Annonce
Struer

Hyrer rådgiver: Kunstgræsbane i Struer rykker nærmere

Karsten Lund, der er formand for Struer Boldklub og aktiv i Struer Kunstgræs, oplyser, at arbejdet med at søge fonde til finansieringen af kunstgræsbanen skrider planmæssigt frem. Arkivfoto

Struer Kommunes kultur- og fritidsudvalg har bevilget 250.000 kroner til en rådgiver i forbindelse med anlæggelse af en kunstgræsbane ved Struer Energi Park. Kunstgræs Struer er i fuld gang med at søge fonde til den miljørigtige kunstgræsbane.

Struer: En kunstgræsbane ved Struer Energi Park er rykket et skridt nærmere.

På sit møde i denne uge frigav Struer Kommunens kultur- og fritidsudvalg nemlig 250.000 kroner til en rådgiver i forbindelse med anlæggelsen af kunstgræsbanen. Rådgiveren skal arbejde med forundersøgelser, projektering og udbud.

- Vi er meget godt tilfreds med, at denne del af arbejdet nu kan gå i gang, siger formanden for Struer Boldklub, Karsten Lund.

De 250.000 kroner tages af den samlede bevilling på fire millioner kroner, som Struer Kommune har valgt at støtte en ny, miljørigtig kunstgræsbane med. I forvejen er der frigivet 150.000 kroner til fundraising. Det betyder, at der fra kommunens side er 3,6 millioner kroner tilbage til etableringsfasen.

- Det kræver specialviden at anlægge en miljørigtig kunstgræsbane, så det er rigtig fint, at kommunen hyrer en ekstern rådgiver til dette arbejde, siger Karsten Lund.

Det er alle fodboldklubber i Struer Kommune - på nær Thyholm - der står bag etableringen af en kunstgræsbane på stadionet ved Struer Energi Park. De lokale klubber har dannet Struer Kunstgræs, der lige nu arbejder ihærdigt med at få finansieringen på plads. Det er anslået, at en miljørigtig kunstgræsbane vil koste i omegnen af 6,5 millioner kroner. Der mangler således 2,5 millioner kroner for at være i mål.

- Vi er i øjeblikket i fuld gang med at søge fonde. Det skrider planmæssigt frem, siger Karsten Lund.

Annonce

Der er allerede mange, der har bakket op, og vi fortsætter med at kontakte de lokale virksomheder i den kommende tid.

Karsten Lund, Struer Kunstgræs

Stor signalværdi

I forbindelse med finansieringen søges der også sponsorater fra lokale virksomheder.

- Der er allerede mange, der har bakket op, og vi fortsætter med at kontakte de lokale virksomheder i den kommende tid. Selv om bidraget fra de lokale virksomheder måske ikke resulterer i et enormt stort beløb samlet set, så har det alligevel stor signalværdi i forbindelse med fondsansøgningerne. Hos fondene bliver der lagt mærke til den lokale opbakning til banen, siger Karsten Lund.

Kunstgræsbanen, der kan forlænge fodboldsæsonen for både seniorer og ungdomsspillere, kan være klar til brug i efteråret i år. Det er i hvert fald det, som Struer Kunstgræs ønsker og håber på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Gavl styrtet ned i stormvejret

Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce