Annonce
Holstebro

Hvor skal dit barn passes i lukkeugerne - og af hvem?

Forældre har igennem flere år efterlyst en mere retfærdig feriepasning, så det ikke er de samme institutioner, der holdes åbne i årets fem lukkeuger, men det gik på skift. Det bliver der dog ikke noget af. Der kommer heller ikke en standard for, hvor mange børn, en institution må sende et andet sted hen, uden at der følger en voksen med. Genre/arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
Igennem et år har Holstebro Kommune undersøgt alternative måder at få feriepasset børn i de fem lukkeuger især i sommerferien. Nu ligger der en beslutning fra et enigt udvalg.

Holstebro: Der skal ikke ændres så meget som et komma på feriepasningen i Holstebro Kommunes daginstitutioner og sfo’er.

Det er et enigt børn- og familieudvalg kommet frem til, efter man på forespørgsel fra bestyrelsen i Midtbyens Børnehus har undersøgt fem mulige alternativer; heriblandt at åbne flere steder eller at indføre en turnus-ordning blandt de otte ferieåbne institutioner, så det ikke er de samme forældre, der hvert år skal have passet børn et fremmed sted.

- For os som politikere gælder det om, at ressourcerne skal bruges bedst muligt. Den måde, vi organiserer det på i dag, er den bedste måde, hvor vi har mest personale, når der er flest børn, siger udvalgsformand Torben Gudiksen (R).

I kunne godt fastholde det nuværende antal ferieåbne institutioner, men lade det gå på skift mellem institutionerne, uden at det koster ekstra ressourcer  - hvorfor ikke gøre det?

- Det er ikke alle institutioner, der er store nok til at kunne indgå i en turnus, og for at ressourcerne bedst muligt er det også vigtigt at få planlagt det rigtigt og af nogen, der har ekspertisen, siger Torben Gudiksen.

Annonce

Rart - men det koster

Flere forældre har også efterlyst en fast standard for, hvor mange børn en institution må sende i pasning et andet sted uden at sende personale med.

Men udvalget vil ikke sætte tal på, siger formanden:

- Fra nogle institutioner kommer der kun et eller to børn. Skulle man så sende to ansatte med, for at der hele dagen er en voksen, som barnet kender? Det er hele tiden en afvejning af, hvad der er bedst muligt for alle børn, siger Torben Gudiksen.

Han tilføjer:

- Men vi opfordrer institutionerne til at sende mest muligt kendt personale med, når børn passes i en anden institution.

Når der ikke er en minimumsstandard, har forældrene ikke noget at holde institutionslederen op på og kan ikke vide, om det er hensynet til barnet eller hensynet til personalets ferieønsker, der vægtes højest i det enkelte tilfælde?

- Det er hensynet til begge dele, for hvis personalet ikke holder sommerferie, så kommer det til at gå ud over børnene på et senere tidspunkt. Man kunne også spørge: Hvis forældrene bruger som argument for ikke at benytte børnepasningen i en anden institution, at der ikke er en kendt voksen, har forældrene så brug for feriepasning?... Det er altid rart at have en masse muligheder at vælge imellem, men for hver eneste mulighed, vi opretter, så koster det andre steder, siger udvalgsformand Torben Gudiksen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce