Annonce
Holstebro

Lokal landsby er storfavorit til at at vinde pris og penge

I de ti år, prisen har været uddelt, har regionsrådet altid fulgt indstillingen fra det ekspertpanel, der har udpeget vinderen, og panelet peger på Idom-Råsted i 2019. Arkivfoto.
Formelt skal regionsrådet den 27. marts udpege vinderen af Landsbyprisen 2019. Men rådet har altid fulgt indstillingen, og indstillingen peger på Idom-Råsted.

Idom-Råsted: Indtil den 27. marts kan Idom-Råsted kun kalde sig selv storfavorit.

Men meget skal gå rigtig galt, hvis landsbyen ikke skal løbe med de 150.000 kroner, som følger med hædren for at blive udnævnt som årets landsby 2019 i Region Midtjylland.

I de ti år, prisen har været uddelt, har regionsrådet nemlig altid fulgt indstillingen fra det ekspertpanel, der har udpeget vinderen.

- Det er selvfølgelig en markering af, at Idom-Råsted båret af stærkt lokalt engagement har formået ikke bare at fortsætte udviklingen, men at skabe markant ny udvikling gennem årene. Det ønsker vi at fremhæve og anerkende med Landsbyprisen, siger formand for regionsrådets Udvalg for Regional Udvikling, Jørgen Nørby (V).

Det er fem uvildige eksperter, der har vurderet de otte kandidater til Landsbyprisen 2019, og anbefalingen er klar: På baggrund af et stærkt foreningsliv, utraditionelle tilgange til kultur- og landsbyliv og flotte resultater med udgangspunkt i lokalområdet bør prisen på 150.000 kroner tildeles Idom-Råsted i Holstebro Kommune.

Dermed gentager de to samarbejdende landsbyer en flot præstation, da den første landsbypris, der blev uddelt for ti år siden i 2009, endte præcis samme sted.

Annonce

Udvikling i hele regionen

Det har dog ikke været helt let for juryen at udpege bare en enkelt vinder, oplyser formanden for Udvalg for Regional Udvikling, Jørgen Nørby (V).

På baggrund af det tætte løb indstiller Udvalg for Regional Udvikling, at to af de øvrige syv kandidater – Fjordklyngen i Viborg Kommune, og Knebel i Syddjurs Kommune – ekstraordinært hver tildeles 75.000 kroner som anerkendelse af en flot indsats og udvikling. Udvalget har også lagt vægt på samarbejdet mellem landsbyer de to steder.

- Prisen skal understøtte udvikling i hele regionen og fremhæve dem, der har fundet gode opskrifter på vækst og udvikling. Her har vi heldigvis mange at vælge fra i regionen, siger næstformand for Udvalg for Regional Udvikling, Flemming Knudsen (S) i en pressemedelelse.

Regionsrådet tager endelig stilling til uddelingen af Landsbyprisen 2019 på sit møde 27. marts.

Regionsrådet har siden 2009 tildelt en årlig landsbypris til en landsby eller gruppe af landsbyer, der har vist nye veje til fornyelse og udvikling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce