Læserbrev

Hykleri, dobbeltmoral og klimatosser … kært barn har mange navne nu om dage

Suzi Elena Apelgren. Arkivfoto

Debat: Vi har lige fejret, at vi har demokrati her i landet med Grundlovsdag og et demokratisk valg. Tillykke til os alle! Demokrati betyder, at vi alle har en stemme, men også et ansvar for at bruge den og holde demokratiet i ørerne. Vi almindelige borgere må aldrig ”stikke piben ind” - uanset hvor få vi er - når vi oplever, at politikere ser stort på demokratiet og vælger en vej, der kan føre til varig skade. Man skal huske på, at politikere, og i særdeleshed lokalpolitikere, er ganske almindelige mennesker, der bliver valgt af os borgere til at varetage et betroet embede på vegne af os alle. De er med andre ord vore stedfortrædere i alle samfundets vigtige spørgsmål. Det betyder ikke, at de har indsigt i alt, og derfor skal vi borgere være aktive og samarbejde med dem, så de tager de rette beslutninger for os alle. Der er forskel på kommunal og national politik, javel! Men der er en del spørgsmål, hvor det er af største vigtighed, at politikken er afstemt med den øvrige verden omkring os, for at vi skal kunne opnå resultater. Og med de problemer vi står i nu, med klima- og biodiversitetskrise, er det vigtigere end nogensinde, at de politiske retningslinjer følges helt ud til den yderste strandbred. Det bør ”rage” alle, ingen bør kunne sige, at det rager dem en S …! Det er ganske enkelt en uansvarlighed, der er umoralsk i forhold til kommende generationer, og som ikke hører til i et demokrati. Ligeså lidt som opfordringen til andre mere engagerede borgere om at ”stikke piben ind” gør det.

Det er forståeligt, at det kan være svært at forholde sig til problemer i fjerne egne af verden som oversvømmelser, tørke og naturkatastrofer forårsaget af klimakrisen. Og det kan være svært at yde en direkte indsats dér. Men jorden hænger nu engang sammen i ét økologisk system! Og når den ene art efter den anden forsvinder i den danske natur, når vore årstider glider over i hinanden uden at vi mærker meget til det, når sommeren bliver tør og varm, så det er svært at høste foder til kreaturerne, og vi oplever unormalt mange storme og nærmest tropiske regnskyl med oversvømmelser i vore hjem … Så er det på tide at passe på vores egen natur og stoppe rovdriften. Så er det på tide, at alle retter ind og følger de vejledninger, som vore toppolitikere udtænker, for at forsøge at rette op på de tilstande i tide. Og dét kan og bør ikke blot vore lokalpolitikere, men enhver ansvarlig borger gøre. Ved at stå vagt om natur og miljø i egen baghave, i eget lille ”reservat” med fare for at blive udråbt til hykler, dobbeltmoralist og klimatosse!

0/0
Annonce
Læserbrev

Sundhed. Selvfølgelig skal AUH fortsat tilbyde hjemmedialyse

Leder For abonnenter

Kan man drukne i kulturelle tilbud?

Læserbrev

Skoler. S-forslag om frie skoler er et skridt på vejen – men i den forkerte retning

Leder For abonnenter

Kan man stemme forkert?

Det er bestemt ikke altid let at have fremmed baggrund i dette land. Når valgdeltagelsen er lav for beboere i særlige boligområder og med anden etniske baggrund, så bliver det udlagt som et demokratisk problem. Når de samme mennesker så benytter deres demokratiske mulighed for at sætte et kryds, får de skudt i skoene, at de er blevet mobiliseret i blandt andet moskeerne til at stemme, og at der er derfor, at de i høj grad har stemt på De Radikale og Enhedslisten. Lad os nu bare minde om, at vi her i landet har hemmelige afstemninger. Ingen ved, hvad du og jeg stemmer, og ingen ved, hvem der har stemt hvad og hvorfor. At flere danskere med indvandrerbaggrund nu benytter sig af deres demokratiske rettigheder, er kun godt, og at etniske danskere i de sociale boligområder har valgt at stemme på partier, som de mener forsvarer deres interesser, er da kun lige efter bogen. Det havde alt andet lige været underligt, hvis de havde stemt anderledes - og hvis fænomener som Paludan og Nye Borgerlige ikke også skulle kunne få danskere med indvandrerbaggrund til at gå til stemmeurnerne. Man kan ikke først opfordre folk til at stemme, hvorefter man påstår, at de har stemt forkert. Der er i Danmark en lang og ganske forstandig tradition for ikke at blande religion og politik sammen, og er der vitterligt foregået en mobilisering af stemmer til fordel for bestemte partier i moskeer, så må man naturligvis tage det alvorligt og kunne debattere det. Men umiddelbart virker det som en langt større trussel mod demokratiet, at der er områder i landet, hvor politikere fra bestemte partier ikke kan færdes uden et større opbud af sikkerhedsvagter. At der nogle steder i landet er blevet afholdt vælgermøder, hvor kun enkelte partier - og alle fra den samme politiske blok - er blevet inviteret, og at bestemte partier oplever at deres valgplakater bliver udsat for hærværk. Det er uacceptabelt. Men at flere folk stemmer, det kan man kun blive i glad i klaphatten over.

Læserbrev

Konservative. Tak for jeres støtte - og god sommer

Leder For abonnenter

Er det nu en mandekamp

Læserbrev

Gødning. Alle taler om klimaet – Landbruget gør noget ved det

Læserbrev

Indvandring. Hellere tillid end vrede og angst

Annonce