Annonce
Struer

Hvordan lyder Limfjorden mon, hvis man ligger på bunden af den?

Sådan ser det ud, når man bliver sat til at lave sin egen undervandsmikrofon i 8.D på Limfjordsskolen i Struer. Foto: Johan Gadegaard
Denne måned byder på en hel række lydworkshops, hvor skoleelever både har fået lov at lege og lære noget. Bag forløbene står Struer Bibliotek og Lydens By.
Annonce

Struer: Der har i løbet af maj været afholdt en række forskellige lyd-workshops for folkeskoleelever i Struer Kommune.

Det har der i forbindelse med den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, hvor temaet i år er lyd. Bag de lokale workshops, hvor den sidste afholdes i den kommende uge, står Struer Bibliotek og Lydens By.

Under titlen "Liv og Lyd" er der kørt to forskellige forløb, som begge tager udgangspunkt i lyd som et biologisk og fysisk fænomen.

Det ene, som blandt andet løb af stablen torsdag i denne uge på Limfjordsskolen, handler om lyd under vand, for hvordan lyder fjorden for eksempel, hvis man lægger sig på bunden af den?

Det har en række elever i 7. og 8. klasse forsøgt at finde svar på ved i første omgang selv at skulle bygge deres egne undervandsmikrofoner - også kaldet hydrofoner - for så at teste dem i Limfjorden.

- Det er gået super godt. De har bare været på og syntes, at det har været skidesjovt samtidig med, at de har lært noget, fortæller Jesper Lundager fra Lydens By.

Det er gået super godt. De har bare været på og syntes, at det har været skidesjovt samtidig med, at de har lært noget.

Jesper Lundager, Lydens By.

Annonce

De syngende planter

Eleverne skal selv lodde, lime og lytte i workshopsene, for der er ifølge Lydens By masser af læring i, hvordan en mikrofon, højttalere, elektronik generelt og lydbølger virker.

Workshopsene er med andre ord en dag, hvor både finmotorik, naturteknik, biologi og sansning mødes.

Det andet forløb med workshops har i denne omgang handlet om syngende planter. Der har været afholdt en række workshops for 2. klasse elever, som har fået lov til at opleve, hvordan man kan få planter til at synge og spille musik.

Begge dele kan man høre eksempler på i Lydbænken i Struer, som er at finde bag byens rådhus.

- Eleverne er bare gået i gang i begge workshops og har fået lov til at lege. Planen er nu, at vi vil udvikle lidt på, hvordan vi kan komme til at arbejde med det her på hele skoleområdet, fortæller Jesper Lundager.

Der vil også igen til efteråret være lydworkshops, hvor der skal laves lydfortællinger, lyder det fra Lydens By.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Naturen har det langt bedre end sit rygte

TTH Holstebro Herrer

TTH besejrede Mors-Thy i tredje test

Annonce