Annonce
Holstebro

I kø i kulden: - Det er en mærkelig tilværelse, vi har i øjeblikket

Det krævede lidt ekstra at skulle bruge sin lørdag på at stå i kø i det vejr, formiddagen kunne præstere. Her er vi i Mejrup ved Holstebro. Foto: Johan Gadegaard
Avisen drog lørdag formiddag på testtur i Holstebro Kommune, hvor der i weekenden for alvor er skruet op for testkapaciteten.
Annonce

Mejrup/Vinderup/Holstebro: 11.000 testtider alene i de testcentre, der ligger i Holstebro og Ringkøbing-Skjern kommuner - det er, hvad der denne weekend er afsat pr. dag.

Det oplyste Region Midtjylland tidligere på ugen sammen med en opfordring til at komme afsted med baggrund i et højt smittetryk og en nødvendig, tæt overvågning af virusvarianter.

I Holstebro Kommune var der lørdag formiddag hele fem steder at køre hen, da avisen havde besluttet sig for at se lidt nærmere på store testdag nummer ét.


Vi har jo ikke oplevet noget så voldsomt siden 2. verdenskrig. Jeg synes, det er svært at forholde sig til.

Inge Larsen, 54 år, Tvis


I Mejrup, hvor det hele var stillet an ved byens kultur og fritidscenter, fyldte køen godt op ude på parkeringspladsen, hvor børn, forældre og ældre stod tålmodigt i venteposition i kulden.

Indenfor kunne man skimte flere borde stillet op i hallen, hvorfra man kom ud af en sidedør efter endt test.

- Det er fjerde gang, fortalte 54-årige Inge Larsen fra Tvis, som var afsted med datteren Mia på 13 år.

- Jeg synes, det er okay. Det er sådan, det er, og så må vi jo gøre vores borgerpligt og tage ind og blive testet, sagde Inge Larsen.

Annonce

Ingen kø at se

Datteren Mia Larsen Gilberg fik lov at prøve testen for Covid-19 for første gang lørdag i Mejrup.

- Det var ikke så slemt, lød den umiddelbare vurdering.

Mor og datter var dog rimelig enige om at bruge ordet uvirkeligt om den situation, vi lige nu i det hele taget står i.

- Vi har jo ikke oplevet noget så voldsomt siden 2. verdenskrig. Jeg synes, det er svært at forholde sig til, sagde Inge Larsen, som særligt glæder sig til en ting.

- Det der med at man bare kan være sammen. At man ikke behøver at skulle tælle på fingrene, at nu er vi ti.

I Vinderup slap de helt for at stå i kø for at komme ind til Covid-19 test. I hvert fald da avisen var forbi. Foto: Johan Gadegaard

Efter besøget i Mejrup blev bilen vendt i retning af Vinderup og nærmere bestemt byens hal, hvor køen ind til test viste sig til at overse.

Der var faktisk slet ikke nogen, da avisen kiggede indenfor på det blå halgulv, hvor borde var stillet op med god afstand.

Lidt kø havde der været fra morgenstunden, hvor folk havde stillet op, inden teststedet åbnede, lød det fra testpersonalet, og ellers var folk kommet lidt i klumper.

Annonce

Sidder i bilen

Et par, der nød godt af den manglende kø, var Erna Jensen på 76 år og Henning Astrup Jensen på 80 år fra Vinderup.

- Det var da udmærket, lød test-vurderingen fra Erna Jensen, som har gået og tænkt lidt over situationen, vi alle lige nu står i.

- Det er en mærkelig tilværelse, vi har i øjeblikket, men, jeg synes, det er okay, vi får tilbuddet om at blive testet, for vi kan gå rundt med det uden at ane det.

Henning Astrup Jensen glæder sig specielt til en ting, når coronaen engang er fortid.

- At jeg kan komme med ud at handle, forklarede han:

- Jeg sidder i bilen, når vi handler nu, for jeg er KOL-patient (lungesygdom, red.).

I Holstebro ramlede dagens tur lige ind i frokostpausen på de to teststeder, men Kirsten Vest Kristoffersen, som er testpersonel, kunne så fortælle lidt i stedet.

Ved Center for Sundhed, hvor hun er, havde der været godt med mennesker fra klokken ni, hvor testene blev sat i gang, men at det ellers var forløbet, som det skulle.

Ud over de nævnte kan man i Holstebro Kommune også blive testet i Ulfborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer

Kommunen tilbyder lyntest til ansatte

Struer

Fra fan til taktholder i et af verdens største metalbands: Bastian fra Struer har taget turen fra tilskuerpladserne og op på scenen

Annonce