Annonce
Holstebro

Sommeruge i Trekanten: Frivillige hygger om 50-60 børn fra området

50-60 børn deltager i sommer i Trekanten, og tirsdag var der sørøverlege og jagt på sørøverskatte. Privatfoto: Alex Würtz
Der er sommeruge i Trekanten, hvor frivillige hygger om 50-60 børn fra området

HOLSTEBRO: Sommer i Trekanten kører på fuld fart i Brumleby, og i denne uge har der været aktiviteter fra klokken 11 til 14 med med teater og læring.

Tirsdag var der sørøverlege, hvor børnene gik på jagt efter sørøverskatte. Onsdag har der været et italiensk teater på besøg, og som har introduceret de 50-60 børn til nye lege, musik og forskellig sansning.

Aktiviterne fortsætter i Brumleby dagligt til klokken 18.

- Her i eftermiddag har vi lagt en presenning ud på en bakke, og med en vandslange er det blevet til en fin vandruchebane, fortæller Alex Würtz, der er en af de frivillige, som er med ud over personale og forældre.

Han har været frivillig i sommerugerne i Trekanten i fire-fem år.

- Riget fattes penge, men samtidigt er det hyggeligt, og det er nogle taknemmelige børn, siger Alex Würtz om børnene, som især har rødder i Mellemøsten og Nordafrika.

- Samtidig er det til at styrke integrationen, og deres sproglige kundskaber, konstaterer han.

Af og til møder han børn og unge i gågaden, som har mødt som frivillig i Trekanten tidligere år.

- De kommer altid hen og hilser, så det er hyggeligt, siger Alex Würtz.

Annonce
50-60 børn deltager i sommer i Trekanten, og onsdag var en italiensk teatergruppe på besøg. Privatfoto: Alex Würtz
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det kan ikke blive 100 procent

Flere ældre overlever ikke det uheld, at de taber en cigaret, og så går der ild i tøjet eller sengen, og det får fatale konsekvenser i form af dødsfald. Senest skete det i denne uge i Holstebro i en plejebolig. Det får debatten til at køre på, om man skal forbyde denne rygning, så man undgår disse uheld. Selv en snarrådig indsats fra plejepersonalet var ikke nok til at forhindre dødsulykken i Holstebro. Der er sket mange begrænsninger af rygning de sidste år, og det er sket af hensyntagen til andre, der ikke skal udsættes for passiv rygning. Derfor er rygning forbudt flere og flere steder i det offentlige rum, og den udvikling stopper sandsynligvis ikke. Det vil sikkert ikke vare længe, før eget hjem er eneste sted, man må ryge. Det er dog fortsat op til ens eget ansvar, om man vil ødelægge sit eget helbred med rygningen, og det vil også være noget af en tærskel at overskride, da det så må følges op af, vi heller ikke må spise flødeskumskager og flæskesvær - endsige drikke alkohol. Alt sammen noget, der ikke er godt for helbredet - i hvert tilfælde i større mængder. Derfor er det ikke muligt at skride ind over for den ældres ret til selv at bestemme, at han/hun vil ryge i eget hjem. En plejebolig er eget hjem. På fællesarealerne må der naturligvis ikke ryges af hensyn til ansatte og andre beboere. Der er dog den diskussion i emnet, at en plejebolig også er arbejdsplads for en række ansatte, som nødvendigvis må komme der for at pleje beboeren. Her kan man så sige, at der ikke må ryges, mens de ansatte er der, og der skal luftes ud. Men når beboeren sidder alene, så er det svært med et forbud, da det vil være et opgør med den ældres selvbestemmelsesret. Så det er en vanskelig diskussion, fordi vi jo skal passe på, at beboeren ikke sætter ild til sig selv og kan forårsage, at branden også breder sig til at gå ud over andre. Det er ikke altid, rygeforklæder med mere er nok. Vi kan se, at alarmer heller ikke altid er det. Men man kan ikke gøre andet, end at disse sikkerhedsmæssige ting er 100 procent i orden, så man mindsker risikoen. Men den ældres selvbestemmelsesret gør, at det aldrig kan blive 100 procent sikkert, og det er så den risiko, den ældre har lov til selv at vælge ved at ryge.

Lemvig For abonnenter

Ældrerådet utilfreds med overflytning af plejehjemspladser fra Nørre Nissum til Harboøre.: - Det er helt uacceptabelt

Annonce