kommune udviklingen på landsplan, hvor stadig flere mennesker bliver aktive i en idrætsforening. I Holstebro Kommune har 840 mennesker meldt sig ind i en forening i 2018.

Holstebro: Bevæg dig for livet-initiativet fra DGI og DIF ser ud til at bære frugt. I hvert fald kan man på landsplan se en klar fremgang i antallet af danskere, der er indmeldt i en idrætsforening. Og i Holstebro følger man landsudviklingen, idet de lokale idrætsforeninger samlet er gået 840 medlemmer frem, så der nu er 27.316 medlemmer fordelt på kommunens 107 foreninger.

Holstebro Kommune er såkaldt visionskommune, hvilket betyder, at kommunen har indgået et forpligtende samarbejde med DGI og DIF for at få endnu flere idrætsaktive danskere og på den måde hjælpe til for, at Danmark bliver verdens mest idrætsaktive nation, og noget tyder nu på, at samarbejdet har båret frugt:

- Vi glæder os over den flotte fremgang, der er i foreningsidrætten, og den viser, hvor vigtig idrætsorganisationernes fælles indsats i Bevæg dig for livet-samarbejdet er. Vi har arbejdet for, at klassiske idrætter også kan være fleksible motionstilbud, der kræver mindre forpligtelse af udøveren, og det er noget, mange danskere heldigvis har taget til sig, siger formand i DGI Charlotte Bach Thomassen.

Flere til fodbold og tennis

På landsplan er der en fremgang i DGI og DIF på 26.158 unikke medlemmer, så det samlede medlemstal i de to idrætsorganisationer nu er på 2.257.014 fordelt på 11.330 foreninger.

Væksten udspringer desuden af en positiv udvikling i de to organisationers fælles satsning ’Bevæg dig for livet’, hvor idrætterne i samarbejdet bidrager med 17.759 flere medlemmer i 2018 til DGI og DIF. Det er især fitness, tennis, floorball, kano & kajak og fodbold, der driver den positive udvikling, hvor særligt fodbold og tennis har fået vendt en negativ udvikling til positiv.

0/0
Annonce
Holstebro

Gymasieelever forbydes at gå før tid ved eksamen

Kultur

Galleri: Endnu mere Rock i Holstebro

Holstebro For abonnenter

Til minde om: Omsorgsfulde Bodil syntes, det var for farligt at få børn, og man forstår hende...

Holstebro

Lottovinder i Holstebro Kommune løb med tocifret millionbeløb

Holstebro For abonnenter

Socialisten fra Thorsminde er klar til flere valg

Holstebro

FOA: - Det er løftebrud, det vil ikke virke, og det vil føre til yderligere personaleflugt

Holstebro For abonnenter

Først fyret, så forflyttet og frataget muligheden for at sige ordentligt farvel

Holstebro

Stings egne folk må tage hjem efter koncert - kunne ikke få hotelseng

Holstebro

Jørn Bruun: - Rock i Holstebro skal blive ved med at nytænke

Annonce