x
Annonce
TTH Damer

Hylleberg stopper karrieren: Håndbold skal være sjovt og det er det ikke længere for mig

Mathilde Hylleberg har spillet sin sidste håndboldkamp på topplan og ser nu frem til en hverdag, hvor hun kan prioritere andre ting end sporten. Arkivfoto: Morten Stricker
Efter mange og svære overvejelser har TTH Holstebros fløjspiller Mathilde Hylleberg valgt at indstille karrieren. Sporten hun elsker, og har brugt så mange år på, er ikke længere sjov.

Holstebro: Efter mange år med håndbolden som sin førsteprioritet har Mathilde Hylleberg erkendt, at hun ønsker at leve sit liv på en måde, der ikke er forenelig med tilværelsen som håndboldspiller på topplan, med de krav og den dedikation, det medfører.

At livet som professionel håndboldspiller ikke er noget, for den 21-årige fløjspiller, der forrige år var med det danske landshold til EM. Derfor har hun nu taget beslutningen om at indstille sin professionelle håndboldkarriere.

- Håndbold skal være sjovt, og det var det ikke længere for mig. Jeg er kommet til et punkt, hvor jeg ikke længere har motivationen til at tage til træning to gange om dagen, forklarer Mathilde Hylleberg.

Tilbage i december trak den unge håndboldspiller fra Resen sig for anden gang på under et år tilbage fra håndboldbanen, og tog en pause fra sporten, som var begyndt at suge energien ud af hende. De seneste tre måneder har Hylleberg brugt på at tænke sig meget grundigt om, vende situationen frem og tilbage og har prøvet at lytte til sin mavefornemmelse.

Svaret hun kom frem til var, at tophåndbold ikke stod skrevet i hendes fremtidsplaner. At hun havde lyst til at bruge sit liv på andet end harpiks, taktikmøder og lange busture.

Annonce

Det nemmeste valg havde nok i virkeligheden været at blive ved og ignorere de følelser, jeg havde i kroppen. For mig har det været sindssygt svært og sindssygt hårdt at tage beslutningen, men som dagene er gået og jeg har fået ro til at tænke mig godt om og mærke efter, var det den rigtige beslutning for mig.

Mathilde Hylleberg, om sin beslutning om at indstille karrieren.

Det svære valg

Det kommer måske ikke som verdens største overraskelse, at Mathilde Hylleberg efter sin anden selvvalgte tænkepause fra håndbolden nu har taget beslutningen om helt at trække stikket.

Det lå allerede lidt i kortene, at vi måske havde set hende for sidste gang på topniveau, da det kort før Final 4 i december blev meldt ud, at Hylleberg holdt pause fra håndbolden på ubestemt tid. Men selvom konklusionen måske var forventet, var vejen dertil på ingen måde nem.

- Det nemmeste valg havde nok i virkeligheden været at blive ved og ignorere de følelser, jeg havde i kroppen. For mig har det været sindssygt svært og sindssygt hårdt at tage beslutningen, men som dagene er gået og jeg har fået ro til at tænke mig godt om og mærke efter, var det den rigtige beslutning for mig, fortæller Mathilde Hylleberg.

Karrierestoppet kommer knap et år efter, at filmen første gang knækkede for Mathilde Hylleberg. Efter et intenst år med ungdoms-slutrunde, liga-gennembrud for TTH, landsholdsdebut og en EM-slutrunde, stod hun og TTH foran slutspillet, da klappen gik ned. Hun var udkørt, mentalt træt og havde brug for en pause.

Før sæsonstarten i september, vendte hun dog tilbage. Frisk på igen at give håndbolden alt, hvilket kun blev forstærket da hun i efteråret forlængede sin kontrakt med klubben, men uroen i kroppen og hovedet, begyndte at vende tilbage. Håndbold var ikke sjovt, men en sur tjans.

- Man skal hele tiden stå til rådighed og planlægge sin dag efter det, hvis man vil spille håndbold på topniveau. Det har altid været min drøm, at spille i ligaen og på landsholdet, men nu er jeg nået dertil, hvor jeg tror det er tid til noget andet for mig, siger Mathilde Hylleberg.

Almindeligt arbejde

Nu venter et helt andet liv for den tidligere landsholdsspiller. Et kontorjob, hvor hun efter sommerferien har fået en elevplads, og en hverdag, hvor hun selv bestemmer over sin tid og ikke har en eftermiddagstræning, hun skal stå klar til.

- Det at have et helt almindeligt arbejde og en helt almindelig hverdag, tiltaler mig bare rigtig. I ti år har håndbold styret min dag, og jeg glæder mig bare rigtig meget til selv at kunne bestemme over min tid, fortæller Mathilde Hylleberg.

En hverdag, hvor det eneste håndbold bliver som tilskuer i Gråkjær Arena. I hvert fald det første lange stykke tid.

- Jeg tænker da, at jeg på et tidspunkt kommer til at skulle spille lidt hyggehåndbold på et lavere niveau, det kan jeg nok ikke holde mig fra. Men lige nu bliver mit liv helt uden håndbold, siger Mathilde Hylleberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi må bede om godt vejr

Man må håbe, at det bliver godt vejr efter påske. Det vil i hvert tilfælde gøre opgaven lidt lettere for de kommunalt ansatte samt ledere på skoler og daginstitutioner, når de hen over påsken skal løse en på papiret stort set umulig opgave. De skal skaffe plads til børn i skoler og daginstitutioner, så der dels kan skabes plads nok mellem børnene, og så skal hygiejne-forholdene også være i top. Det vil være en udfordring på rigtig mange skoler og i rigtig mange dagtilbud at skaffe den fornødne plads til det, samtidigt med at det også skal fungere. Skoleklassen kan ikke være i ét klasselokale, og hvis alle forældre vælger at sige ja tak til at få børnene i daginstitution, så er her heller ikke kvadratmeter nok. Opfordringen fra statsministeren lød, at børnene skulle være så meget ude som muligt, og det må man da også håbe, det bliver vejr til i mange dage, da det vil gøre opgaven noget lettere for et presset personale at holde børnene på en rimelig afstand. Ingen ved i skrivende øjeblik hvor mange skoler og dagtilbud, der bliver klar onsdag. Der er meget, der skal på plads. Det vides heller ikke, om forældrene tager imod tilbudet. Ja, børnene skal jo i skole, men hvor mange børn bliver hjemme fra daginstitutionen, fordi forældrene er utrygge ved smittefaren? Mange forældre trænger til, at børnene kommer af sted, og mange børn vil også glæde sig. Men usikkerheden er der jo, om det er en klog beslutning eller ej at sende børnene hjemmefra. Ingen ved det. Det må tiden vise. Vi er på ukendt grund. Regeringen tør ikke længere holde samfundet i et jerngreb på grund af de økonomiske konsekvenser. Eksperterne siger, det her er den klogeste måde at åbne op på. Vi andre må bede til, de har ret. I det her ligger en kalkuleret risiko, da man gerne ser, at en hel del flere faktisk bliver smittet - men i et tempo, hvor sundhedsvæsnet kan følge med. Lukker vi fortsat helt ned, vil det trække epidemien rigtigt langt ud, og mange vil være i fare igen, når bølge to forventes at komme til efteråret. Nej, det er ikke let at træffe en klog beslutning, og en forkert kan give os et nyt Italien eller Spanien. Beslutninger skal tages nu. Næste år ved vi, om det var klogt eller ej.

Annonce