x
Annonce
Lemvig

10 spørgsmål til det nye byrådsmedlem Dorete Kallesøe

Dorete Kallesøe: En kulturoplevelse er bedst, når man selv er en del af den. Foto: Morten Stricker

1. Da jeg så resultatet af det seneste kommunalvalg i Lemvig Kommune, så tænkte jeg... at det var dejligt, SF fik to mandater. Jeg tænkte ikke så meget på, jeg ikke kom ind, men det gjorde min mand Jesper måske, da han nok ikke mente, jeg havde tid til det. Og så tænkte jeg, det var ærgerligt med endnu en periode med absolut Venstre-flertal. I SF får vi alligevel sat et aftryk på politikken, og jeg må også sige, at i den første tid, jeg har været med, har der været et godt samarbejde i social- og sundhedsudvalget, hvor der er respekt for hinandens holdninger, og man lytter til argumenter. I det hele taget er der en god stemning.

2. Når jeg tænker tilbage på mit liv, så er den ting, jeg allerhelst ville have gjort anderledes, at... Ingenting! Man tager nogle valg i den situation, man står i, og der er ikke noget at fortryde bagefter. Hvis man så synes, det ikke er så godt, så må man gøre noget andet med et nyt valg.

3. Jeg har ferie i morgen, og hvis jeg selv må vælge, så vil jeg.. tage på langrendsferie i Norge. Eller jeg vil vandre et bjergrigt sted. Varme er ikke noget for mig. Jeg hader varme...

4. Når jeg går ud at spise, så er det bedste, jeg kan få... En ret, som jeg ikke selv kan lave.

5. Når jeg er rigtig træt af politik, så skyldes det... at man ikke lytter til hinanden og bare vil høre sig selv, og her tænker jeg, at det kan man opleve via medierne på landsplan. Ikke her lokalt. Og så når man tager kortsigtede beslutninger.

6. Når jeg skal slappe af, så er det bedste, jeg ved... Nu slapper jeg ikke meget af! Men skal det være, så er det med en god bog, eller hvis vi i familien samles om en film, vi er enige om - og det kan faktisk godt lade sig gøre at blive enige om.

7. Den bedste kulturoplevelse, jeg har haft er... det bedste er, når man selv er en del af oplevelsen. Derfor var det en stor oplevelse for mig, da vi i Lemvig Kammerkor sang Brahms "Deutsches Requiem" Det var simpelthen så fantastisk et stykke musik, vi var en del af der.

8. Når jeg skal vise Lemvigegnen frem for gæster, så er det helt sikkert, jeg vil vise dem... Thyborøn Kanal. Det er fantastisk at se og opleve på alle årstider. det er det bedste sted at bade. Andre steder langs kysten er det for voldsomt og farligt, og ved Høfde Q kan det være lidt forskelligt. Men i Thyborøn Kanal er der frisk vand og en dejlig strand, og jeg kan bade der det meste af året.

9. Hvis jeg skal nævne et politisk forbillede, så er det... Elisabeth Moltke (tidligere byrådsmedlem for SF). Hun er altid velforberedt. Hun er omhyggelig og reel og samtidigt imødekommende. Hvis jeg kunne optræde bare tilnærmelsesvis lige som hende i politik, så ville jeg være glad.

10. Når jeg skal fortælle en vittighed, så er den, jeg bedst kan huske.. Jeg kan ikke huske vittigheder, men dem, jeg synes er sjovest, handler om religion og sex - gerne på samme tid. Men jeg er ikke så meget tilhænger af planlagte og forberedte vittigheder. Jeg er mere til den umiddelbare, kvikke og sjove bemærkning, der lige passer ind i situationen.

Jeg er ikke så meget tilhænger af planlagte og forberedte vittigheder, som jeg er af den umiddelbare, kvikke og sjove bemærkning, der lige passer ind i situationen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi må bede om godt vejr

Man må håbe, at det bliver godt vejr efter påske. Det vil i hvert tilfælde gøre opgaven lidt lettere for de kommunalt ansatte samt ledere på skoler og daginstitutioner, når de hen over påsken skal løse en på papiret stort set umulig opgave. De skal skaffe plads til børn i skoler og daginstitutioner, så der dels kan skabes plads nok mellem børnene, og så skal hygiejne-forholdene også være i top. Det vil være en udfordring på rigtig mange skoler og i rigtig mange dagtilbud at skaffe den fornødne plads til det, samtidigt med at det også skal fungere. Skoleklassen kan ikke være i ét klasselokale, og hvis alle forældre vælger at sige ja tak til at få børnene i daginstitution, så er her heller ikke kvadratmeter nok. Opfordringen fra statsministeren lød, at børnene skulle være så meget ude som muligt, og det må man da også håbe, det bliver vejr til i mange dage, da det vil gøre opgaven noget lettere for et presset personale at holde børnene på en rimelig afstand. Ingen ved i skrivende øjeblik hvor mange skoler og dagtilbud, der bliver klar onsdag. Der er meget, der skal på plads. Det vides heller ikke, om forældrene tager imod tilbudet. Ja, børnene skal jo i skole, men hvor mange børn bliver hjemme fra daginstitutionen, fordi forældrene er utrygge ved smittefaren? Mange forældre trænger til, at børnene kommer af sted, og mange børn vil også glæde sig. Men usikkerheden er der jo, om det er en klog beslutning eller ej at sende børnene hjemmefra. Ingen ved det. Det må tiden vise. Vi er på ukendt grund. Regeringen tør ikke længere holde samfundet i et jerngreb på grund af de økonomiske konsekvenser. Eksperterne siger, det her er den klogeste måde at åbne op på. Vi andre må bede til, de har ret. I det her ligger en kalkuleret risiko, da man gerne ser, at en hel del flere faktisk bliver smittet - men i et tempo, hvor sundhedsvæsnet kan følge med. Lukker vi fortsat helt ned, vil det trække epidemien rigtigt langt ud, og mange vil være i fare igen, når bølge to forventes at komme til efteråret. Nej, det er ikke let at træffe en klog beslutning, og en forkert kan give os et nyt Italien eller Spanien. Beslutninger skal tages nu. Næste år ved vi, om det var klogt eller ej.

Annonce