Annonce
112

I dag opstår der slagsmål eller stenkast på villaveje

70 personer deltager i dagens politiaktion mellem klokken 9 og 16. Genrefoto: Mathias Fredslund Hansen
Politi underskylder på forhånd, hvis det larmer i dag i Holstebro.

Holstebro: 70 mennesker er aktion i dag, når politiet øver sig.

- Der er tale om en træning for vores mobile indsatsdeling, der skal tage sig af særlige uroligheder, som eksempelvis kan opstå ved fodboldkamp og så videre, siger specialkonsulent ved Midt- og Vestjyllands Politi, Jesper Linde.

- Der vil være forskellige indspil, som der skal reageres på, tilføjer han.

Mellem klokken 9 og 16 tirsdag vil der blive rumsteret i villakvartererne nord for Storåen. I området på og ved gader som Poppel Allé, Elme Allé og Agerbækvej, forklarer Jesper Linde.

- Der vil være forskellige små indspil som slagsmål, en lille demonstration som pludselig går fra A til B, stenkast... altså ikke hverdagspolitiopgaver. For politiet er der tale om en større indsats, som bruges som træning, supplering og udvikling for os, siger specialkonsulenten.

Øvelsen kommer til at støje. Det beklager politiet på forhånd.

- Vi vil støje meget lidt, men der vil være nogen råben samt udrykning, siger Jesper Linde og tilføjer, at man er velkommen til at rette henvendelse til det øvende politi, hvis man er i tvivl om, der er tale om en øvelse eller ej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Derfor fejrer vi luciadag

Leder For abonnenter

Mellem to onder

Skal man være mest glad for Politiets Efterretningstjeneste, der med en storstilet aktion onsdag anholdte 20 personer, som det mistænker for at have forsøgt at skaffe sprængstoffer og våben til brug for en ikke nærmere defineret terroraktion? Eller skal man være mere bekymret over, at der stadig findes radikale grupperinger, der bor mellem alle os andre - i det her tilfælde islamister - der er klar til at bruge terror som våben? Svaret er nok, at man både skal være glad for PET og bekymret over de radikale grupperinger. PET og Politiet får med rette megen ros for at have stoppet et muligt terrorangreb. Og som operativ chef i PET Flemming Drejer siger: "Vi skal ikke lade os kue af terror. Vi skal leve vores liv normalt". Det er naturligvis rigtigt. Men det er stadig vanskeligt ikke at vågne en anelse mere bekymret op i disse dage. Det er desværre ikke den første sag om støtte til eller forsøg på at begå islamistisk terror, som vi ser her i landet. Bemærkelsesværdigt er det dog, at den har grene ud til adskillige politikredse, og at de radikaliserede miljøer derfor ikke "kun" er et storbyfænomen. Lige så afskyelig terroren er, lige så komplekst er det at bekæmpe den, fordi den begås af fanatikere, der ganske enkelt er uden for pædagogisk rækkevidde. Gerningsmændene ønsker ofte bare at se de vestlige frihedsværdier gå op i en sky af røg fra et bombebælte. Modsvaret bliver ofte fakkeloptog og fællessang, som ingen terrorister eller fanatikere frygter - eller måske endnu værre; flere muligheder for at politiet kan overvåge os alle sammen. Senest er debatten om at brugen af kameraer med ansigtsgenkendelse dukket op, som politiet ønsker blandt andet med baggrund i terrortruslen. Ønsket er sådan set forståeligt. Og hvem vil ikke gerne forhindre terror? Men hver gang vi skærper myndighedernes mulighed for at overvåge ikke bare potentielle terrorister men os alle sammen, får vi også alle indskrænket lidt af vores frihed i forsøget på at bevare den. Terror skal naturligvis bekæmpes. Men midlerne vil altid blive valg mellem to eller flere onder.

112

Bilen endte med bunden i vejret

Annonce