Annonce
Biler

Hyundai i10 får vokseværk

Den i forvejen stort skårne Hyundai i10 er vokset yderligere i den nye generation. Foto: Hyundai
Den i forvejen rummelige i10 fra Hyundai vokser yderligere i den nye generation, som lander herhjemme til næste år.

Mens det tynder ud i rækken af mikromodeller i takt med, at flere bilproducenter dropper de helt små biler, fortsætter Hyundai ufortrødent.

Det sker med den tredje generation af i10, som vises på det store IAA motorshow i Frankfurt, og lander herhjemme i begyndelsen af 2020.

Den nye model lægger sig designmæssigt op ad forgængeren. Men den vokser en tand. Den nuværende model er i forvejen en af de mest rummelige i klassen, og i den nyeste generation lægger koreanerne lidt til akselafstanden.

Annonce

Hyundai i10

Kommer nu tredje generation. Den første afløste i sin tid modellen Atos. Den nye model bygges som forgængeren i Izmir, Tyrkiet.

Mere ungdommelige købere

Målet er at tiltrække mere ungdommelige købere. Noget af virkemidlerne er en otte tommer central berøringsskærm, Apple Carplay og mulighed for trådløs opladning.

Udsynet er forbedret med en lavere bund på sidevinduerne og en mindre C-stolpe, mens åbningen i bagagerummet er sænket for at give bedre adgang.

Lanceringen sker i en tid, hvor konkurrenter som Ford Ka, Opel Adam, Peugeot 108 og Citroën C1 droppes. Samtidig fortsætter Skoda Citigo og Seat Mii kun som elbiler, mens det er uklart, om VW går samme vej med Up på sigt.

Toyota har meldt ud, at Aygo fortsætter, men altså ikke sammen med PSA. Den nye i10 lanceres med en trecylindret benzinmotor på 1,0 liter og 67 hk og en firecylindret 1,2-liters benzinmotor på 84 hk. Det er begge kendte motorer. Modellen vil også kunne fås med et firetrins delvist automatgear.

På sikkerhedsfronten bliver nødbremse med fodgængergenkendelse og automatisk op- og nedblænding standard, mens bakkamera og vejbaneassistent er muligheder i den nye i10.

Danske priser og udstyr kendes endnu ikke. Men modellen lander i alle tilfælde på et marked, hvor priserne for mikrobiler er gået op, mens konkurrencen blandt minibilerne aldrig har været hårdere.

Den nye model ligner den nuværende, men den får et mere ungdommeligt anstrøg. Foto: Hyundai
Indendørs bliver storskærm med Apple Carplay og trådløs opladning af telefonen nu standard. Foto: Hyundai
Annonce
Forsiden netop nu
HB

HB hentede tredje udesejr i træk

Leder For abonnenter

Lad nu bare forældrene være forældre på deres måde

Ingen ferieuge uden historier i medierne, som til hverdag næppe havde fået stor opmærksomhed. Nogle kalder det lidt nedladende agurketids-historier, men ofte kaster den slags ret interessante ting af sig. Og ofte giver ferie hos politikere og embedsmænd mulighed for at fortælle noget om helt almindelige mennesker. Det er som udgangspunkt positivt. Denne efterårsferies store historie uden stor relevans er historien om forældre, der ønsker at få deres børns skolefoto manipuleret. Ikke mindst harmen over disse forældre og den massive afstandtagen til redigering af virkeligheden har fyldt meget. Meningsdannere og politikere - og mange andre - har med glæde delt deres egne gulnede skolefotos på sociale medier. Ledsaget af mere eller mindre harmdirrende kommentarer om nutidens forældres forkvaklede syn på udseendet. Det er en automatredaktion, og den er ærligt talt kedelig. Det er også helt ligetil at lange ud efter forældregenerationen og dennes tilgang til børn og opdragelse. For den er unægtelig anderledes end den forriges. For slet ikke at tale om forskellen, hvis vi går to generationer tilbage. Vi kan hurtigt blive enige om, at børn skal have lov at være børn, og at vi skal passe på med, hvor store krav om perfektion, vi flasker dem op med. Men udviklingen giver altså nye muligheder, som de unge ser som noget helt naturligt. Til hverdag er der digitale filtre på billederne, så det hele tager sig lidt bedre ud. Og selv måske skal være en af de rigtig gode dage, hvis vi i virkeligheden skal leve op til udseendet på billedet, foretrækker vi helt naturligt den pæne udgave, når vi viser os frem. Hvorfor skulle det være anderledes for børnene? Hvor langt skal man alternativt gå for at sikre autenticitet i billederne? Skal det tages om, hvis øjnene er halvt lukkede? Skolefotoet er i sig selv ret ligegyldigt for samfundet. Men historien er interessant, fordi den siger noget om os. Og det gør reaktionerne i høj grad også. Børnene skal have lov at være børn, ja. Men skal forældrene ikke også have lov til at være forældre på den måde, de nu finder rigtigt?

Erhverv

Frygt for skadedyr lukker Netto

Annonce