Annonce
TTH Herrer

I Mikkel Hansens rige er der kun en konge

Med sine 196 centimeter stak Mikkel Hansen godt op i havet af børn og voksne, der efter kampen omringede den danske superstjerne. Foto: Johan Gadegaard
Publikum fik hvad de kom for. Mikkel Hansen og resten af PSGs verdensstjerner foldede sig ud. For selvom der var mange TTH Holstebro-tilhængere på lægterne, måtte hjemmeholdet både på og udenfor banen give fortabt.

Holstebro: Nikola Karabatic, Sander Sagosen, Luc Abalo. De stod der alle sammen, verdensstjernerne fra den franske storklub Paris Saint Germain.

Men når holdet befinder sig i en dansk håndboldarena, er de alle reducerede til statister. Det var Mikkel Hansen, der havde fået 3105 tilskuere til at indløse billet til Gråkjær Arena søndag eftermiddag, det var Mikkel Hansen, de heppede på undervejs (og lidt på TTH Holstebro), og da kampen var færdig, var det Mikkel Hansen alle ville hilse på, få en autograf fra og blive foreviget med på et billede.

- Det var bare sejt at møde ham. Han er rigtig god, fortæller niårige Albert Glintborg Terkelsen, der sammen med mor, far og lillesøster Alba havde taget turen fra Mors for at opleve den danske verdensstjerne.

- Jeg fik et billede sammen med Albert og Mikkel. Det skal mine venner se, når jeg kommer hjem, fortæller seksårige Alba stolt.

Annonce

Kampen i tal

TTH Holstebro - PSG 28-34 (13-23)

Træningskamp, herrer

Mål, TTH: Magnus Bramming 9, Johan Meklenborg 4, Jonas Porup 4, Jonathan Würtz 3, Christoffer Cichosz 2, Allan Damgaard 2, Peter Balling 2, Niels Lindholdt 1.

Topscorere, PSG: Sander Sagosen 7, Mikkel Hansen 6.

Udvisninger: TTH 7, PSG 2.

Tilskuere: 3105 i Gråkjær Arena.

Søvnløs

10-årige Anders Valdemar Lorentzen var mødt en smule klatøjet op til håndbold søndag eftermiddag, men det var ikke fordi, hans fødselsdagsfest dagen før havde taget overhånd.

- Jeg har næsten ikke sovet i nat, fordi jeg glædede mig så meget til at se Mikkel Hansen, fortæller struerboen, efter han havde fået sat stjernens kragetæer på den medbragte landsholdstrøje.

- Nu mangler jeg kun Henrik Toft Hansen, så har jeg alle på landsholdets autografer, forklarer Anders Valdemar Lorentzen.

Han skulle ikke have en autograf, men direktør John Mikkelsen smilede alligevel om kap med de mange børn. Han havde fået lige det, han havde håbet på, da han forhandlede en aftale om et besøg på plads med den franske klub.

- For os har det vigtigste at give vores fans en oplevelse og en fed kamp at åbne sæsonen med. Så må vi i næste uge få regnskabet gjort op og finde ud af, om vi også har tjent lidt på den og forhåbentlig kommer vi ud med et lille plus. Men økonomien har ikke været det vigtigste, forklarer John Mikkelsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Gymnasium og Klimatorium

Byggeriet af Klimatorium i Lemvig foregår fortsat mest under jordhøjde. Men mens byggeriet vil rejse sig i løbet af de kommende måneder og blive et synligt tegn på, at Lemvig Kommune satser på, at klimaudfordringerne skal blive til et vækstpotentiale frem for et problem, så arbejdes der på tiltag, som skal samarbejde med Klimatorium. I lørdags kunne vi fortælle om det nyeste initiativ, som får forbindelse til Klimatorium. Lemvig Gymnasium vil lave en klima-linje, hvor Klimatorium er en samarbejdspartner. Det er det første gymnasium i landet, der sætter ord og handling bag, at klimaet er en vigtig del af den nære fremtids udfordringer. Det er et eksempel på det, Klimatorium gerne skal udvikle, nemlig ideer og projekter, som skal sætte Vestjylland på dagsordenen. Klimatorium har allerede givet omtale andre steder på kloden. På New Zealand vil man lave noget tilsvarende efter et besøg i Lemvig. Og vi har for eksempel her i bladet kunnet fortælle om en amerikansk klummeskriver, der opfordrede præsident Trump til at kigge mod Lemvig for netop at lave sådan et tiltag for at sætte gang i, at man også i USA får lavet problemerne med klimaet om til noget positivt. En betingelse for, at Klimatorium bliver en succes, er, at man skaffer sig samarbejdspartnere, som netop vil bruge bygningen i Lemvig som det sted, hvor man sammen med andre vil udvikle idéer - og det skulle gerne være til gavn for det lokale erhvervsliv, som kan være medspillere. Lakmusprøven er, om det lykkes at skaffe de partnere, der skal til, for at etape 2 kan bygges af private investorer, efter det er Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand, der står for den første etape. At Lemvig Gymnasium har set muligheden for, at det er vestjyske studenter, der skal gå forrest med en studenterhue med klimabånd, er med til at styrke omtalen og interessen for Klimatorium, allerede inden byggeriet står klar. Efter sommerferien skulle 1. etape af det markante byggeri så være klar til at blive indviet, og så er det, vi med spænding venter på, om folkene bag kan melde ud, at nu er interessen så stor, at en privat investor kan lade håndværkerne fortsætte med at få hele projektet gjort færdigt.

Annonce