Annonce
Holstebro

Idom-Råsted får 20.000 til fødevarearrangementer

Plexus i Idom har fået 20.000 til at udbrede kendskabet til områdets fødevarer. Arkivfoto
Det er en god dag for Helle Torsbjerg Niewald, repræsentant for Plexus, der netop har fået 20.000 kroner i hænderne fra Europæisk Gastronomiregion.
Annonce

Idom-Råsted: Tre events i løbet af 2019 skal gøre Idom-Råsted-området kendt for sine smagsoplevelser. Det er tanken bag projekt MÆMA, som Plexus søsatte tidligere i år. Planen med MÆMA-projektet er, at gæsterne skal rundt og besøge syv landbrug i området og blandt andet få større forståelse for, hvad man putter i munden, høre historierne om, hvordan fødevarene produceres og prøve kræfter med at overnatte i en grisehytte.

Nu har den selvejende institution fået 20.000 kroner fra en mikropulje under Europæisk Gastronomiregion til projektet. Pengene skal gå til både en fest for de frivillige og selve arrangementerne.

- I Region Midtjylland er der en høj koncentration af ildsjæle, iværksættere, kreativitet og lyst til at skabe. Mikropuljen er en håndsrækning til de iværksættere, der formår at skabe store oplevelser for små penge. Tanken med Mikropuljen er netop ikke finansiering eller drift af store projekter og organisationer, men at skabe mulighed for gode initiativer og oplevelser i by og land; der hvor det reelt gør en forskel, fortæller Pelle Øby Andersen i en pressemeddelelse. Han er direktør for Food Organisation of Denmark, der fungerer som sekretariat for Europæisk Gastronomiregion.

Repræsentant for Plexus, Helle Torsbjerg Niewald er glad for håndsrækningen:

- De 20.000 gør det muligt for os at få de her ting op at køre på et højere niveau. Vi får penge til det kulturelle indslag, og vi får penge til at give de frivillige en lille tak, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro For abonnenter

Omtvistede minkgrave: Ny tvivlsom lov kan lovliggøre minkgrave - men måske i strid med grundloven

Annonce