Annonce
112

Forældrene til ni-årig pige i voldtægtssag: - Hvis det er svært at tale om, så kan du skrive det på en seddel

Da datteren, der havde aftalt, at hun skulle overvære en venindens fodboldkamp ikke dukkede op til aftalte tid den 13. juni, sendte moren en besked til venindens mor. Svaret tilbage var dog, at den ni-årige pige var gået for lang tid siden. Arkivfoto.
Forældrene til den ni-årige pige vidnede i retten om voldtægtssagen fra Vinderup. - Jeg siger, at hvis det er svært at tale om, så kan du skrive det på en seddel, fortalte moren. Hun får to sedler retur.

Holstebro/Vinderup: Hvorfor opdagede de ikke, at der var sket noget med deres datter?

Det spørgsmål har forældrene til den ni-årige pige i sagen om voldtægt og frihedsberøvelse også stillet sig selv flere gange.

Fra at datteren den 13. juni kom for sent hjem om aftenen, og til skolen ringer til forældrene den 18. juni, har de ingen anelse om, hvad der er sket.

Men datteren sagde intet.

Og de koblede ikke hendes sene hjemkomst sammen med, at pigen, som anklagemyndigheden hævder, er blevet lokket ind i en bil, kørt til Mors, hvor hun er blevet voldtaget, før hun bliver kørt til Vinderup igen og sat af, af den 35-årige tiltalte mand i sagen.

- Vi havde en aftale om, at hun skulle være hjemme klokken 20, fortalte faren til pigen, da han tirsdag vidnede i sagen.

Da datteren, der havde aftalt, at hun skulle overvære en venindens fodboldkamp ikke dukkede op til aftalte tid den 13. juni, sendte moren en besked til venindens mor. Svaret tilbage var dog, at den ni-årige pige var gået for lang tid siden.

- Jeg var på vej ud for at lede efter hende, da hun kom hjem, forklarede moren i retten.

Annonce

Går i panik

Moren kunne godt se, at pigen havde grædt. Men datteren sagde intet. Blot at hun var faret vild, og derfor var kommet senere hjem.

Med eftertidens viden i baghovedet, så var der sikkert ting, som forældrene ville have tolket anderledes i dag.

Men forældrene gjorde ikke mere ved sagen, før skolen fem dage senere ringer til faren og fortæller om det opkald, som skolen havde fået samme dag, fra en person, der havde set deres datter stige ind i en bil.

Faren konfronterer datteren med oplysningerne, da hun kommer hjem fra skole den mandag eftermiddag.

- Hun går i panik. Hun vil ikke tale om det, siger faren.

Pigen bekræfter dog, at hun har været i en fremmed bil.

Da moren kommer hjem, sætter hun sig sammen med pigen i køkkenet. De holder om hinanden, men pigen vil stadig ikke tale om det.

Ifølge moren siger datteren: "Det kan du jo gætte dig til."

- Jeg siger, at hvis hun har svært ved at tale om det, så kan hun skrive det på en seddel, forklarede moren i retten.

Moren får to sedler. På den ene står der: "Han spurgte, om jeg kendte sådan nogle voksne, der godt kan lide at have sex med børn."

Kort efter kommer politiet, og sagen begynder at tage fart.

Efter omstændighederne

Et år efter sagen begyndte, har offeret det "efter omstændighederne godt", som faren udtrykker det.

Hun er sådan set glad.

Men hun er stadig mærket af sagen. Hun tør ikke længere køre alene i skole eller hjem igen. Hver gang hun skal hjem, skal hun følges hjem.

- Hun kan ikke lide, hvis der holder fremmede biler på vejen, fortæller faren.

Den ni-årige pige er blevet videoafhørt i mere end tre timer. Hendes forklaring blev også afspillet i retten tirsdag, men den del foregik på grund af pigens alder for lukkede døre.

Sagen fortsætter onsdag - og der forventes en dom i sagen den 8. juli.

Den sigtede mand nægter sig skyldig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er til glæde vendt

Da amerikanske FMC overtog Cheminova i 2014, fulgte nogle år, hvor medarbejder-antallet blev reduceret kraftigt. Amerikanerne lavede nyt hovedsæde for sine europæiske aktiviteter på Sjælland. Udmærket for Danmark, men rigtig skidt for Lemvigegnen, som i årene efter overtagelsen måtte konstatere, at det meget store og for kommunen vigtige antal såkaldte videnarbejdspladser på Cheminova forsvandt. Anlægget blev et produktionsanlæg uden forskningsafdeling med meget mere, og derudover har man også set antallet af medarbejdere i produktionen skrumpe. Vi skal ikke lang tid tilbage, før der på Lemvigegnen begyndte at brede sig en tvivl, om amerikanerne på sigt også ville satse på afdelingen på Rønland, eller man ville flytte produktionen og dermed lukke egnens største private arbejdsplads ned med de følgevirkninger, det ville have. Nu får melodien tilsyneladende en helt anden positiv melodi. Vi kan i dag afsløre, at FMC har planer om at etablere et anlæg, der omregnet til danske kroner ligger på omkring en halv milliard kroner at bygge. Og 300 skal arbejde på at etablere produktionsanlægget. Nu skal det selvfølgelig siges, at på Rønland vil man ikke bekræfte, at det er korrekt. Man vil ikke udtale sig om noget, der ikke er besluttet endeligt. Men vi observatører kan jo så også bemærke, at det ikke bliver kontant afvist. Rygterne kører, og der tages ikke til genmæle. Meget tyder på, der er noget reelt om snakken. Det er beviset på, at FMC ikke blot har en fremtidig plan med Cheminova, hvilket man jo også i dag bekræfter, man har. Det slukker også tidligere tiders pessimisme om, at man kunne risikere, at der lukkes ned. Det er en meget velkommen nyhed, som har stor betydning for Vestjylland og for beskæftigelsen i fremtiden. Det fremgår ikke noget om antal arbejdspladser i forbindelse med et nyt anlæg. Men under alle omstændigheder vil det skabe aktivitet og beskæftigelse både på virksomheden og hos underleverandører til gavn for hele egnen.

112

Spritbilist: I får aldrig mine nøgler

Annonce