Annonce
Erhverv

I Hjerm kunne de ikke afholde generalforsamling - så de fandt en anden løsning

Købmandsprojektet i Hjerm har fået en midlertidig bestyrelse. Arkivfoto: Morten Stricker
Det nye købmandsprojekt i Hjerm har fået en midlertidig bestyrelse i form af den styregruppe, der har stået med meget af arbejdet bag projektet allerede. Det kan nemlig ikke lade sig gøre at afholde stiftende generalforsamling med forsamlingsforbuddet i kraft
Annonce

Hjerm: Det lykkedes købmandsprojektet i Hjerm at få indsamlet de 3.250.000 kroner i anparter, som det krævede for at projektet kunne gå videre. Men så kom næste udfordring, for hvordan laver man lige en stiftende generalforsamling i et anpartsselskab, når der er coronakrise og forsamlingsforbud?

Den stiftende generalforsamling var vigtig, for det var der, anpartsselskabets bestyrelse skulle findes, og uden den kunne projektet ikke komme videre med at få søgt fonde og indhentet tilbud fra håndværkere.

Arbejdsgruppen allierede sig med advokat Karsten Hjort for at finde en løsning. Og den blev, at den nuværende arbejdsgruppe indtræder som midlertidig bestyrelse og indskyder den kapital, de har i form af deres egne indkøbte anparter, så anpartsselskabet kan blive stiftet. Så kan ærmerne blive smøget op, og arbejdet kan påbegyndes.

Når det så igen er muligt at samles mere end 10 mennesker, så indkalder den midlertidige bestyrelse til ekstraordinær generalforsamling, så anpartshaverne i fællesskab kan udvælge en mere fast bestyrelse.

Vi er nødt til at komme videre, så vi har simpelthen valgt denne løsning for at kunne komme igang med arbejdet.

Jens Ove Andreassen, midlertidig formand

Annonce

Venter på kommuneplan

Jens Ove Andreassen fra arbejdsgruppen er udvalgt til midlertidig formand for bestyrelsen, og selv om han havde tænkt på at stille op til bestyrelsen, så havde han ikke lige regnet med, at han fra denne uge kunne kalde sig formand for den.

- Nej, det var ikke lige det jeg havde ventet, det må jeg sige. Men vi er nødt til at komme videre, så vi har simpelthen valgt denne løsning for at kunne komme igang med arbejdet. Det er jo ikke til at sige, hvornår vi igen kan samles mere end ti personer, siger Jens Ove Andreassen, der vurderer, at det ville kræve, at det var lovligt at mødes omkring 300 mennesker for at kunne afholde generalforsamling i anpartsselskabet.

Han fortæller, at der i arbejdsgruppen var blevet arbejdet med forskellige andre muligheder løsninger, blandt andet en, hvor man mødtes 45 mennesker ad gangen i en time over en dag, så generalforsamlingen blev splittet, men de nødvendige afstemninger stadig kunne blive afholdt.

- Det ville teoretisk set godt kunne lade sig gøre, men det ville ikke være helt det samme som en samlet generalforsamling, så derfor valgte vi denne model i stedet. Og så snart det igen er muligt at samles, så trækker vi os som bestyrelse og indkalder til ekstraordinær generalforsamling, siger Jens Ove Andreassen.

Næste skridt bliver at få den nye kommuneplan for Struer Kommune på plads, for i den er opførelsen af den nye købmandsbutik på jordstykket lige op ad indkørslen til Hjerm Hallen, og så snart kommuneplanen er godkendt, kan lokalplanen i området blive godkendt. Dernæst, når anpartsselskabet er etableret og forretningen har fået sit cvr-nummer, skal der søges penge hos diverse fonde, byggeriet skal projekteres og styregruppen, nu bestyrelsen, skal på besøg hos andre Dagrofa-butikker for at få sparring.

Annonce
Annonce
Sport

Superliga-talenter binder sig til HB

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Annonce