Annonce
Lemvig

Trods nabo-protester: Grønt lys til at forvandle gammel svømmehal til stort feriehus

Ombygningen en tidligere svømmehal i Vejlby Klit til et stort sommerhus er nu efter tre års sagsbehandling ved at være klar til afgørelse i byrådet. Foto: Lars Kamstrup
Venstre-flertal holdt fast i ja til ombygning af svømmehal til stort feriehus, selv om den lokale grundejerforening strittede imod
Annonce

Vejlby: - Jeg undrer mig over, at man nu skaffer sig 700 modspillere i stedet for 700 medspillere.

Sådan siger Arne Noe - SF-medlem af teknisk udvalg, efter flertallet i udvalget endnu en gang har besluttet sig for at give lov til at lave et stort sommerhus med op til 30 overnattende gæster i den nedlagte svømmehal i Vejlby Klit.

Og når vi skriver endnu en gang, så skyldes det, at sagen har været endog meget længe undervejs. Men der var sket en fejl ved den seneste høring, så den måtte gå om, og denne gang havde blandt andet bestyrelsen for den involverede grundejerforening, Grundejerforeningen Vejlby Strand, gjort indsigelse mod, at man skulle have et kæmpestort sommerhus i et område med lutter mindre sommerhuse. Repræsentanter fra grundejerforeningen var inviteret til mødet i teknisk udvalg for at fremlægge synspunkterne. Men det fik ingen afgørende betydning, da Venstre-flertallet holdt fast i, at tilladelsen skal gives til ombygningen.

Det var grunden til, at Arne Noe talte om 700 modspillere.

- Grundejerforeningen selv har over 400 medlemmer, og der er yderligere to grundejerforeninger, man kan lægge til, så derved får man 700, der er imod, kommunen siger ja til det her. Det var ellers kompetente indsigelser, grundejerforeningen kom med, så hvorfor er man så forhippet på at give lov til at etablere et stort sommerhus lige der. Det kan man gøre andre steder, hvor der er god plads til det. Det er der ikke der, hvor den gamle svømmehal ligger, da der ingen udenomsplads er, siger Arne Noe.

Formanden for grundejerforeningen, Erik Skibsted, er ikke uenig i, at der gerne må ske noget med svømmehallen, da den skæmmer ved at ligge forladt hen. Men det er ingen god ide med et stort sommerhus.

- Man kunne eventuelt dele bygningen op i flere sommerhuse, så der ikke var så mange beboere, eller man kunne rive bygningen ned og opføre et nyt sommerhus, siger han.

Han udtrykker også bekymring over, at adgangen til nabo-købmandens tilkørsel og vareindlevering bliver forringet, og at selve centertorvet og antallet af parkeringspladser bliver reduceret. Og så bekymrer grundejerforeningen sig også over udearealerne, som man gerne vil have lagt nogle rammer for i lokalplanen.

- Vi fremlagde vore synspunkter i god ro og orden for udvalget. Desværre fulgte man ikke vores indstilling, men forhåbentlig tager man hensyn til vore synspunkter, når der skal gives en byggetilladelse til det endelige projekt. Vi har i hvert tilfælde markeret vore medlemmers holdning, siger Erik Skibsted.

Arne Noe mener ikke, man kan sikre grundejerforeningens indstillinger gennem byggetilladelsen.

- Det skulle have været med i lokalplanforslaget, mener han.

Han tilføjede en undren over, at flertallet vil ændre et erhvervsområde til et boligområde.

- Det erhvervsområde kunne der godt blive brug for til en aktivitet, der skaber omsætning, når sommerhusområdet med tiden bliver udvidet.

Men flertallet mener ikke, at de nye indsigelser giver grund til at ændre på, at man giver lov til at etablere et stort sommerhus i området.

- Alle er enige om, at der bør ske noget med bygningen, og for mig at se er der ikke den store forskel på, om bygningen er delt op i én eller to sommerhuse, da det tilsammen er stort set lige mange mennesker. Der vil ved den endelige byggetilladelse blive taget hensyn til naboerne på forskellig vis, og der er også taget hensyn til købmandens adgangsforhold og antallet af parkeringspladser. Det var udmærkede input, der kom i høringsvarene fra grundejerforeningen, men vi mener, der er taget hensyn til dem - og der vil blive det - i det endelige projekt, siger Steffen Damsgaard.

Dermed er der lagt op til, at sagen kan komme til endelig afgørelse i byrådet. Det vækker helt sikkert glæde hos ejerne Anders og Alex Olesen, som har haft bygningen til salg gennem syv år, og nu har en køber. Men processen er trukket i langdrag. Ansøgningen til Lemvig Kommune kom i oktober 2016, så det har taget over tre år. Først skete der en fejl på rådhuset i Lemvig, da en medarbejder forlod kommunen, og sagen blev glemt. Man måtte starte forfra et år efter, da man ikke kunne finde sagen. Så skete der en fejl i den første høringsproces, som måtte gå om. Og minsandten om der så ikke skete en fejl igen ved den anden høring, så den nu har være ti høring for tredje gang, og først nu ligger det så til, at et flertal i byrådet vil sige ja, efter Venstre-flertallet sagde ja i teknisk udvalg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce