Annonce
Sport

Hylleberg skal med til EM

19-årige Mathilde Hylleberg kan se frem til, at skulle iklæde sig de rød-hvide farver til EM. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)

Mathilde Hylleberg fra TTH Holstebro er blevet belønnet for sine gode præstationer. Onsdag formiddag blev hun udtaget til EM.

Holstebro: Mathilde Hylleberg ved nu, hvad hun skal bruge de første uger af december på.

Onsdag formiddag offentliggjorde landstræner Klavs Bruun Jørgensen det landshold, som skal repræsentere Danmark til EM i Frankrig. I sidste uge udtog han 14 af de 16 spillere, og en af de to sidste pladser blev altså givet til den talentfulde højrefløj.

Landsholdet skal samles den 19. november frem mod Møbelringen Cup i Oslo, som bliver spillet fra den 22.-25 november. Herefter venter EM i Frankrig, som spilles fra den 30. november til den 16. december. Inden da skal Hylleberg og resten af TTH-Holstebro i aktion en sidste gang inden landsholdspausen. Det er onsdag aften på hjemmebane mod EH Aalborg.

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen har tidligere udtalt at Hylleberg var fremtiden på fløjen, og derfor var det også naturligt for landstræneren at kigge hendes vej. Udover Hylleberg blev også Lotte Grigel udtaget.

- Siden udtagelsen af de første 14 spillere i sidste uge har jeg holdt fast i, at Lotte Grigel og Mathilde Hylleberg har været mere end varme kandidater til de sidste to pladser. Da der ikke er sket noget uventet, er det også kun naturligt, at det blev dem, siger landstræner Klavs Bruun Jørgensen i en pressemeddelelse.

Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Ausumgaard dropper forårsmarkedet

Leder For abonnenter

Kuk i den kommunale økonomi

I løbet af den kommende måneds tid vil byrådspolitikerne i alle de tre nordvestjyske kommuner træffe en lang række beslutninger, som vil få afgørende indflydelse på din hverdag, når der skal lægges budgetter for den kommunale husholdning i 2020 og frem til 2023. I Struer sker det, når byrådet i løbet af de kommende par dage er samlet til et budgetseminar, hvor de kommer til at bokse med regneark og budgetter for alt det, der har indflydelse på din hverdag. Det er alt fra hullerne i fortovet til plejen af dine børn eller dine forældre. Udgifter til skoler og driften af kulturinstitutioner, investeringer og anlægsudgifter, hvis der skulle være ønsker om for eksempel nye omklædningsrum i den lokale boldklub. Det kan derfor virke en smule paradoksalt, at den kollektive opmærksomhed i langt højere grad er rettet mod landsdækkende temaer som for eksempel formandsskiftet i Venstre. Det er byrådspolitikerne, du skal henvende dig til, hvis det er forhold i din hverdag, det gælder. Det helt store spørgsmål er så, om de har mulighed for at indfri dine ønsker. Nationalbankens direktør, Lars Rohde, udtalte i går, at den danske økonomi er både robust og inde i et historisk opsving. Samfundsøkonomien kører på skinner med lav rente, kun ganske få arbejdsløse og lav inflation, så du får mere og mere for pengene. I den kommunale økonomi ser det bare anderledes dystert ud for byrådspolitikerne i både Struer og Holstebro. Dybøl Mølle maler ikke helt, som den skal, når det gælder fordelingen af de kollektive goder og bidragene til fællesskabet, og kommunerne kæmper for at få enderne til at nå sammen. I Holstebro har det medført, at der nu er fremsat konkrete forslag om en skattestigning på 0,3 procent. I Struer vil borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) ikke afvise tanken om at bevæge sig i samme retning. Udgangspunkt må dog stadigvæk være, at politikerne sikrer sig, at borgerne kan føle sig trygge ved de kommunal velfærdsydelser uden at skulle dreje skatteskruen yderligere i bund.

Annonce