Annonce
Navne

Hvis jeg kun måtte drikke én ting resten af livet, skulle det være belgisk øl...

- Hvad jeg synes, der er kedeligt at snakke om til en fest? Fodbold! Jeg er vokset op med en far, der var og er fanatisk fodboldglad. Min bror hedder Edson og er opkaldt efter den brasilianske fodboldlegende Pelé. Min far spillede fodbold med os hele tiden, da vi var børn, og tog os med på stadion, men jeg blev aldrig bidt af det, forklarer den chilenske skuespiller Carolina Pizarro.  Foto: Morten Stricker.
Skuespilleren Carolina Pizarro elsker belgisk øl, massage og lunt havvand og mener, at hun nok ville være en delfin, hvis hun var et dyr. På lørdag fylder hun 40.

40: Hvordan skal fødselsdagen fejres?

- Med arbejde! Og bagefter måske en middag? Jeg håber, at min mand, Luis, er i færd med at udtænke en overraskelse... Faktisk er fejringen allerede i gang, for folk er begyndt at invitere mig på middage. På grund af corona kan vi jo ikke samles mange, men sådan gør man faktisk også i mit hjemland, Chile; man fejrer fødselsdagen over en uges tid med flere middage. Måske burde det være over fire uger, nu da jeg fylder 40...

Beskriv dig selv med tre ord?

Annonce

- Sjov, sød, kommanderende.

Hvis du kun måtte spise/drikke to ting resten af livet, hvad skulle det så være?

- Øl!  Min favorit er Tripel Karmeliet fra Belgien. Den er bare god - og super stærk! Og mad...det skulle nok være rå østers med lidt citron. Men dem skal man jo have champagne til...

Hvad irriterer dig?

- Når folk siger én ting, men gør en anden. Altså, at man ikke kan stole på det, de siger.

- Jeg er virkelig dårlig til at lave mad. Det er min mand, Luis, heldigvis ikke. Det kræver tålmodighed at være en god kok, og jeg vil bare have alting afsluttet så hurtigt som muligt, så hvis jeg skal lave mad, bliver det til en salat...fra supermarkedet, Ler Carolina Pizarro. Foto: Morten Stricker

Hvad er den næste bog, du gerne vil læse?

- Altså, jeg har én liggende derhjemme, jeg bare ikke er kommet i gang med. Jeg ved ikke, om den findes på dansk? Forfatteren er en græsk-armensk filosof og mystiker, der hedder George Gurdjieff. Bogen hedder på engelsk "Everything is real, only then, when I am". Jeg så en film af Peter Brooke om ham, "Møder med bemærkelsesværdige mænd", og så begyndte jeg at researche og fandt frem til bogen.

Hvilke tre ting ville du tage med på en øde ø?

- Den bog, jeg lige har nævnt! Så fik jeg den vel læst. Og førnævnte østers og champagne. Øen måtte gerne være thailandsk...

Hvis du lukker øjnene og tænker på et helt vidunderligt sted, hvor er du så henne?

- Thailand. Jeg elsker vejret og det lune vand. I Chile er der bjerge på den ene side og havet på den anden. Og havet er altid koldt, også om sommeren. Jeg hadede det, da jeg var barn. Jeg elsker lunt havvand. Og så er der jo også virkelig lækker mad i Thailand - og massage! Jeg tror, jeg fik massage tre gange om dagen, mens vi var der. Det er også det, min løn går til her i Holstebro... jeg går hos en af de thailandske massører i midtbyen.


I Chile er der bjerge på den ene side og havet på den anden. Og havet er altid koldt, også om sommeren. Jeg hadede det, da jeg var barn. Jeg elsker lunt havvand.


Hvad er dit bedste barndomsminde?

- Jeg boede hos min bedstemor i Santiago, fra jeg var tre, til jeg var fem år. Hun var virkelig sjov at bo hos. Vi dansede, og vi "lavede mad" med jord, som hun spiste for at more mig. Og hun gemte mønter rundt omkring i haven, som jeg skulle finde. Jeg troede, at haven var magisk.

Carolina Pizarro

Hvorfor: Fordi hun fylder 40 år lørdag den 12. juni.

Titel: Skuespiller og instruktør ved Nordisk Teaterlaboratorium/Odin Teatret.

Bopæl: Skivevej, Holstebro.

Privat: Gift med Luis Alonso, der også er skuespiller. Parret har været kærester siden 2005 og blev gift i 2017. Sammen har de datteren, Eloisa på fire år.

Har du en fobi?

- Altså jeg kan bestemt ikke lide rotter. Men som barn og ung - helt op til jeg var omkring de 20 - havde jeg en decideret fobi/skræk for edderkopper. I Chile er det ikke bare pjat. Der er virkelig farlige edderkopper, som kommer ind husene. De kan være dødelige, hvis de bider dig på overkroppen eller i ansigtet, for giften er vildt hurtigt virkende. Jeg blev engang bidt i læggen og måtte på hospitalet. Men her i Danmark er edderkopper jo ikke farlige. Og der er heller ikke jordskælv. Det er dejligt.

Hvis du var et dyr, hvilket dyr var du så?

- Så var jeg nok en delfin. Fordi de ser ud, som de ler, ikke? Og de kommunikerer og virker frie.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Bevægende hilsner til Christian Eriksen - den tyske EM-trup i samlet opstilling foran tv-billede af Eriksen

Struer For abonnenter

Ensomhed dræber, men hvad gør man, når ægtefællen dør, og huset er alt for stort og tomt: 89-årige Kristian viser en vej

Annonce