Annonce
Struer

Hylder den sprøde tartelet med festival

Johan Daasbjerg (tv) og Tage Møller Pedersen er med i det udvalg under Hjerm FIF, der planlægger tarteletfestivalen. De kan konstatere, at det med 200 solgte billetter går godt med forsalget. Foto: Allan Damgaard

Hjerm FIF er klar med sin tredje tarteletfestival. Det foregår fredag den 1. marts i Hjerm Hallen. Menuen lyder på tarteletter ad libitum og et musikprogram, der fremmer danseglæden. Sidste år var der 425 deltagere.

Hjerm: Normalt får man tarteletter til forret, men den tilsyneladende evigt populære spise lægger beslag på hele menuen, når Hjerm FIF indbyder til tarteletfestival fredag den 1. marts.

Der skal simpelthen spises tarteletter til forret, hovedret og dessert til Hjerm Tarteletfestival, der i år finder sted for tredje år i træk.

- Vi tænkte, at når man kan have en tarteletfestival i Odense, så kan vi også have én her i Hjerm, hvor Humlum Tarteletter jo bliver produceret, siger Johan Daasbjerg om baggrunden for den lokale hyldest til den sprøde klassiker.

Foruden Johan Daasbjerg består festivaludvalget af Tage Møller Pedersen, Jan Kristensen, Rikke Staunstrup og Stefan Harregaard.

Sidstnævnte er administrerende direktør i Humlum A/S, der producerer Humlum Tarteletter, og Humlum A/S spiller en afgørende rolle i tarteletfestivalen i Hjerm.

- Vi skal bruge cirka 2500 tarteletter til festivalen, og dem får vi gratis af Humlum A/S. Samtidig får vi fyldet til en god pris, siger Tage Møller Pedersen.

Der er flere slags fyld, men bare rolig: Hønsekød i asparges er en selvfølge.

Det første år var der 250 deltagere i festivalen, og i fjor var deltagerantallet vokset til 425. Det andet år var festivalen rykket ind i selve hallen med plads til flere end første års 250 deltagere, og festen foregår ligeledes i år i hallen.

Annonce

Det er et godt tidspunkt på året. Julefrokosterne er for længst forbi, og der er ikke mange andre, store fester på dette tidspunkt.

Johan Daasbjerg, Hjerm Tarteletfestival
Højt humør ved bordene under tarteletfestivalen i 2018. Privatfoto

Et godt tidspunkt

- Vi har plads til cirka 600. Vi håber, at vi får mindst samme tilslutning som sidste år. Allerede nu ligger forsalget over 200 billetter, og det er flere end på samme tidspunkt sidste år, siger Johan Daasbjerg.

De tror, at der er flere forklaringer på den pæne tilslutning.

- Det er et godt tidspunkt på året. Julefrokosterne er for længst forbi, og der er ikke mange andre, store fester på dette tidspunkt. Desuden er det en lidt uhøjtidelig fest - der er ikke lagt op til, at man kommer i det store festskrud, siger Johan Daasbjerg.

Desuden spiller det selvfølgelig også ind, at tarteletter er populære, og at Hjerm-boerne er friske på en fest. I øvrigt kommer deltagerne ikke blot fra nærområdet - der er også deltagere fra f.eks. Struer og Holstebro.

Festivalen er også en dansefest, og med tre bands på scenen i løbet af aftenen skulle der være rig lejlighed til at få sig en svingom. Musikken leveres af Torben Lendager og The Rooster, Lune Larsen og Ugler i Mosen. Desuden spiller Marius Grønkjær - Thyborøn-drengen, der bor i Holstebro - under spisningen.

Der kan købes billetter frem til 15. februar.

Overskuddet går til Hjerm FIF, der har 60 frivillige i sving under festivalen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Jæger fik ram på gummiged

112

Fire sigtelser til to mænd

Annonce