Annonce
Holstebro

Lokal landsby er storfavorit til at at vinde pris og penge

I de ti år, prisen har været uddelt, har regionsrådet altid fulgt indstillingen fra det ekspertpanel, der har udpeget vinderen, og panelet peger på Idom-Råsted i 2019. Arkivfoto.
Formelt skal regionsrådet den 27. marts udpege vinderen af Landsbyprisen 2019. Men rådet har altid fulgt indstillingen, og indstillingen peger på Idom-Råsted.

Idom-Råsted: Indtil den 27. marts kan Idom-Råsted kun kalde sig selv storfavorit.

Men meget skal gå rigtig galt, hvis landsbyen ikke skal løbe med de 150.000 kroner, som følger med hædren for at blive udnævnt som årets landsby 2019 i Region Midtjylland.

I de ti år, prisen har været uddelt, har regionsrådet nemlig altid fulgt indstillingen fra det ekspertpanel, der har udpeget vinderen.

- Det er selvfølgelig en markering af, at Idom-Råsted båret af stærkt lokalt engagement har formået ikke bare at fortsætte udviklingen, men at skabe markant ny udvikling gennem årene. Det ønsker vi at fremhæve og anerkende med Landsbyprisen, siger formand for regionsrådets Udvalg for Regional Udvikling, Jørgen Nørby (V).

Det er fem uvildige eksperter, der har vurderet de otte kandidater til Landsbyprisen 2019, og anbefalingen er klar: På baggrund af et stærkt foreningsliv, utraditionelle tilgange til kultur- og landsbyliv og flotte resultater med udgangspunkt i lokalområdet bør prisen på 150.000 kroner tildeles Idom-Råsted i Holstebro Kommune.

Dermed gentager de to samarbejdende landsbyer en flot præstation, da den første landsbypris, der blev uddelt for ti år siden i 2009, endte præcis samme sted.

Udvikling i hele regionen

Det har dog ikke været helt let for juryen at udpege bare en enkelt vinder, oplyser formanden for Udvalg for Regional Udvikling, Jørgen Nørby (V).

På baggrund af det tætte løb indstiller Udvalg for Regional Udvikling, at to af de øvrige syv kandidater – Fjordklyngen i Viborg Kommune, og Knebel i Syddjurs Kommune – ekstraordinært hver tildeles 75.000 kroner som anerkendelse af en flot indsats og udvikling. Udvalget har også lagt vægt på samarbejdet mellem landsbyer de to steder.

- Prisen skal understøtte udvikling i hele regionen og fremhæve dem, der har fundet gode opskrifter på vækst og udvikling. Her har vi heldigvis mange at vælge fra i regionen, siger næstformand for Udvalg for Regional Udvikling, Flemming Knudsen (S) i en pressemedelelse.

Regionsrådet tager endelig stilling til uddelingen af Landsbyprisen 2019 på sit møde 27. marts.

Regionsrådet har siden 2009 tildelt en årlig landsbypris til en landsby eller gruppe af landsbyer, der har vist nye veje til fornyelse og udvikling.

Annonce
Holstebro

Spisested har været 'forladt' i over fire måneder: Gæster undrer sig

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: Nu er 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Restaurant åbner igen, men udfordringen er ikke løst endnu

Holstebro For abonnenter

De ældre skal have de fleste penge, men minimumsnormeringer kan splitte byrådet

Struer

Kommuner: Lad os bare få en Naturnationalpark i Klosterheden

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Et ansvar, som de unge ikke har fortjent at stå med, men skal have ros for at løse efter bedste evne

Holstebro

Den gamle beredskabsbygning undersøges for giftstof-forurening: Nabo tør ikke spise frugt fra haven

Sport For abonnenter

Trods halvstort TTH-nederlag i Lissabon: - Vi har stadigt en chance i returkampen

Kultur

Livet fejres med musik og sang i kirke

Navne

Han er blevet sin egen chef som fjerde generation i det gamle familiehus

Struer

Tagsten kan blæse ned og træer kan vælte: DMI advarer mod voldsomt vejr torsdag

Erhverv

Ville du kunne klare dig gennem en dag på lidt olivenolie, et par græskarkerner og måske et par bær? For Josep er det hverdag, og diæten giver ham masser af energi som både musiker og ingeniør

Erhverv For abonnenter

Har besejret det svære skifte: Virksomheden har overlevet tre generationer

Holstebro

Gågadebutik flytter ind i 'Det Gule Hus'

Annonce