Annonce
Holstebro

Idom-Råsted med i finalen om 100.000 kroner

Idom-Råsted Borgerforening er i finalen i konkurrencen "Fantastiske Fællesskaber", hvor gevinsten er 100.000 kroner, og hvor det afgørende er antallet af sms-stemmer. Arkivfoto: Morten Stricker
Antallet af sms-stemmer er afgørende, når Idom-Råsted Borgerforening er med i finalen i TV2-regionernes konkurrence for "Fantastiske Fællesskaber"

Idom-Råsted: De to små sogne vest for Holstebro har to gange været årets landsby i Region Midtjylland. Nu er Idom-Råsted Borgerforening også med i finalen om 100.000 kroner i konkurrencen "Fantastiske Fællesskaber", som TV2-regionerne står bag sammen med Tuborg Fondet og Lokale og Anlægsfonden. Det er antallet af sms-stemmer, der afgør, hvilket fællesskab der får de 100.000 kroner, og sidste år gik prisen til Mejrup.

Baggrunden for nomineringen er blandt andet en ny vision, som skal udvikle fællesskabskulturen i Idom-Råsted.

- Vi vil prøver at skabe en ny dele-kultur i landsbysamfundet. Vi vil undersøge interessen for at dele de materielle ting, som vi hver især kun bruger en gang imellem og alle derfor ikke behøver at eje. Vi vil styrker båndene mellem generationer, hvor man for eksempel kan låne en bedste eller et barnebarn, siger foreningens formand Dennis Thiesen.

På TV Midt Vests hjemmeside kan man se præsentationsfilm alle nominerede. Hvis man synes, at Idom-Råsted skal vinde konkurrencen, skal man sende en sms til 1272 med beskeden MV 5.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Uden købere ingen bagmænd

Om det er ny taktik eller bare en tilfældighed, skal være usagt. Men da lokalpolitiet i Holstebro tirsdag fortalte, at det sigtede 31 personer for at have købt euforiserede stoffer hos en lokal hashpusher, kom det kort efter, at politiet begyndte at præsentere 275 borgere i Skive-området for sigtelser for at have købt kokain hos det, der er blevet døbt Porsche-banden. I begge sager er det data fra narkohandlernes telefoner, der har ført frem til de mange købere af narkotika. Sagen fra Skive er naturligvis markant større end den i Holstebro. Men det ændrer sådan set ikke på, at det er en helt igennem fornuftig taktik også at gå synligt og målrettet efter køberne af narko. Selvfølgelig er bagmændene interessante og skal stoppes. Men uden købere var der ingen bagmænd. Uden købere var der ikke et marked for bander og lignende til at tjene styrtende summer på at forsyne unge og gamle med hash, kokain og andre euforiserende stoffer, der plager mange byer og som ødelægger alt for mange liv. Der er simpelthen ingen grund til at frede nogen i den sammenhæng. At det ikke er vanskeligt at skaffe de euforiserende stoffer, vidner de to sager tydeligt om. Stofferne er bare en sms væk. At de benyttes af mange, behøver man blot at slå op i avisen for at sande. I sidste uge blev en blot 16-årig dreng fra Holstebro sigtet for at sælge kokain og onsdag blev fire personer alene i Holstebro anholdt og sigtet for at køre bil under påvirkning af euforiserende stoffer. Narkopåvirkede bilister har for længst overhalet spritbilisterne i statistikkerne - og det er ikke kun unge mænd, der bliver standset med narko i blodet. Det er folk i næsten alle aldersgrupper. Det er ganske alvorligt, og forhåbentligt er de seneste to store aktioner fra Midt- og Vestjyllands Politi med til at sende et klart signal om, at det bestemt ikke er risikofrit at eksperimentere med stoffer, og det kan give både bøder og pletter på straffeattesten. Samtidig må man håbe, at de to aktioner også har givet anledning til en snak om mange spiseborde om brugen af stoffer.

Annonce