Annonce
Biler

Hyundai i10 får vokseværk

Den i forvejen stort skårne Hyundai i10 er vokset yderligere i den nye generation. Foto: Hyundai
Den i forvejen rummelige i10 fra Hyundai vokser yderligere i den nye generation, som lander herhjemme til næste år.
Annonce

Mens det tynder ud i rækken af mikromodeller i takt med, at flere bilproducenter dropper de helt små biler, fortsætter Hyundai ufortrødent.

Det sker med den tredje generation af i10, som vises på det store IAA motorshow i Frankfurt, og lander herhjemme i begyndelsen af 2020.

Den nye model lægger sig designmæssigt op ad forgængeren. Men den vokser en tand. Den nuværende model er i forvejen en af de mest rummelige i klassen, og i den nyeste generation lægger koreanerne lidt til akselafstanden.

Hyundai i10

Kommer nu tredje generation. Den første afløste i sin tid modellen Atos. Den nye model bygges som forgængeren i Izmir, Tyrkiet.
Annonce

Mere ungdommelige købere

Målet er at tiltrække mere ungdommelige købere. Noget af virkemidlerne er en otte tommer central berøringsskærm, Apple Carplay og mulighed for trådløs opladning.

Udsynet er forbedret med en lavere bund på sidevinduerne og en mindre C-stolpe, mens åbningen i bagagerummet er sænket for at give bedre adgang.

Lanceringen sker i en tid, hvor konkurrenter som Ford Ka, Opel Adam, Peugeot 108 og Citroën C1 droppes. Samtidig fortsætter Skoda Citigo og Seat Mii kun som elbiler, mens det er uklart, om VW går samme vej med Up på sigt.

Toyota har meldt ud, at Aygo fortsætter, men altså ikke sammen med PSA. Den nye i10 lanceres med en trecylindret benzinmotor på 1,0 liter og 67 hk og en firecylindret 1,2-liters benzinmotor på 84 hk. Det er begge kendte motorer. Modellen vil også kunne fås med et firetrins delvist automatgear.

På sikkerhedsfronten bliver nødbremse med fodgængergenkendelse og automatisk op- og nedblænding standard, mens bakkamera og vejbaneassistent er muligheder i den nye i10.

Danske priser og udstyr kendes endnu ikke. Men modellen lander i alle tilfælde på et marked, hvor priserne for mikrobiler er gået op, mens konkurrencen blandt minibilerne aldrig har været hårdere.

Den nye model ligner den nuværende, men den får et mere ungdommeligt anstrøg. Foto: Hyundai
Indendørs bliver storskærm med Apple Carplay og trådløs opladning af telefonen nu standard. Foto: Hyundai
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

TTH Holstebro For abonnenter

Udvisningshelvede var med til at knuse drømmen om tredje pokaltitel: Min følelse er, at dommerne var noget hårdere ved os end ved dem

Holstebro

Vinderup ramt af indbrudsbølge

Annonce