Annonce
Sport

Hylleberg skal med til EM

19-årige Mathilde Hylleberg kan se frem til, at skulle iklæde sig de rød-hvide farver til EM. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)

Mathilde Hylleberg fra TTH Holstebro er blevet belønnet for sine gode præstationer. Onsdag formiddag blev hun udtaget til EM.

Holstebro: Mathilde Hylleberg ved nu, hvad hun skal bruge de første uger af december på.

Onsdag formiddag offentliggjorde landstræner Klavs Bruun Jørgensen det landshold, som skal repræsentere Danmark til EM i Frankrig. I sidste uge udtog han 14 af de 16 spillere, og en af de to sidste pladser blev altså givet til den talentfulde højrefløj.

Landsholdet skal samles den 19. november frem mod Møbelringen Cup i Oslo, som bliver spillet fra den 22.-25 november. Herefter venter EM i Frankrig, som spilles fra den 30. november til den 16. december. Inden da skal Hylleberg og resten af TTH-Holstebro i aktion en sidste gang inden landsholdspausen. Det er onsdag aften på hjemmebane mod EH Aalborg.

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen har tidligere udtalt at Hylleberg var fremtiden på fløjen, og derfor var det også naturligt for landstræneren at kigge hendes vej. Udover Hylleberg blev også Lotte Grigel udtaget.

- Siden udtagelsen af de første 14 spillere i sidste uge har jeg holdt fast i, at Lotte Grigel og Mathilde Hylleberg har været mere end varme kandidater til de sidste to pladser. Da der ikke er sket noget uventet, er det også kun naturligt, at det blev dem, siger landstræner Klavs Bruun Jørgensen i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Lige nu: Voldsom brand i halmlade

Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce