Annonce
Debat

Jeg undrer mig: Hvorfor vil byråd og forvaltning ikke lytte?

John Robert Knudsen. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Annonce

Læserbrev: Jeg har med stor fornøjelse læst Flemming Kofoeds indlæg i debatten om de gentagende oversvømmelser af Holstebro by.

Det er sjældent at se et så professionelt og velunderbygget indlæg i debatten, og derfor undrer det mig, at byrådet tilsyneladende negligerer tilbuddet om at blive indført i videnskaben bag afstrømningsforhold i almindelighed, og forholdene for Storåen gennem Holstebro by, i særdeleshed.

Med en uddannelse som ingeniør med hydraulik som speciale, og dermed forudsætningerne for at have en form for indsigt i vandløbsforhold, undrer det mig, at de forslag, man arbejder med i Holstebro Kommune, med henblik på at afhjælpe de tilbagevendende oversvømmelser, tilsyneladende ikke er funderet på et ordentligt videnskabeligt grundlag.


Det er ingen kunst at bruge penge, men det er, efter min opfattelse, politikernes pligt at sikre, at beslutningen om at bruge penge sker på et ordentligt og velbelyst grundlag.

John Robert Knudsen, Holstebro


Umiddelbart ser det ud til at være kassetænkning af værste skuffe, der har baggrund i beslutningerne. Jeg er ikke overbevist om, at vores politikere er opmærksomme på, at de tilsyneladende er blevet manipuleret til at lade regningen for et forkert, dyrt og ikke underbygget projekt, med en natur-ødelæggende dæmning ovenfor Vandkraftsøen, havne hos Vestforsynings kunder, og ikke der, hvor den rettelig burde være, nemlig hos skatteyderne.

Hvad værre er, så kan jeg dokumentere, at der er andre løsninger, der ikke indebærer en natur-ødelæggende dæmning ovenfor Vandkraftsøen, og det undrer mig, at ingen har undersøgt mit forslag eller tænkt mine tanker i hele det komplekse sagsforløb.

Mit forslag indebærer en forhøjet vandstand i Vandkraftsøen kombineret med en form for "justering" af Storåen gennem byen. Mine beregninger viser, at den maksimale vandstand i Storåen gennem byen herved kan holdes på det niveau, man fra kommunens side ønsker at tilstræbe. Vi undgår således at lave nye indgreb af natur-ødelæggende art til skade for fremtidige generationer.

Jeg kommer gerne til et møde med byrådet eller forvaltningen, og gerne i et samarbejde med Flemming Kofoed, for at redegøre for mine tanker.

Det er ingen kunst at bruge penge, men det er, efter min opfattelse, politikernes pligt at sikre, at beslutningen om at bruge penge sker på et ordentligt og velbelyst grundlag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

De kommer med musik for alle pengene

Annonce