Annonce
Holstebro

Hvordan kan en mand falde to en halv meter ned i en brønd i en gågade?

Det var her i gågaden ved det Gamle Rådhus og tøjforretningen 2402, at en mand fredag faldt ned i en åben teknikbrønd, mens en tekniker fra Vestforsyning stod nede i brønden og var i gang med at reparere teknikken til Bjørn Nørgaards kunstcirkler. Foto: Briks.
"Det er dybt beklageligt. Det skal vi gøre bedre," siger el-chefen for Vestforsyning efter fredagens brønd-ulykke i Nørregade, hvor en tilfældig forbipasserende faldt ned i en teknikbrønd.
Annonce

Holstebro: Det er nok de færreste, der går en tur i Holstebros gågader, der holder et vågent øje med, om der er et åbent brønddæksel forude, som de risikerer at dratte ned i.

Men et åbent brønddæksel var netop, hvad en 50-årig mand helt uforvarende mødte, da han fredag ved frokosttid gik i Nørregade. På gågaden, ved Det gamle Rådhus og tøjforretningen 2402 faldt manden to en halv meter ned i en brønd, hvorfra teknikken til Bjørn Nørgaards tre kunstcirkler og springvandet styres.

Det var Vestforsyning, der sammen med en ekstern elektriker var på stedet og i gang med en reparation nede i teknikbrønden, oplyser el-chef Lars Flyvholm.

- Det er dybt beklageligt, at det kunne ske. Det skal vi gøre bedre, og jeg vil mandag følge meget op på, hvordan vi sikrer os, at det ikke sker igen, siger Lars Flyvholm, der fredag selv befandt sig i Tyskland.

Har der været spærret af?

- For mig lyder det som om, at der ikke har været nok spærret af, siger el-chefen, men understreger, at han ikke med sikkerhed kan sige, om der var en afspærring.

Lars Flyvholm kan heller ikke for nuværende hverken be- eller afkræfte, om der har været to mand på stedet - den ene nede og den anden oppe - da ulykken skete. Reglerne for arbejde i brønde og lukkede rum kræver, at der er mindst én vagtmand.

- Der har været en ekstern elektriker nede i brønden til at starte med, og som tilkaldte vores mand. Vores mand opholdt sig nede i brønden, da den den 50-årige faldt ned, fortæller Lars Flyvholm.

Medarbejderen fra Vestforsyning er ikke kommet noget til, men den tilfældigt forbipasserende har ifølge Midt- og Vestjyllands Politi brækket foden ved faldet og blev kørt til sygehuset i Herning.

Annonce

Kommunen: Det er sikkert at færdes i gågaden

Folk skal dog ikke være bekymret for at gå en tur i Nørregade, siger Annette Vognbjerg, chef for trafik og park i Holstebro Kommune.

- Vi har haft Kaj Bech nede for at sikre, at det er lukket forsvarligt. Samtidig er vi ved at undersøge, hvad der er sket og har bedt Vestforsyning finde ud af, om der har været tilstrækkeligt spærret af, siger Annette Vognbjerg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Brændte tegn i togets borde

Holstebro

Kaffeladen klar igen efter dyr nedlukning

Debat

Ingen fik direkte besked om nedlukningen

Lemvig

14-årig død efter ulykke

Annonce