Annonce
Sport

- I dag kunne jeg ikke se på mit hold, at vi spiller om en plads i slutspillet

Cheftræner Pether Krautmeyer havde svært ved at genkende sit mandskab i nederlaget til Aarhus United, og må nu kigge langt efter pladsen i slutspillet. Foto: Morten Stricker
Holstebro Håndbold er tvunget til at vinde grundspillets to sidste kampe, og så håbe at resultaterne flasker sig, hvis drømmen om slutspillet skal gå i opfyldelse. Søndag eftermiddag var man ikke i nærheden i nøglekampen mod Aarhus.

Holstebro: Kampuret havde ikke engang rundet et minut, før der stod 0-2 på måltavlen.

To nemme scoringerne af gæsterne og en brændt afslutning fra Josefine Dragenberg nåede vi at få på kampens første 45 sekunder, der på den måde blev et vidnesbyrd om det kampbillede, der ventede i de resterende 59 minutter.

Et motiveret og koncentreret Aarhus-hold, der kørte på helt som forventet, og et famlende, usikkert og uskarpt hjemmehold, der ledte efter løsninger. I stedet for et drama om den sidste plads i slutspillet fik vi i stedet en kamp, hvor dem der sympatiserer med Holstebro Håndbold måtte sidde og spejde efter de små momenter, der kunne give tro på et sent comeback.

Men det kom ikke sådan for alvor. Et par gange fik Holstebro kæmpet sig op på uafgjort, men hver gang kun med det resultat, at forsvaret igen trak sig tilbage og angrebet gik i stå.

- I dag kunne jeg ikke se på mit hold, at vi spiller om en plads i slutspillet. Og det overrasker mig faktisk, for jeg ved de gerne ville det, jeg kunne bare ikke se det, siger Pether Krautmeyer.

Annonce

Kampens betydning

I cheftrænerens optik var det kampens store betydning, der kom til at fylde i spillernes hoveder.

Alle vidste, at vinderen af kampen ville stå med overhånden i forhold til at snuppe den slutspilsgivende ottendeplads før grundspillets to sidste kampe. Og den mentale ballast håndterede gæsterne klart bedst.

- Spillerne virkede pressede og stressede af situationen. Aarhus kom sådan set med det, vi regnede med at de ville komme med, men vi lavede bare alt for mange fejl, forklarer Pether Krautmeyer.

At der er noget om snakken vil Lærke Christensen ikke afvise.

- Vi har virkeligt gjort meget ud af, at vi ikke skulle tænke for meget over kampens betydning, men måske gjorde den det alligevel. Jeg ved faktisk ikke, hvad der skete med os inde på banen, det blev bare noget rod og vi kunne ikke finde rytmen i vores spil, siger Lærke Christensen.

Annonce

Mikroskopisk chance

Med nederlaget er situationen den, at Holstebro Håndbold skal vinde de to sidste kampe over København og Vendsyssel, samtidigt med at Aarhus United maks må få et point.

Holstebro er nemlig trods alt stadigt bedst indbyrdes, takket være en otte måls sejr i den omvendte kamp, og kan derfor nøjes med at stå a point med aarhusianerne i tabellen. Men det er en stakket trøst.

- Vi har en mikroskopisk chance for at gå videre, men det bliver meget svært. Nu handler det først og fremmest om, at vi skal finde os selv, vores vildskab og vilje, og så må vi se, hvor det bærer os hen, siger Pether Krautmeyer.

Kampen i tal

Holstebro Håndbold - Aarhus United 24-29 (12-15)

Bambusa Kvindeligaen, 24. runde

Stillinger undervejs: 2-4, 4-5, 7-7, 8-10, 9-12, 12-15, 16-18, 20-20, 20-23, 22-23, 23-27, 24-29.

Mål, HOH: Andrea West 6, Lærke Christensen 5, Jenny Carlson 3, Josefine Dragenberg 3, Sofie Østergaard 2, Caroline Svarre 2, Julie Holm 1, Isabella Fazekas 1.

Topscorer, AU: Mathilde Neesgaard 7.

Udvisninger: HOH 1, AU 1.

For Lærke Christensen er festen heller ikke slut endnu, selvom orkestret spiller på sidste vers.

-Det ser da svært ud, men så længe muligheden lever, så skal vi jagte den og tro på, at det kan lade sig gøre, siger bagspilleren.

Næste kamp for Holstebro Håndbold er allerede på onsdag, hvor man skal på besøg hos København Håndbold, inden Vendsyssel venter hjemme i sidste runde. Aarhus United har en hjemmekamp mod Ajax København samt en udekamp mod Nykøbing-Falster tilbage.


Det ser da svært ud, men så længe muligheden lever, så skal vi jagte den og tro på, at det kan lade sig gøre.

Lærke Christensen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce