Annonce
Debat

Hver sjette bliver mobbet på arbejdspladsen

Marianne Køpke. Pressefoto
Annonce

Debat: En ny undersøgelse fra FH, Fagbevægelsens Hovedorganisation, udarbejdet af Epinion, viser, at der blandt lønmodtagerne over 18 år, med ingen uddannelse til mellemlang videregående uddannelse, er 16 procent – altså hver sjette – som har oplevet mobning på deres arbejdsplads inden for det seneste år.

Undersøgelsen viser samtidig, at det står rigtig slemt til blandt dem, der har været kortest tid på arbejdsmarkedet. Spørger man de unge 18- til 29-årige, har mere end hver femte oplevet at blive mobbet.

Som afdelingsformand for HK MidtVest er jeg dybt foruroliget over tallene. Vi ved, at mobning har store psykiske og fysiske konsekvenser for den, det går ud over. Og min holdning er, at ingen bør være udsat for mobning på arbejdspladsen.

For mig at se rammer mobning individuelt, men skal løses i fællesskab på arbejdspladsen. Arbejdsgiveren har ifølge arbejdsmiljøloven pligt til at sikre, at arbejdet ikke medfører fysisk eller psykisk helbredsforringelse som følge af mobning. Desværre er antallet af sager om dårligt psykisk arbejdsmiljø herunder mobning stadigt stigende.


Spørger man de unge 18- til 29-årige, har mere end hver femte oplevet at blive mobbet.

Marianne Køpke, afdelingsformand, HK MidtVest


Jeg støtter op om FH’s forslag om, at der skal være mere uddannelse til ledere, mere rådgivning om mobning og klare regler med klare krav til arbejdsgiver.

FH’s forslag er:

1. Indfør krav om, at ledere skal have kompetencer i psykisk arbejdsmiljø

2. Den nye bekendtgørelse om psykisk arbejdsmiljø, som forventes klar i efteråret, giver os et nyt redskab. Den skal være med til at gøre reglerne tydeligere for både arbejdsgivere, arbejdsmiljøorganisationer og arbejdstagerne – det vil sige gøre det klart, hvad arbejdsgiver skal leve op til.

3. Etabler en arbejdsmiljørådgivningspulje, som medfinansierer virksomheders udgifter til arbejdsmiljørådgivning.

Derudover mener jeg, at det er vigtigt, at vi alle siger fra over for mobning på arbejdspladsen.

Derfor: Er du kollega til én, der bliver mobbet? Oplever du, at en kollega mobber? Er du chef på en arbejdsplads, hvor der foregår mobning? Bliver du selv mobbet? Så sig fra med det samme, inden mobningen får lov at eskalere!

Og husk, at du kan få hjælp hos din fagforening, hvis du bliver mobbet, eller oplever, at andre blive mobbet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

TDC arbejder på netværket i Struer

Lemvig

Cyklist dræbt i trafikulykke

Holstebro

Plastic-affald blev selvantændt

Annonce