x
Annonce
Kultur

Iben læser Halfdan Rasmussens børnerim op via Facebook hver dag

Iben Nagel Rasmussen (i den røde sofa) læser udvalgte børnerim af sin far, Halfdan Rasmussen, hver dag fra Ryde. Pressefoto
Hvis man lige har seks minutter hver dag klokken 11, kan man bænke sig sammen med børnene foran computeren og se skuespillere i festlige kostumer og høre børnerim læst op.

Holstebro: - Vi sidder jo så her i Ryde og kan lige som alle andre ikke rigtigt gå nogen steder. Vi tænker på dem, vi har arbejdet med i tidens løb, dem, vi skulle have arbejdet med netop nu, og dem, vi forhåbentlig skal arbejde med i fremtiden. Og så kom vi på at lave en lille daglig "aftale" med børn og voksne ved computerskærmen, så vi kan være sammen, selvom vi er langt fra hinanden.

Sådan skriver skuespillerne Valerio Peroni og Alice Occhiali fra Váli Theatre Lab til Dagbladet.

De bor i Ryde hos Odin Teaters skuespiller Iben Nagel Rasmussen. Her bor også en anden Odin-skuespiller, nemlig violinisten Elena Floris.

- Det er hårde tider, men vi vil gerne dele et øjebliks glæde og poesi med alle børn og deres familier, forklarer den lille Ryde-forsamling.

Og det er så det, de gør.

Hver dag klokken 11 kan man klikke sig ind på facebooksiden "Váli Theatre Lab" og se små seks minutters afsnit i serien "Børnerim med Iben". Man kan også se de "gamle" afsnit.

Ud over lidt sjov med skuespillerne i festlige kostumer og Elena med sin violin, kan man høre og se Iben Nagel Rasmussen læse op af de børnerim, som hendes far, Halfdan Rasmusssen, var så fantastisk til at skrive. Det drejer sig om bøgerne "Halfdans ABC", "Lange Peter Madsen" og "Børnerim".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce