Annonce
Sport

- Hvis det blæser en halv pelikan, stiger vores chancer

- Der er mange, der sparker bedre til en bold end mig og har bedre teknik, men når vi taler fodboldgolf foregår 70-80 procent af spillet oppe i dit hoved. Det handler meget om strategi og tage kloge valg, hvor mange almindelige og dygtigere fodboldspillere har det lidt med at tage for store chancer i deres spil, forklarer Hans Arne Daugaard Hansen fra Ulfborg, der er nummer 16 på verdensranglisten i fodboldgolf. Foto: Morten Strægaard
Hjemmebanefordelen er allerede i hus, når der i weekenden spilles DM i hulspil hos Vesterhavets Fodboldgolf i Ulfborg, men chancerne for en ny pokal i det halvtomme pokalskab vil kun stige, hvis vejrguderne viser sig fra deres dårlige side.

Ulfborg: En halv pelikan kan nok ikke gøre det, vi var nok nærmere oppe i trekvart pelikans blæst, da avisen torsdag aften gik en træningsrunde med de lokale fodboldgolfere hos Vesterhavets Fodboldgolf.

En sidevind af bibelske proportioner stod ind over de 18 huller og øgede sværhedsgraden betragteligt. Ikke det bedste vejr til fodboldgolf, der nu engang er hyggeligst på en lun sommeraften - og med en kold øl som afslutning, men det vil nu alligevel ikke være helt skidt, hvis blæsevejret gentager sig når der søndag spilles DM i hulspil på selv samme bane.

- Hvis vi rammer sådan en god blæsende dag, så kan det godt knække nogle af deltagerne fra andre klubber. Herude er vi jo vant til det, men det er man ikke alle steder, så selvfølgelig vil det øge chancen for en lokal danmarksmester, forklarer Hans Arne Daugaard Hansen fra Ulfborg.

- Men i forvejen har vi jo en fordel, fordi vi kender banen bedre end de andre, så man har jo lov til at håbe.

Den 39-årige fodboldgolfer er nummer 16 på verdensranglisten, så man skulle mene, at han ved, hvad han taler om. Og hos Vesterhavets Fodboldgolf drømmer de da også om succes ved DM på hjemmebane.

- Der står ikke så mange pokaler i skabet, så vi kan godt få plads til en mere, konstaterer bysbarnet Henrik Høegsberg, som også er formand for Dansk Fodboldgolf Forening, mens han peger på pokalskabet henne i hjørnet.

Selvom de lokale kender banen ved Ulfborg bedre end de fleste, skal man dog ikke tage det for givet, at det bliver en hjemmebanespiller, der vinder DM. For konkurrenterne kender også banen ret godt.

- Dem, der går efter at vinde, de har været heroppe og træne flere gange op til DM, så de ved også, hvordan banen skal spilles. Typisk tager de op en weekend, hvor de kan nå rundt på banen mange gange, forklarer Henrik Høegsberg.

DM i hulspil

Danmarksmesterskaberne i hulspil afvikles på Vesterhavets Fodboldgolfs bane søndag den 12. maj.

Hulspil spilles på samme måde, som man kender det fra golfsporten. Her går man to og to, hvor hver spiller tæller det antal slag, vedkommende har brugt på det enkelte hul, sammen. Den, der har brugt færrest på et hul, vinder hullet. Den, der har vundet flest huller, når spillet er slut, vinder matchen.

Fordi at overskydende spark ikke følger med en gennem hele spillet som slagspil, men nulstilles efter hvert hul, kan man i hulspil tillade sig at spille mere aggressivt og tage større chancer.

Ikke kun teknik

Mange fodboldgolfere har en fortid i almindelig fodbold, det gælder også Hans Arne Daugaard Hansen, der som yngre spillede hyggebold i de lavere serierækker.

Men det sluttede, da han både havde prøvet at brække skinnebenet samt revet korsbåndet over, og det banede vejen til fodboldgolf. Her har han stadig legen med bolden, men uden løb, tacklinger og kropskontakt - men den nye sportsgren er mindst ligeså seriøs.

- Man er nok ude på banen og træne et par gange eller tre om ugen, hvis man er seriøs fodboldgolfspiller. Nogle endnu mere. Sæsonen går fra omkring den 1. april til slut-oktober, lidt afhængigt af vejret, forklarer Hans Arne Daugaard Hansen.

For uindviede kan det måske lyde lidt sært, at man kan være en af verdens bedste til fodboldgolf, når man kun gjorde sig i serie 5 og 6 som almindelig fodboldspiller. Men der er en forklaring.

- Der er mange, der sparker bedre til en bold end mig og har bedre teknik, men når vi taler fodboldgolf foregår 70-80 procent af spillet oppe i dit hoved. Det handler meget om strategi og om at tage kloge valg, hvor mange almindelige og dygtigere fodboldspillere har det lidt med at tage for store chancer i deres spil, forklarer Hans Arne Daugaard Hansen.

Før weekenden var der tilmeldt 44 spillere til DM, hvor der kan deltage 76. Arrangørerne regner med, at der er flere, som først tilmelder sig i sidste øjeblik.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kuk i den kommunale økonomi

I løbet af den kommende måneds tid vil byrådspolitikerne i alle de tre nordvestjyske kommuner træffe en lang række beslutninger, som vil få afgørende indflydelse på din hverdag, når der skal lægges budgetter for den kommunale husholdning i 2020 og frem til 2023. I Struer sker det, når byrådet i løbet af de kommende par dage er samlet til et budgetseminar, hvor de kommer til at bokse med regneark og budgetter for alt det, der har indflydelse på din hverdag. Det er alt fra hullerne i fortovet til plejen af dine børn eller dine forældre. Udgifter til skoler og driften af kulturinstitutioner, investeringer og anlægsudgifter, hvis der skulle være ønsker om for eksempel nye omklædningsrum i den lokale boldklub. Det kan derfor virke en smule paradoksalt, at den kollektive opmærksomhed i langt højere grad er rettet mod landsdækkende temaer som for eksempel formandsskiftet i Venstre. Det er byrådspolitikerne, du skal henvende dig til, hvis det er forhold i din hverdag, det gælder. Det helt store spørgsmål er så, om de har mulighed for at indfri dine ønsker. Nationalbankens direktør, Lars Rohde, udtalte i går, at den danske økonomi er både robust og inde i et historisk opsving. Samfundsøkonomien kører på skinner med lav rente, kun ganske få arbejdsløse og lav inflation, så du får mere og mere for pengene. I den kommunale økonomi ser det bare anderledes dystert ud for byrådspolitikerne i både Struer og Holstebro. Dybøl Mølle maler ikke helt, som den skal, når det gælder fordelingen af de kollektive goder og bidragene til fællesskabet, og kommunerne kæmper for at få enderne til at nå sammen. I Holstebro har det medført, at der nu er fremsat konkrete forslag om en skattestigning på 0,3 procent. I Struer vil borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) ikke afvise tanken om at bevæge sig i samme retning. Udgangspunkt må dog stadigvæk være, at politikerne sikrer sig, at borgerne kan føle sig trygge ved de kommunal velfærdsydelser uden at skulle dreje skatteskruen yderligere i bund.

Annonce