Annonce
Holstebro

- Hvis jeg tager en kanelstang med til kaffen - kan du så klippe mig?

Selvom de godt ved, at chancen for at få et ja er lille, har flere alligevel spurgt deres frisør til, om det ikke var muligt at finde ud af noget med en klipning. Arkivfoto: Morten Stricker
Ingen af de frisører, som avisen har talt med, er blevet tilbudt penge under bordet, men de får henvendelser fra kunder, som ønsker at blive klippet bag nedrullede gardiner.
Annonce

Holstebro: Der er noget, der tyder på, at folks tålmodighed med langt pandehår og grå udgroninger er ved at være lige så slidt som spalterne. I hvert fald holder kunderne sig ikke tilbage med at kontakte deres faste frisør - nedlukning eller ej; og de giver ikke op, selvom lyset i salonen er slukket, og fastnettelefonen ikke svares.

Så findes der andre veje. En google-søgning, et privat mobilnummer, et opkald eller en sms. En venneanmodning på Facebook og en messenger-besked...

- Der er nogen, der spørger: Hvis jeg kommer forbi og tager en kanelstang med til kaffen, kan du så ikke klippe mig? Men det er ikke mange - højst en håndfuld. Mange kender vores holdning og ved, at man ikke kommer langt med os. Vi gør det ikke, siger Peter Skovgaard, der sammen med en partner driver salonen Boycut.

Også frisør Inge Madsen, indehaver af PureCut, har sagt nej.

- Men jeg synes faktisk ikke, det har været så galt. Jeg har da haft et par stykker, men har bare sagt, at så får jeg ingen hjælpepakke, siger Inge Madsen, der håber, hun får lov til at åbne om en uge, så hun ikke skal til at flytte alle kunder for tredje gang.

Peter Skovgaard har haft cirka 50 henvendelser fra kunder under nedlukningen. Hovedparten går på muligheden for at booke en tid. Men det er også en postgang for tidligt.

- Vi har ikke nogen venteliste, men har sagt, at tre dage før vi genåbner, tager vi imod bestillinger. Ikke før, og det er ens for alle, siger Peter Skovgaard, der til gengæld tilbyder hår- og hudplejeprodukter som take-away.

Annonce

Håber ikke nogen klipper

Mens salonerne skal holde lukket, må frisørerne godt tage ud og klippe kunderne i deres eget hjem, men også dét har de syv frisører, avisen har været i kontakt med, sagt nej til.

Det har blandt andet Tina Madsen, der ejer Frisør Tina M, og kunderne har været forstående, fortæller hun.

- Og jeg håber virkelig, at alle andre frisører også siger pænt nej tak, for vi er nødt til at holde sammen, så vi snart kan åbne rigtigt igen. Hvis en frisør besøger ti kunder på en dag, er det jo ikke godt for smitten, for det er ikke så let at få sprittet alt af og den salgs, når man kører rundt til folk i forhold til at være i en salon, siger hun.

Samme holdning har Mette Berg, der har salonen De’Mitzie. Hun pakker ikke frisørgrejet i bilen og tager på rundtur hos kunderne.

- Jeg synes, man er nødt til at være solidarisk i den her tid, og de kunder, der har spurgt, har også været meget forstående, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Højst 20 kilometer til en test og særlige planer for skolerne: Her er den omfattende testplan for genåbning

Danmark

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce