Annonce
Erhverv

Hvidbjerg Bank: Godt tilfredse trods corona

Hvidbjerg Bank har trods en stor hensættelse til mulige tab i forbindelse med pandemien på godt 10 millioner kroner, i dag afleveret det 3. bedste årsresultat i bankens historie. Det er bankens direktør Jens Odgaard godt tilfreds med. Arkivfoto: Morten Stricker
Den sidste lokale bank i Nordvestjylland afleverede i dag sit 3. bedste årsresultat nogensinde efter et 2020 i pandemiens skygge

Thyholm: En vis virus satte også sit præg på det finansielle marked, og Hvidbjerg Bank er ingen undtagelse.

Banken præsenterede således torsdag et årsregnskab for 2020, hvor resultatet før skat er godt halvdelen af resultatet i fjor. Mere præcist 18,8 millioner kroner før skat mod 32,3 millioner kroner i fjor.

Det skal retfærdigvis siges, at rekordregnskabet i 2019 fik en hel del af sin volumen efter salget af 75 procent af bankens aktier i Sparinvest til Nykredit. I år trækker især en post på 10,3 millioner kroner til nedskrivninger på grund af afledte effekter af pandemien også ned. Beløbet svarer til 1,3 procent af bankens udlån.

Annonce

Godt tilfreds

Set i det lys får 2020-regnskabet overordnet skudsmålet "tilfredsstillende" af bankens førstemand, bankdirektør Jens Odgaard. Faktisk vil han gerne løfte karakteren et nøk, og kalder sig "godt tilfreds" med resultatet.

- Trods pandemien, så er resultatet faktisk det 3. bedste i bankens historie. I den henseende er det tilfredsstillende at det sker til trods for, at vi for en forsigtigheds skyld hensatte godt 10 millioner kroner i negativ effekt efter et ledelsesmæssigt skøn, siger Jens Odgaard.

Hensættelsen har ikke at matchet virkligheden for bankens forretning. Et udtryk for, at bankens forsigtighed stemmer overnes med kundernes.

- Vi kan tydeligt se, at vores erhvervskunder takket være hjælpepakkerne har fin likviditet. Vi har gode kunder, og skulle det vise sig, at der er udfordringer for nogle af erhvervskunderne, så vil naturligvis prøve at hjælpe. Kunderne skal vide, at vi er der både i gode og knapt så gode tider, siger Jens Odgaaard.

Annonce

Forsætter polstring

Hvidbjerg Bank holder helt overordnet snuden i sporet, og fortsatte derfor også i 2020 strategien om at polstre bankens egenkapital endnu mere. En strategi, der afsluttes i 2023, og blandt andet betyder, at bankens 3600 aktionærer heller ikke i år kan se frem til at få udbetalt udbytte. De kan så glæde sig over, at deres aktie er steget 32 procent i værdi i løbet af 2020.

- Vi har været helt transparente om vores strategi, og at vi vil være på plads i 2023. Det er min oplevelse at vores aktionærer loyalt bakker op om strategien, og tænker både lokalt og langsigtet, siger Jens Odgaard.

Annonce

Boligmarked gav travlhed

Hvidbjerg Bank fik også i 2020 flere kunder, og der har været høj aktivitet med både nye og eksisterende kunder.

Derudover har Hvidbjerg Bank med baggrund i kundernes efterspørgsel sammen med sine samarbejdspartnere øget forretningens formidling af realkreditlån, forsikringer, investering og pension. Senest har banken købt sig ind i Opendo, og tilbyder nu også erhvervsleasing.

Da samfundet for alvor åbnede op igen i maj 2020, opstod der stor aktivitet på boligområdet, og året endte med at blive et rekordår for bolighandler. Det kunne mærkes i en høj aktivitet i banken.

Annonce

Offensiv - og forsigtig

Når Jens Odgaard kigger i krystalkuglen og forsøger at tone billedet frem til udgangen af 2021, så forventer han banken har fået flere nye kunder og en endnu stærkere og lokal opbakning i hele bankens virkeområde.

-Pandemien er selvfølgelig en blind makker igen i år, og derfor er vi også forsigtige. Men jeg er optimist og forventer også en stigninger i forretninger og udlån, men også at omkostningerne følger med i takt med at banken vokser. Forventningen er, at banken lander et resultat før skat i intervallet mellem 13 og 18 millioner kroner i år, siger Jens Odgaard.

Annonce

Digtal generalforsamling

Helt symbolsk fortsætter coronaen også med at kaste sin skygge ind i 2021. Det går - som det også gjorde i 2020 - ud over generalforsamlingen i den sidste lokale bank i Nordvestjylland. For andet år i træk holdes den således digitalt. I år onsdag den 17. marts.

- Det er brandærgerligt, at vi i fjor ikke kun fejre det bedste resultat nogensinde sammen, og at det så gentager sig i år. Vi opfordrer til at aktionærerne brevstemmer eller giver fuldmagt til brevstemning, og forsamlingen kan følges digitalt, siger Jens Odgaard.

Annonce
Vestjylland

Spurgt på gaden: Er du klar til at droppe kontanterne?

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Livsstil For abonnenter

Birthe blev på den gamle skole efter sin mands pludselige død: - Jeg flytter aldrig, for jeg elsker at bo her

Livsstil For abonnenter

Spørg advokaten: Har jeg pligt til at oplyse, hvem der er far til mit barn?

Erhverv

Bank undrer sig: Flere kontanter er i omløb selv om færre hæver penge

Danmark

Boligjagten er gået ind: Det skal du huske, når du skal flytte nærmere dit studie

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Lad os hurtigst muligt få afskaffet kontanterne

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Danmark

Ud med de gamle, ind med de nye: Søndag træder nye regler om brændeovne i kraft

Sport

Se triumfen i billeder og video: Rindoms vilde rutsjebanetur endte med guld

Erhverv

Jagten på en ny karriere: B.S. Christiansen skal inspirere minkavlere

Navne For abonnenter

Kanonskytte fra Nordatlanten valgte københavnerlivet fra og slog rødder i Struer

Holstebro

Nyt bilhus sælger de billigste og leaser de dyreste

Annonce