Annonce
Struer

I Struer mangler byrådet noget helt essentielt: - Det er meget ærgerligt

Ann Møller Nielsen (S) sad inden kommunalvalget sidste år i en arbejdsgruppe i partiet, der havde til formål at få flere kvinder til at stille op. Arkivfoto: Morten Stricker
Der er 21 pladser i byrådet i Struer, og blot tre af dem er besat af kvinder. Men det er svært at få kvinder til at stille op, lyder det fra to partiforeninger.

Struer: Man skal kun lige scrolle ned til anden linje på listen over byrådsmedlemmer, før de første to dukker op. Og så blot en enkelt linje mere, før den tredje viser sig.

Men derefter kan man stoppe med at tælle. Ud af 21 byrådsmedlemmer i Struer er der blot tre kvinder i alt. Marianne Bredal (V), Ann Møller Nielsen (S) og Anne Kristine Bøge Petersen (SF) er en sjælden race i byrådet, og det er Ann Møller Nielsen godt klar over.

- Jeg synes, det er meget ærgerligt, siger hun.

Annonce

Nede på knæ

Hun fortæller, at de i Socialdemokratiet op til kommunalvalget i november 2021 nedsatte en arbejdsgruppe, der havde til formål at få flere kvinder til at stille op.

- Og det lykkedes os at få fem kvinder på listen, og de var alle gode kandidater, fortsætter Ann Møller Nielsen.

Men hun var den eneste, der blev valgt ind. Hvorfor ved hun ikke helt. Til sammenligning var der 12 opstillede mænd.

- Det er svært at svare på, hvorfor der er flest mænd, men det er noget, vi er meget optagede af i Socialdemokratiet. Det er vigtigt, at man får en ligelig fordeling, for det er svært at have et repræsentativt demokrati, hvis det mest af alt er mænd på 50+, mener Ann Møller Nielsen.

Det er de enige med hende i hos Venstre, som sidste år havde tre kvinder opstillet sammen med 11 mænd.

- Det er noget, vi har gjort os mange tanker om. Vi har spurgt mange og været helt nede på knæ, men det er ikke rigtigt lykkedes os, siger Flemming Poulsen, der er formand for Venstres kommuneforening i Struer, og tilføjer:

- Vi ville gerne kunne repræsentere helt fra nord til syd, ung til gammel og begge køn, men det er svært, så man tager dem, man kan få.

Heller ikke hos Venstre har de knækket koden til at få flere kvinder til at stille op, og det har været en udfordring for dem ved de seneste par kommunalvalg.

Det er svært at have et repræsentativt demokrati, hvis det mest af alt er mænd på 50+.

Ann Møller Nielsen, byrådsmedlem (S)

- Jeg tror helt personligt, at politik stadig er noget, der tiltaler mænd mere, og det er synd. Min personlige mening er, at hvis forskellige mennesker mødes, så brydes meninger, og så får man de bedste beslutninger med synspunkter fra flere forskellige, siger Flemming Poulsen.

Annonce

For dårligt

Ifølge Ann Møller Nielsen skal partiforeningerne i gang allerede nu, hvis de vil have succes i arbejdet med at skaffe flere kvindelige kandidater.

- Mange af de kvinder, vi snakkede med i arbejdsgruppen, havde flere overvejelser om, hvad det ville indebære og kræve af dem at stille op, end mændene havde. Jeg mener, at partiforeningerne skal i gang nu med det opsøgende arbejde for at få eventuelle kandidater til at engagere sig, så eventuelle kvindelige kandidater ikke føler, det er en tre meters vippe, de skal springe ud fra lige før valget, siger hun.

Også hos Venstre kommer arbejdshandskerne nu på.

- Vi skal sætte mere ind til det kommende valg, selvom vi har forsøgt før. Jeg vil rigtigt gerne høre fra kvindelige kandidater, for jeg synes faktisk, det er for dårligt, at vi ikke kan komme med flere, så vælgerne også kan få et større valg på den hylde, siger Flemming Poulsen.

Annonce
Holstebro

Langvarig sygeplejestrejke trækker spor: Dobbelt så mange patienter valgte privathospital

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Maggie er med 'mor' i salonen hver dag: - Kunderne synes, det er så hyggeligt - nogen bliver ligefrem skuffede hvis hun ikke er her

Holstebro For abonnenter

Da Poul Henning pludseligt døde, reddede han fem andre: - Det er uretfærdigt, men tænk på dem, som fik deres kære med til juleaften på grund af ham

Holstebro

Jysk Energi melder alt klar til elbilerne

Vestjylland

Politiet efterlyser vidner til brutalt overfald på åben gade: 32-årig fik knytknæveslag og flaske i hovedet

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Navne For abonnenter

Poul-Erik Sloth Nielsen blev 'kun' 72 år - men der er mange, som bliver 100 år og ikke har prøvet så meget, som han har

Vestjylland

Spurgt på gaden: Er du organdonor?

Holstebro For abonnenter

Ragnvald fik livet tilbage, da en anden mistede sit: - Jeg er dybt taknemlig

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Hvorfor skal jeg have skattefri penge ind på kontoen, som jeg ikke har bedt om og ikke har brug for?

Holstebro For abonnenter

Hun er selv vaccineret - men ikke hendes børn:  - For at være ærlig, så kan jeg ikke forstå, hvorfor der skal være så stort et pres

Holstebro

Nye regler kan smadre skiferien for Karsten: - Det kan ikke passe. Jeg har fået tre stik og er immun - jeg må være ønsket at få ind

Annonce