Annonce
TTH Damer

Hylleberg og TTH forlænger: Det bedste for mig er at tage et år mere i Holstebro

- Det fylder altid rigtigt meget, når man har kontraktudløb og ikke ved, hvad der skal ske. Skal man blive, skal man flytte til en anden klub? Nu er der kommet ro på og jeg kan koncentrere mig om at spille håndbold, fortæller Mathilde Hylleberg, der tror på et den et-årige kontraktforlængelse vil have en positiv effekt på hendes spil på banen. Foto: Johan Gadegaard
Mathilde Hylleberg og TTH Holstebro har forlænget kontrakten, så den nu løber frem til sommeren 2021. En forlængelse der giver ro på den korte bane, men også åbner for at landsholdsspilleren indenfor en overskuelig fremtid kan tage skridtet videre til noget større.

Holstebro: 20-årige Mathilde Hylleberg sidder på anden sæson tungt på pladsen som højre fløj i TTH Holstebro, og den kommer hun til fortsat at sidde på frem til sommeren 2021.

Fløjspilleren, der er med i landsholdets bruttotrup til VM i Japan, har nemlig sat sine kragetæer på en etårig forlængelse af den aftale, der stod til at udløbe efter denne sæson. En forlængelse der giver ro på bagsmækken for den unge fløj, der i sommer måtte sige stop og tage en pause fra håndbolden for at få ro til krop og sjæl.

- Det fylder altid rigtigt meget, når man har kontraktudløb og ikke ved, hvad der skal ske. Skal man blive, skal man flytte til en anden klub? Nu er der kommet ro på, og jeg kan koncentrere mig om at spille håndbold, fortæller Mathilde Hylleberg.

- Nu skal jeg ikke gå hele perioden mellem jul og nytår og tænke på det, og det passer mig nok meget godt. Jeg er nok typen, der præsterer bedst, når jeg ved, hvad der skal ske.

Annonce

Åbner for klubskifte i 2021

Hylleberg har fået størstedelen af sin håndboldopdragelse i TTH Holstebro og moderklubben HH90, og det er den tryghed, hun i første omgang har valgt til. Men også med en kattelem i en kun etårig forlængelse, skulle større klubber trække i hende.

- Jeg har snakket meget med min agent om, hvad der ville være bedst for mig, og vi blev enige om, at det ville være godt med et år mere i Holstebro, hvor jeg kender klubben og kan fortsætte min udvikling. Så kan det godt være, at jeg til den tid er klar til at prøve noget andet, siger Mathilde Hylleberg.

Fløjspilleren har i denne sæson ikke helt kunne ramme det høje niveau, der i sidste sæson gjorde hende til landsholdsspiller. Men hun føler, at hun er på vej tilbage, og at det allerede begyndte at lysne, da konturerne til kontraktforlængelsen begyndte at falde på plads.

- Jeg skulle lige bruge noget tid på at finde mit niveau igen efter min pause, men det går den rigtige vej. Især da jeg kunne se, at vi nok skulle blive enige om en ny aftale, følte jeg, at noget af presset forsvandt fra min skuldre, forklarer Mathilde Hylleberg.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

De æreløse

Det er let at blive forarget. Det er endda berettiget at blive forarget, vred og måske endda også opgivende, når man i gårsdagens avis læser om, hvordan næsten fire ud af ti piger med anden etnisk herkomst oplever negativ social kontrol fra familie, venner og andre i deres omgangskreds. Selv efter flere generationer i Danmark, er der piger og drenge, der ikke selv kan få lov til at vælge deres ægtefælle, som ikke må gå ud med ""danske" venner og fortsæt selv listen af uhyrligheder. Det burde være enhver ung mand eller kvindes ret selv at bestemme, hvem de vil leve deres liv med, hvem de vil gå i seng med eller hvilken uddannelse, de vil have. Men forargelsen og vreden gør bare ingen forskel; Den ændrer ikke på noget. Derfor er det også ros værd, at Integrationsrådet nu går ind kampen mod social kontrol, der stortrives blandt specielt børn og unge af anden etnisk herkomst. Det handler om at give de unge mennesker mulighed for at få hjælp - og give dem mod til at stå op mod omgivelsernes krav om, at skulle leve livet på en speciel måde. Når 37 procent af piger med minoritetsbaggrund mener, at de er udsat for en form for negativ social kontrol i forhold til valg af kæreste og ægtefælle, mens det gælder for 24 procent af drengene, så har vi som samfund et stort problem. Men det er også et problem, der ikke kan løses med flere penge. I sidste ende kræver det, at de unge mennesker selv siger fra overfor tåbelige krav om at gifte sig med den rette, gå med tørklæde, og hvad der ellers kan blive stillet krav om. Det er de unge - uanset etnicitet og religion - der selv må tage kampen. Samfundet skal herefter være klar til at bakke op og samle op. Der er i den grad brug for mønsterbrydere, der viser, at det ikke har en pind med ære at gøre at efterleve familien eller omgivelsernes urimelige krav. Det til gengæld æreløst at tvinge nogen til at gifte sig mod deres vilje, forhindre dem i at gå til fester, sport eller vælge uddannelse - uanset om det er religiøst funderet eller har rod i en tradition, der ikke hører hjemme i Danmark anno 2019.

Annonce