Annonce
Holstebro

Ideerne fik frit løb på landsbymødet

80 borgere var lørdag samlet i Plexus i Idom. Arkivfoto

Idom var lørdag centrum for "Landsbymødet 180 grader", hvor 12 talere og 80 tilhørere var samlet for at lufte ideer til fremtidens landsbyudvikling.

Idom: Forfattergudstjenester, levefællesskaber med udviklingshæmmede og gratis landsbyudvikling. Det var blandt emnerne, da Landsbylaboratoriet med base i Idom-Råsted lørdag arrangerede landsbymøde. Til mødet holdt 12 foredragsholdere tale om de udviklingsprojekter, der er i gang i landsbyer rundt om i Jylland. 80 tilhørere var mødt op til åbningen. Efterhånden som foredragene skred frem blev antallet reduceret til 60. Borgerforeningens formand Dennis Thiesen var godt tilfreds med fremmødet:

- Som udgangspunkt ja. Landsbymødet her er første gang af sin slags, så det er jo noget, vi skal have bygget op over årene, sagde han.

Formanden var selv særligt begejstret for blandt andet talen af Anders Bune, der fortalte om Fjaltrings tilgang til landsbyudviklingen.

- Mange siger, at man skal søge penge, når der skal laves nogle initiativer i en landsby, men det er noget man kan gøre helt uden midler, sagde Anders Bune.

Han nævnte som eksempel, at borgerforeningen i Fjaltring havde indsamlet mailadresser fra alle byens borgere, som fungerede som et fælles mailsystem, så alle kunne blive underrettede, når der skete noget i byen.

- Og så holder vi Open By Night, selvom vi kun har én forretning, grinte han.

Senere på mødet blev ideen om forfattergudstjenester, hvor det ikke kun er præsten, der fortolker biblen, luftet foran de tilhørende i den lokale kirke.

Og et særligt levefællesskab ved Skanderborg, hvoraf udviklingshæmmede udgør 20 procent af landsbyens 150 borgere indgik ligeledes til inspiration.

Annonce
Holstebro

Tag kandidattesten her

Holstebro

Dorthe vil forsætte med at tatovere trods forbud fra EU: - Jeg føler mig pisset op og ned ad ryggen

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Virksomhed har stået for solid vækst i årrække - hemmeligheden er Jens' værdier og snusfornuften:  - Vi har aldrig købt en papkasse

Struer For abonnenter

Laurs er villig til at betale prisen: - De sendte min kone ud af landet, så fra på søndag er jeg tysker

Erhverv

Fra gårdbutik til gågade: Birte gør drømmen til virkelighed, og åbner tøjbutik på Østergade

Holstebro For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Nordvestjylland

Holstebro

Overlægen, der selv blev patient, kommer med hård kritik af  test-systemet: I sætter mit liv på spil, når jeg skal stå i kø med syge

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Kultur

Transkønnet danserinde har hovedrollen i forestilling om verdens første kønsskifteoperation

Sport

Fremtiden ligger i Holstebro - både på og uden for banen: Jeg har nået en alder, hvor der skal mere til end bare at have et arbejde

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Struer

Kørte frem for rødt: Tog afsporet på station

Leder For abonnenter

Vi ved stadig ikke, om statsministeren kan stilles til ansvar i minksagen - men nu ved vi, at ministeriet kæmpede for at redde hendes og regeringens politiske liv

Erhverv

Få din burger bragt helt til døren: Madbude rykker ind i Holstebro

Annonce