Annonce
Struer

Hyrer rådgiver: Kunstgræsbane i Struer rykker nærmere

Karsten Lund, der er formand for Struer Boldklub og aktiv i Struer Kunstgræs, oplyser, at arbejdet med at søge fonde til finansieringen af kunstgræsbanen skrider planmæssigt frem. Arkivfoto

Struer Kommunes kultur- og fritidsudvalg har bevilget 250.000 kroner til en rådgiver i forbindelse med anlæggelse af en kunstgræsbane ved Struer Energi Park. Kunstgræs Struer er i fuld gang med at søge fonde til den miljørigtige kunstgræsbane.

Struer: En kunstgræsbane ved Struer Energi Park er rykket et skridt nærmere.

På sit møde i denne uge frigav Struer Kommunens kultur- og fritidsudvalg nemlig 250.000 kroner til en rådgiver i forbindelse med anlæggelsen af kunstgræsbanen. Rådgiveren skal arbejde med forundersøgelser, projektering og udbud.

- Vi er meget godt tilfreds med, at denne del af arbejdet nu kan gå i gang, siger formanden for Struer Boldklub, Karsten Lund.

De 250.000 kroner tages af den samlede bevilling på fire millioner kroner, som Struer Kommune har valgt at støtte en ny, miljørigtig kunstgræsbane med. I forvejen er der frigivet 150.000 kroner til fundraising. Det betyder, at der fra kommunens side er 3,6 millioner kroner tilbage til etableringsfasen.

- Det kræver specialviden at anlægge en miljørigtig kunstgræsbane, så det er rigtig fint, at kommunen hyrer en ekstern rådgiver til dette arbejde, siger Karsten Lund.

Det er alle fodboldklubber i Struer Kommune - på nær Thyholm - der står bag etableringen af en kunstgræsbane på stadionet ved Struer Energi Park. De lokale klubber har dannet Struer Kunstgræs, der lige nu arbejder ihærdigt med at få finansieringen på plads. Det er anslået, at en miljørigtig kunstgræsbane vil koste i omegnen af 6,5 millioner kroner. Der mangler således 2,5 millioner kroner for at være i mål.

- Vi er i øjeblikket i fuld gang med at søge fonde. Det skrider planmæssigt frem, siger Karsten Lund.

Der er allerede mange, der har bakket op, og vi fortsætter med at kontakte de lokale virksomheder i den kommende tid.

Karsten Lund, Struer Kunstgræs

Stor signalværdi

I forbindelse med finansieringen søges der også sponsorater fra lokale virksomheder.

- Der er allerede mange, der har bakket op, og vi fortsætter med at kontakte de lokale virksomheder i den kommende tid. Selv om bidraget fra de lokale virksomheder måske ikke resulterer i et enormt stort beløb samlet set, så har det alligevel stor signalværdi i forbindelse med fondsansøgningerne. Hos fondene bliver der lagt mærke til den lokale opbakning til banen, siger Karsten Lund.

Kunstgræsbanen, der kan forlænge fodboldsæsonen for både seniorer og ungdomsspillere, kan være klar til brug i efteråret i år. Det er i hvert fald det, som Struer Kunstgræs ønsker og håber på.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kuk i den kommunale økonomi

I løbet af den kommende måneds tid vil byrådspolitikerne i alle de tre nordvestjyske kommuner træffe en lang række beslutninger, som vil få afgørende indflydelse på din hverdag, når der skal lægges budgetter for den kommunale husholdning i 2020 og frem til 2023. I Struer sker det, når byrådet i løbet af de kommende par dage er samlet til et budgetseminar, hvor de kommer til at bokse med regneark og budgetter for alt det, der har indflydelse på din hverdag. Det er alt fra hullerne i fortovet til plejen af dine børn eller dine forældre. Udgifter til skoler og driften af kulturinstitutioner, investeringer og anlægsudgifter, hvis der skulle være ønsker om for eksempel nye omklædningsrum i den lokale boldklub. Det kan derfor virke en smule paradoksalt, at den kollektive opmærksomhed i langt højere grad er rettet mod landsdækkende temaer som for eksempel formandsskiftet i Venstre. Det er byrådspolitikerne, du skal henvende dig til, hvis det er forhold i din hverdag, det gælder. Det helt store spørgsmål er så, om de har mulighed for at indfri dine ønsker. Nationalbankens direktør, Lars Rohde, udtalte i går, at den danske økonomi er både robust og inde i et historisk opsving. Samfundsøkonomien kører på skinner med lav rente, kun ganske få arbejdsløse og lav inflation, så du får mere og mere for pengene. I den kommunale økonomi ser det bare anderledes dystert ud for byrådspolitikerne i både Struer og Holstebro. Dybøl Mølle maler ikke helt, som den skal, når det gælder fordelingen af de kollektive goder og bidragene til fællesskabet, og kommunerne kæmper for at få enderne til at nå sammen. I Holstebro har det medført, at der nu er fremsat konkrete forslag om en skattestigning på 0,3 procent. I Struer vil borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) ikke afvise tanken om at bevæge sig i samme retning. Udgangspunkt må dog stadigvæk være, at politikerne sikrer sig, at borgerne kan føle sig trygge ved de kommunal velfærdsydelser uden at skulle dreje skatteskruen yderligere i bund.

Annonce