Annonce
Holstebro

Ideerne fik frit løb på landsbymødet

80 borgere var lørdag samlet i Plexus i Idom. Arkivfoto

Idom var lørdag centrum for "Landsbymødet 180 grader", hvor 12 talere og 80 tilhørere var samlet for at lufte ideer til fremtidens landsbyudvikling.

Idom: Forfattergudstjenester, levefællesskaber med udviklingshæmmede og gratis landsbyudvikling. Det var blandt emnerne, da Landsbylaboratoriet med base i Idom-Råsted lørdag arrangerede landsbymøde. Til mødet holdt 12 foredragsholdere tale om de udviklingsprojekter, der er i gang i landsbyer rundt om i Jylland. 80 tilhørere var mødt op til åbningen. Efterhånden som foredragene skred frem blev antallet reduceret til 60. Borgerforeningens formand Dennis Thiesen var godt tilfreds med fremmødet:

- Som udgangspunkt ja. Landsbymødet her er første gang af sin slags, så det er jo noget, vi skal have bygget op over årene, sagde han.

Formanden var selv særligt begejstret for blandt andet talen af Anders Bune, der fortalte om Fjaltrings tilgang til landsbyudviklingen.

- Mange siger, at man skal søge penge, når der skal laves nogle initiativer i en landsby, men det er noget man kan gøre helt uden midler, sagde Anders Bune.

Han nævnte som eksempel, at borgerforeningen i Fjaltring havde indsamlet mailadresser fra alle byens borgere, som fungerede som et fælles mailsystem, så alle kunne blive underrettede, når der skete noget i byen.

- Og så holder vi Open By Night, selvom vi kun har én forretning, grinte han.

Senere på mødet blev ideen om forfattergudstjenester, hvor det ikke kun er præsten, der fortolker biblen, luftet foran de tilhørende i den lokale kirke.

Og et særligt levefællesskab ved Skanderborg, hvoraf udviklingshæmmede udgør 20 procent af landsbyens 150 borgere indgik ligeledes til inspiration.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Når rådhuset genåbner: Vil du ind - skal du bestille en tid

Annonce