Annonce
Holstebro

I seks-syv år ville ingen vide af hytte: Nu står de i kø

Spejderne har på kun ét døgn fået 11 henvendelser fra foreninger og andre, som ønsker at overtage klubhuset. Derudover har kommunen fået tre henvendelser. Foto: Morten Stricker
Holstebro Balletskole tegner til at blive den heldige ejer af den hytte, som spejdere i årevis forgæves har forsøgt at komme af med. Men det skulle én avisartikel ændre på.

Holstebro: Balletskolen i Holstebro ser ud til også at blive hytteejer.

Skoleleder Kent Sommer var først til at reagere på det tilbud, som Vestjydske Division under Danske Spejderkorps gik ud med i avisen mandag.

- For os vil det være helt fantastisk at få hytten. Vi vil både bruge den til vores børnehave og  skolefritidsordningen, som kan komme ud og udfolde sig i naturen, men vi vil også bruge den i  natur- og teknik-undervisningen, siger skoleleder Kent Sommer.

Annonce

Spejderne har siden 2013 forsøgt at komme af med hytten efter nedlæggelse af Birkegruppen og har både kontaktet Holstebro Kommunes fritidsafdeling og mange foreninger - uden at det har givet pote.


Jeg er blevet kimet ned. Folk har ringet, sms'et og mailet tirsdag nat. Det er imponerende.

Annitta Hansen, divisionschef for Vestjydske Division under Danske Spejderkorps.


Det undrer divisionschefen, der fortæller, at hun er blevet "kimet ned". Det første døgn har hun modtaget 11 henvendelser på ét døgn, og kommunen tre henvendelser.

- Folk har ringet, sms'et og mailet tirsdag nat. Det er imponerende, og jeg har snakket med i hvert fald syv af dem og hørt mange gode og livsbekræftende historier fra foreninger, hvoraf flere har haft fat i kommunen, men ikke fået henvist hytten. Så jeg spørger da mig selv, hvordan kunne vi have gjort det, så det var lykkedes lidt hurtigere, siger Annitta Hansen, divisionschefen for Vestjydske Division under Danske Spejderkorps.

Ny ti-årig aftale

Spejderhytten ligger på kommunens jord, der er udlagt som offentlig rekreativt område, og kontrakten udløber om et år.

Spejderne og balletskolen underskriver en overdragelsesaftale fredag. Forvaltning og skole er enige om at indgå en ny ti-årig låneaftale med 12 måneders opsigelse, hvilket kan laves rent administrativt uden at bringe den for udvalg og byråd, så hytten er klar til brug til skolestart 10. august.

- Uanset om det er en forening eller en skole, der overtager bygningerne, så skal den forpligtige sig til at fjerne bygningerne, hvis den ikke længere ønsker at være der. Ellers ville Holstebro Kommunes borgere stå med en udgift på 80.000-100.000 kroner til nedrivning af hytten, siger teamleder Martin Meisler Elmholdt-Svendsen, Holstebro Kommune.

Nogle af de andre foreninger, der har vist interesse for hytten, er Code of Care, en hundeforening og en faldskærmsklub.

- Vi har pladsmangel i vores nuværende klubhus og leder efter noget, der kan flyttes til Lindtrop flyveplads, fortæller René Holst Christensen fra Holstebro-Lindtorp Faldskærmsklub.

Sagen kort

I 1986 indgik Holstebro Kommune og Det Danske Spejderkorps, Birkegruppen, en 10-årig aftale om udlån af et 3000 kvadratmeter stort areal i Frøjkparken, på Beethovensvej 5. Låneaftalen blev siden forlænget til 31. maj 2021.

Aftalen indeholder et vilkår, hvoraf det fremgår, at såfremt gruppen ophører med at anvende bygningerne til det oprindelige formål, bringes lejemålet straks til ophør.

Området i Frøjkparken er i byplanvedtægt nr. 33 udlagt til offentlig grønt område, med mulighed for opførelse af bygninger, der er nødvendige for områdets funktion som rekreativt område.

I 2014 nedlægges Birkegruppen og klubhuset udlejes det første år til foreningen Single Hytten, der i 2015 søger kommunen om lov til at udvide klubhuset, der er for lille til de 215 medlemmer.

Single Hytten får nej, selvom det ikke strider mod lokalplanen. Kommunen mener ikke, at Single Hyttens aktiviteter er forenelige med de rekreative spejderaktiviteter i området; på Beethovensvej 1 har fritidshuset FDF Holstebro Vest også lånt et areal og disse aktiviteter ønskes opretholdt.

Kilde: Holstebro Kommune

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer

47-årig familiefar omkom i redningsforsøg - forsøgte at svømme ud til to børn i en gummibåd

Struer For abonnenter

Kristian efterlod sig millionformue efter langt og nøjsomt liv - nu får plejehjemmets venner de sidste 720.000 kroner af arven

Holstebro

Se video: Sygeplejersker på gaden for at forklare sig - derfor strejker vi nu

Annonce