Holstebro

Hvorfor blev Claus fyret?

- Vores bekymring i forhold til at kigge på faglig kvalitet og pædagogiske kompetencer, er, at det kræver, at lederen har set læreren i mødet med klassen, og det, oplever vi ikke, er sket i tilstrækkelig grad, siger Anette Staghøj, tillidsrepræsentant for lærerne på Nørre Boulevard Skolen.
Lærere og fagforening kritiserer de kriterier, som ansatte bliver udvalgt til afskedigelse efter. Også tidligere elever og forældre undrer sig.

Holstebro: Tidligere folkeskoleelever har stillet sig i kø for at udtrykke deres undren og sympati med én af de 18 lærere, som er blevet fyret. Claus Johansen, lærer på Nørre Boulevard Skolen igennem 24 år.

Og de er ikke alene om at sætte spørgsmålstegn ved de fem kriterier, som ligger til grund for afskedigelserne. Det gør også tillidsrepræsentanter.

- Der er specielt to punkter i de overordnede kriterier, som medarbejderne ikke kan bakke op om, siger tillidsrepræsentant for lærerne på Nørre Boulevard Skolen, Anette Staghøj.

Ledelsen har valgt følgende fem kriterier: faglighed, kvalitet og kompetencer i opgaveløsningen, engagement og fleksibilitet, stabilitet, personlige kvalifikationer herunder samarbejdsevner, pædagogisk kvalitet i arbejdet.

- Vores bekymring i forhold til at kigge på faglig kvalitet og pædagogiske kompetencer, er, at det kræver, at lederen har set læreren i mødet med klassen, og det, oplever vi ikke, er sket i tilstrækkelig grad. Og vi tænker, at det godt kunne give grundlag for diskussioner om, at det ikke er et velunderbygget grundlag, at disse valg skal træffes ud fra, siger Anette Staghøj.

Hvilke kriterier, havde I gerne set anvendt i stedet?

- Vi ville gerne have haft nogle mere målbare og objektive kriterier. Stabilitet er for eksempel målbart. Vi havde også gerne set som et kriterie, hvad fagfordelingen på skolen er fremadrettet. Det er objektivt målbart, og det synes vi, er reelt at kigge på, hvad vi behøver fremadrettet - altså hvor mange tysklærere har vi brug for, hvor mange matematiklærere og så videre, siger Anette Staghøj.

De fyrede står uden forklaring

Også Vestjysk Lærerkreds er skeptisk.

- Når man ikke følger undervisningen tæt, så åbner det jo for en verden af spekulationer. For hvordan giver det mening, at man udvælger på kriterier, man ikke aner noget om. Der er lærere, som har været ansat i flere år, og hvor lederen aldrig har været inde i klassen og set dem undervise, siger konsulent Erland Eckerberg fra Vestjysk Lærerkreds.

Han har endnu et kritikpunkt af ledelsen.

- De personer, som er indstillet til afskedigelse, blev ved indkaldelsen til mødet, stillet i udsigt, at de ville få en forklaring på, hvorfor de var udvalgt efter de kriterier, men på selve mødet kunne de ikke få en uddybning. Det giver yderligere grobund for spekulationer og underbygger den utryghed, der var i forvejen, siger Erland Eckerberg.

Verdens bedste lærer

Lærerforeningen har endnu ikke det fulde overblik over antallet af afskedigelser, som den vurderer er usaglige og derfor ønsker forhandlet, men på de sociale medier er der ingen tvivl. Opbakningen og sympatien til Claus Johansen - en af de 50 personer, som berøres af den igangværende prikkerunde ude på skolerne, vil næsten ingen ende tage på de sociale medier.

Forsvaret blev indledt af Abbas Maanaki, som i dag læser medicin på 11. semester på Aarhus Universitet og som havde Claus Johansen som lærer fra 2. - 9. klasse. Han og andre tidligere elever og forældre omtaler Claus Johansen som en meget passioneret lærer, faglig dygtig, empatisk, stort set aldrig syg og et fantastisk menneske, der kunne den svære kunst at ramme og motivere både de svage og de stærke.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra skolelederen på Nørre Boulevard Skolen torsdag formiddag.

0/0
Annonce
Holstebro For abonnenter

Historisk feriehus til salg: Fabrikant Færchs fristed skal have nye ejere

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Det er nu overarmene skal bygges, hvis man vil følge med

Ulfborg/Vemb For abonnenter

Fru Pedersen vandt: - Jeg bruger fire timer hver anden dag - bare på at vande krukker

Ulfborg/Vemb

Travlhed i pensionaterne: Må dagligt sige nej til hundeejerne

Navne

Krimiforfatter: Det er lidt som at være gift med Nora, men utro med Signe

Holstebro

Buch om mangelfulde kræftundersøgelser: Det er pinligt, vi er ikke blevet inddraget, og det bør laves om

Kultur

Venø Festival: - Vi nærmer os udsolgt

112

Truede dørmand med at skære ham i stykker

Annonce