Annonce
TTH Herrer

I en ishockeyhal syd for Aalborg forsvandt det sidste håb

Peter Balling var tilbage på banen, da TTH Holstebro fik en nytteløs sejr i Aalborg. Foto: Johan Gadegaard
Peter Balling gjorde comeback, da TTH Holstebro besejrede Aalborg Håndbold med 27-28. Det var dog ikke nok til at sende holdet i semifinalen, da Skjern storsejrede mod SøndejyskE.

Aalborg: Det var svært at klandre spillerne, hvis der til tider manglede den sidste koncentration.

Aalborg var uanset udfaldet af onsdagens kamp sikret førstepladsen i puljen og en plads i semifinalen. TTH Holstebro var afhængig af at Skjern smed point på hjemmebane mod Sønderjyske og skulle samtidig vinde i Aalborg, hvis en semifinale skulle blive aktuel.

Det sidste lykkedes, efter at Aalborg ellers havde taget teten i 2. halvleg, hvor TTH Holstebro til tider lignede et hold, som følte sig meget ukomfortable i ishockeyarenaen, som på grund af en koncert torsdag var taget i brug som håndboldhal. Dog heldigvis med træbrædder i stedet for is som underlag.

- Vi hørte i pausen, at Skjern var foran med ti, og så dalede intensiteten lidt. Vi skiftede en del ud for at spare nogle ressourcer, og det blev måske ikke så kønt hele vejen igennem, siger Peter Balling, som gjorde comeback på højrefløj, da Kasper Kildelund døjer med en skade, og det endnu ikke vides, om han bliver klar til kampene i Kiel.

Selv om det var på en utraditionel plads, så glædede Balling sig over comebacket, som varede fem-ti minutter.

- Det var fedt at komme ind og røre sig lidt igen og mærke banen. Det er dejligt, at kunne bidrage lidt til holdet igen, siger Peter Balling, som endnu ikke har styrke nok i skulderen til at kunne bidrage som bagspiller.

Han ser dog også frem til at komme tilbage på sin vante plads, når han har fysikken til det.

- Man får jo ingen afslutninger ude fra fløjen, det er lidt kedeligt, siger Peter Balling med et grin.

Annonce

Kampen i tal

Aalborg Håndbold - TTH Holstebro 27-28 (12-15)

Håndboldligaen, slutspil

Stillinger undervejs: 2-3, 4-6, 6-6, 8-10, 10-13, 12-15, 15-18, 18-20, 20-21, 22-22, 26-24, 27-28

Mål, AAL: Janus Smarason 6, Henrik Møllgaard 6, Omar Ingi Magnusson 4, René Antonsen 3, Jesper Meinby Pedersen 2, Frederik Bech Jensen 2, Aleksander Selmar 1, Tobias Ellebæk 1, Mark Strandgaard 1, Oliver Norlyk 1.

Mål, TTH: Magnus Bramming 9, Kay Smits 4, Jonas Porup 4, Jac Karlsson 3, Viktor Östlund 2, Thomas Bohl Damgaard 1, Niels Lindholt 1, Lars Mousing 1, Malthe Justesen 1, Mikkel Mortensen 1, Emil Bligaard 1.

Udvisninger: AAL 4, TTH 6

Tilskuere: 3900 i Aalborg Ishockey Arena, Gigantium

Mærkelig kamp

TTH Holstebro kørte til Kiel kort efter at kampen mod Aalborg var slut. Den lidt flade fornemmelse kunne have afrundet denne sæson, men i stedet skal holdet nu til Kiel, og den kamp begyndte også at fylde undervejs i onsdagens kamp.

- Vi holdte jo øje med Skjern-kampen, og vi tager et valg på et tidspunkt, om at vi siger stop og sparer så mange ressourcer, som vi kan, siger Patrick Westerholm, om Skjern-kampen som endte med en sejr på 39-22 til Skjern.

Det blev en af de mærkeligste kampe, som den finske cheftræner har været vidne til i den her sæson.

- Det var en mærkelig kamp. Begge hold var uden intensitet og energi, og det virkede som om, at begge hold kiggede på uret for at se, hvornår kampen var færdig, siger Patrick Westerholm, som var tilfreds med at holdet kom afsted fra kampen uden skader.

Cheftræneren er skuffet over, at det ikke blev til den semifinaleplads, som holdet havde håbet på.

- Vi har vist, at vi kan være med i toppen af dansk herrehåndbold, men igen er vi simpelthen for ustabile, som man kunne se i kampene mod Sønderjyske, siger Patrick Westerholm.

Torsdag skal TTH Holstebro-spillerne træne i Kiel, ligesom at der også er et arrangement for pressen. Udover Final-4 kampene i Kiel, så har TTH Holstebro også en pokalkamp mod Skive, som formentlig bliver spillet 4. juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En fiasko(le)

Det er næppe en overraskelse, at folkeskolereformen fra 2015 ikke er blevet en succes. Det har mange børn og forældre kunnet mærke på egen krop på dag til dag basis. Men at det fem år efter reformen står så elendigt til, som Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, VIVE, nu har analyseret sig frem til, er alligevel bemærkelsesværdigt. Den helt grundlæggende tanke bag folkeskolereformen var sådan set rigtig nok; der var brug for at løfte fagligheden, især i kernefagene. Men i praksis har reformen ført til alt for rigid styring, alt for meget spildtid, alt for mange vikartimer, alt for mange frustrerede børn, lærere og forældre. De svageste elever, der skulle løftes med blandt andet understøttende undervisning, har ikke rykket sig en tøddel - de har i bedste fald stået stille. Og et af de mest konkrete og mærkbare resultater af den store reform er, at andelen af elever med høj trivsel i skolen er faldet. Folkeskolen er en grundsten i velfærdssamfundet. En god folkeskole med et højt fagligt niveau er dét, der kan give alle børn lige muligheder på trods af ulige udgangspunkter. Derfor skal man naturligvis tage VIVE’s konklusioner seriøst, inden alle landets børn og forældre finder ud af, hvor slemt det egentlig står til. Men der er næppe brug for en helt ny folkeskolereform - forskerne peger selv på, at det kan tage mellem fem og 15 år før store reformer for alvor slå igennem. Det har de færreste forældre nok tålmodighed til, og derfor kan der være brug for justeringer, inden den sidste elev har søgt tilflugt på en af landets mange succesfulde friskoler. Man kunne jo begynde med at sætte folkeskolen mere fri. En stor del af de bindende mål, der nok er indført i bedste mening, er endt som spændetrøje, og kunne afskaffes helt, og afløses af mere frihed til den enkelte skole i forhold til at opfylde folkeskolens formål. Det kunne måske give tid til ægte forældreinddragelsen og større metodefrihed. Og det bedste af det hele: Det koster ikke en krone.

Struer

Gymnasiet må afskedige to undervisere

Annonce