Annonce
Debat

Hvor er logikken bag regeringens plan for minkfarme?

Bent Bøgsted. Foto: Steen Brogaard
Annonce

Læserbrev: Corona har haft mange negative konsekvenser for de danske virksomheder. De fleste blev dog reddet af regeringen og hjælpepakkerne på målstregen.

Læs: de fleste.

For det er ikke alle, der har modtaget den hjælp, de har fortjent. Minkfarmene har oplevet store udfordringer, fordi mink nemmere smittes med Covid-19 end andre dyr. Af samme grund forundrer det mig dybt, at minkavlere ikke modtager en form for hjælp, som kan hjælpe dem.

Hvor er statsministeren henne? Nordjyllands minister!

I Fødevareministeriet har man besluttet, at alle mink, der befinder sig indenfor en radius på 7,8 kilometer fra en minkfarm, hvor der er konstateret corona-virus, skal aflives. Smittede eller ej. Det er en utrolig drastisk beslutning, foretaget af Fødevarestyrelsen og Statens Serum Institut. Den medfører nemlig, at nogle minkavlere kan risikere at miste flere hundredetusinde kroner.


Minkfarmene har oplevet store udfordringer, fordi mink nemmere smittes med Covid-19 end andre dyr. Af samme grund forundrer det mig dybt, at minkavlere ikke modtager en form for hjælp, som kan hjælpe dem.

Bent Bøgsted, MF (DF)


Regeringen vil ikke rokke sig. Lige nu er situationen således, at man skal aflive sine raske mink, fordi man befinder sig inden for en radius af 7,8 kilometer fra en corona-smittet minkfarm, så får man en 100 procent kompensation fra staten. Hvis man derimod skal aflive sine mink, fordi de har corona, så er kompensationen kun 20 procent. Hvordan hænger det sammen? Begge minkavlere mister jo begge en kæmpe indtægt på grund af corona. Det er en forskelsbehandling, som slet ikke er fair.

Denne uretfærdige forskelsbehandling kan vi takke regeringen for. Hvis de da tør påtage sig skylden. For nogen bør påtage sig den.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce