Annonce
Navne

Ibeth Pedersen fra Sevel brænder for hjernegymnastik med de ældste

45-årige Ibeth Pedersen går nu all in med seniorgymnastik. Foto: DGI Vestjylland
Ibeth Pedersen brænder så meget for seniorområdet, at hun nu har sagt sit job op og går efter at gøre en forskel på fuldtid for dem, hvor bevægeligheden ikke er helt den samme, som den har været.

Sevel: I 1997 flyttede sønderjyden Ibeth Pedersen til Djeld, og det skulle vise sig at være en rigtig god gevinst for lokalområdet og omegn. Hun kastede sig over det frivillige arbejde gennem at være træner for børneholdet i Sevel. Herefter overtog hun et seniorhold, hvor det stod klart, at hun havde fundet sin rette hylde. I 2011 startede hun som halmutter i Sevel Hallen, hvilket gjorde det muligt for hende at dyrke passionen for senioridrætten på frivillig vis endnu mere end før.

Som tiden gik, fik Ibeth startet flere og flere hold op i Sevel, men det var ikke hende selv, der fik idéerne til de nye hold. Det var blandt andet én af de kvindelige gymnaster på et af Ibeths seniorgymnastikhold. Hun efterspurgte et hold til mændene, da flere af de kvindelige seniorer ikke selv kunne få dem med ud ad døren. Her opstod idéen til Munter-Mandag, som startede tilbage i 2012 og er en træning, der består af en kort, fælles opvarmning og herefter spil som floorball, pickleball, bowls og ringo.

Annonce

Flæskeballet

Siden 2012 er der også kommet andre hold til, blandt andre Fredags-FUT, Flæskeballet, SMART-træning og Torsdagstræf, hvor sidstnævnte er for de mest erfarne. Sidste år lå gennemsnitsalderen på 84,4 år.

Før hun så sig om, havde Ibeth Pedersen syv forskellige hold om ugen, som hun trænede frivilligt, samtidigt med at hun passede sit arbejde i Sevel Hallen og familielivet derhjemme.

Flere og flere udefra begyndte så småt at henvende sig til Ibeth for at høre, om hun havde mulighed for at starte hold op hos dem uden for Sevel. Især SMART-træningen var særligt efterspurgt, men med et fuldtidsjob og flere frivillige hold under vingerne, var det svært at finde flere timer i døgnet.

I stedet så Ibeth sit snit til at starte på en frisk. Hun stoppede derfor som halmutter i september 2019 efter otte gode år i Sevel Hallen. Nu lever hun af det, hun elsker, samtidig med at hun stadig har sit frivillige virke i Sevel Hallen og hun er ikke i tvivl om, hvorfor hun bliver ved.

- Jeg kan se, at det gør dem en masse godt. De går i godt humør herfra, fortæller Ibeth Pedersen i en pressemeddelelse.

Fællesskab

Fælles for Ibeth Pedersens hold er, at de alle har noget med kaffe og sang at gøre, og så får deltagerne også en ægte synnejysk fortælling inden hver træning.

- Det handler i høj grad også om fællesskabet – der skal være tid til hygge og snak. Derfor har vi indført en ny station i cirkeltræningen for de ældste, nemlig en samtalestation. Den er meget eftertragtet. Jeg fornemmer, at de glæder sig. Engang imellem kommer de en halv time før - bare for hyggens skyld. Det er en succes at få nogen med, som vi aldrig før har set. Det er vildt fantastisk, siger Ibeth Pedersen.

Hvad angår fremtiden håber Ibeth, at flere får øjnene op for SMART-træningen, og at det bliver en større succes, end det er i forvejen. I øjeblikket har Ibeth hold i Bording, Holstebro, Struer og Vinderup og selvfølgelig Sevel, og hun håber at få spredt hendes SMART-træning endnu mere ud på landkortet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Gymnasiet må afskedige to undervisere

Leder For abonnenter

Læserbrev oversvømmer kommunens hjemmeside

Overskriften her er måske nok en stramning. Faktisk findes der kun et enkelt læserbrev på Holstebro Kommunes hjemmeside, men det er også nok til, at man må løfte et øjenbryn og undre sig. Under overskriften "Meninger om Storå oversvømmer dagbladets artikler" skriver kommunens natur- og miljøchef Torben Mølgaard om planerne for at sikre Holstebro mod oversvømmelser og adresserer samtidig nogle af de holdninger og kritikpunkter, forskellige borgere har rejst i artikler i denne avis. Indlægget præsenteres på kommunens hjemmeside netop som et læserbrev, og samme læserbrev har Torben Mølgaard sendt til avisen, som bragte det i sin fulde længde søndag. I avisen er det utvivlsomt et partsindlæg i en debat. Ovenikøbet et indlæg fra en person, som kan udtale sig om emnet med en overbevisende tyngde i kraft af sin stilling. Et meget velkomment læserbrev. Men skal det også opfattes sådan på kommunens hjemmeside? Altså som Torben Mølgaards holdning til debatten og til den kritik, visse kilder har rettet mod kommunens kamp mod oversvømmelserne? Det er svært at se det som andet. Og det åbner for en interessant diskussion: Kan enhver borger nu få adgang til forsiden af kommunens hjemmeside for at debattere aktuelle emner? Kan man få adgang til at bringe et læserbrev, hvis det er kommunens sagsbehandling, man er utilfreds med, eller gælder det kun, hvis det er avisens dækning af en sag, man er uenig i? Gælder muligheden for at få optaget sit læserbrev på kommunens hjemmeside alle, eller skal man være chefansat ved kommunen for at opnå det privilegium? Læserbrevsskribenten tager i sin tekst Holstebro Kommune til indtægt for indholdet med formuleringen: "...så finder Holstebro Kommune, at der er nogle påstande og meninger om mulige løsninger, som ikke kan stå uimodsagt." Måske er der således blot tale om en uheldig håndtering af begrebet læserbrev. Det er måske i virkeligheden information fra kommunen og ikke holdninger fra Torben Mølgaard. Forvirringen er stor, om end vi nu ved, at natur- og miljøchefen er uenig i visse holdningerne til sagen.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];