Annonce
Holstebro

Hytterne på plads: Nu åbner Idom-Råsteds lystfiskermekka

Dennis Thiesen, der er formand for Idom-Råsteds borgerforening, håber at de nye fiskehytter vil kunne profilere landsbyen som fiskemekka. Foto: Jan Briks

Lørdag åbner det bed and breakfast-koncept, der med tiden skal være med til at promovere Idom-Råsted som lystfisker-område.

Idom: Dagen før laksesæsonen kastes i gang langs Storåen slås dørene op lørdag til fire nye hytter ved Plexus i Idom. Hytterne, der blev lagt sidste hånd på torsdag, er første led i en plan om at profilere Idom-Råsted som lystfiskerområde. De fire hytter ankom til pladsen udenfor Plexus for godt 14 dage siden, og har sidenhen været under kærlig efterbehandling af flere af de lokale ildsjæle, der har lakeret hytternes gulve og sat billeder og møbler på plads.

Det er Idom-Råsteds borgerforening, der sammen med Plexus og Holstebro og Omegns Fiskeriforening har startet projektet, og borgerforeningens formand, Dennis Thiesen er godt tilfreds med hytterne. Men der mangler alligevel noget.

- Der er desværre ikke nogen endnu, der har booket tid til overnatning her i præmieugen. Det havde ellers været ønskværdigt, men det er jo nok gået lidt stærkt, siger formanden, der sammen med resten af arbejdsgruppen har haft travlt op til åbningen lørdag.

For lidt under en måned siden havde arbejdsgruppen endnu ikke fået tilladelse af Erhvervsstyrelsen til at opføre hytterne, så lettelsen var stor, da tilladelsen endelig kom lidt over en uge senere. Og så fik UCH's tømrerlærlinge ellers travlt med at færdiggøre hytterne, der hver har kostet 35.000 kroner.

Oprindeligt var tanken, at der skulle sættes seks hytter op, men det har ifølge borgerforeningens formand ikke været muligt at skaffe penge nok.

Tilhørsforhold

Hytterne, der ligger få kilometer fra Storåen, er en del af et bed & breakfast koncept, så de overnattende fiskere kan benytte faciliteterne i Plexus-huset ved overnatning.

Nu skal konceptet markedsføres på de sociale medier, og formand Dennis Thiesen har sammen med arbejdsgruppen et klart bud på, hvor kunderne skal komme fra:

- Vi vil satse mest på Nordtyskland, Norge og Sverige. Det er også derfor, at vi har fået lavet hjemmesiden på tysk, siger han.

På hyttens vægge hænger billeder af laksefangster tilbage fra 1961 og selve hytterne er opkaldt efter Storåens stednavne.

- Vi håber, at det kan være med til at forstærke følelsen af at være i Idom og give gæsterne et tilhørsforhold til vores by, siger Dennis Thiesen.

Annonce
Holstebro

Spisested har været 'forladt' i over fire måneder: Gæster undrer sig

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: Nu er 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Restaurant åbner igen, men udfordringen er ikke løst endnu

Holstebro For abonnenter

De ældre skal have de fleste penge, men minimumsnormeringer kan splitte byrådet

Struer

Kommuner: Lad os bare få en Naturnationalpark i Klosterheden

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Et ansvar, som de unge ikke har fortjent at stå med, men skal have ros for at løse efter bedste evne

Holstebro

Den gamle beredskabsbygning undersøges for giftstof-forurening: Nabo tør ikke spise frugt fra haven

Sport For abonnenter

Trods halvstort TTH-nederlag i Lissabon: - Vi har stadigt en chance i returkampen

Kultur

Livet fejres med musik og sang i kirke

Navne

Han er blevet sin egen chef som fjerde generation i det gamle familiehus

Struer

Tagsten kan blæse ned og træer kan vælte: DMI advarer mod voldsomt vejr torsdag

Erhverv

Ville du kunne klare dig gennem en dag på lidt olivenolie, et par græskarkerner og måske et par bær? For Josep er det hverdag, og diæten giver ham masser af energi som både musiker og ingeniør

Erhverv For abonnenter

Har besejret det svære skifte: Virksomheden har overlevet tre generationer

Holstebro

Gågadebutik flytter ind i 'Det Gule Hus'

Annonce