Annonce
Struer

Hver femte i ældreplejen fyret i Struer

Struer Kommune ligger højt i statistikken over fyringer i ældreplejen. Foto: Morten Stricker
Fagforeningen FOA har registreret, hvor mange fyringer de enkelte kommuner har gennemført i ældreplejen fra 2017 til 2020. I Struer Kommune fik hver femte af de ansatte en fyreseddel. I Holstebro var det 14,2 procent og i Lemvig 8,7 procent.
Annonce

Struer: Fagforeningen FOA har undersøgt, hvor mange afskedigelsessager der er gennemført inden for ældreplejen i alle de danske kommuner i løbet af tre år fra 2017 til 2020.

- Mens kommunerne i Midt- og Vestjylland med den ene hånd begræder ikke at kunne skaffe ansatte nok til at drage omsorg for det stigende antal plejetrængende ældre, deler de med den anden hånd stribevis af fyresedler ud til medarbejdere netop inden for ældreplejen, lyder konklusionen fra FOA-formanden, Mona Striib.

- Jeg er rent ud sagt chokeret over, at dette her finder sted i den målestok, som det gør. Det strider mod al sund fornuft, når der er så stor og stadig stigende mangel på social- og sundhedspersonale i takt med, at vi bliver flere ældre borgere i samfundet, siger hun i en pressemeddelelse, som beskriver fordelingen.

For de mange fyringer er ikke jævnt fordelt.

Annonce

Slemt i Struer

I Struer Kommune har FOA registreret 50 fyringer.

Dette svarer til 21,5 procent af de ansatte og altså mere end hver femte af de ansatte i ældreplejen.


Lederskifte på flere af de kommunale ældrecentre i Struer Kommune kan også forklare en del af forskellen og de mange fyringer i Struer.

Tanja Nielsen, sektorformand, FOA Holstebro


I Holstebro Kommune blev 14,2 procent eller 84 af de ansatte i ældreplejen fyret, og i Lemvig Kommune var det 8,7 procent med 23 fyringer.

FOA kan desuden konkludere, at 62 procent af de mange fyringer, skyldes sygdom.

- Noget, der rammer rigtig hårdt i for eksempel Struer Kommune, vurderer sektorformanden for social- og sundhedsområdet ved FOA i Holstebro, Tanja Nielsen.

- Vi ved jo for eksempel, at Struer Kommune har haft en del ansatte, som har været ramt af livstruende sygdom, forklarer Tanja Nielsen.

Men hun mener også, at der er andre forklaringer på, hvorfor Struer Kommune ligger så markant højere i statistikken end Holstebro og Lemvig.

- Lederskifte på flere af de kommunale ældrecentre i Struer Kommune kan også forklare en del af forskellen og de mange fyringer i Struer, vurderer hun.

Annonce

De løber stærkt

Et bud, som formanden for social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget i Struer Kommune, Anne Kirstine Bøge Petersen (SF), ikke umiddelbart køber som en gangbar forklaring.

- Men når vi ser tallene, er det klart, at vi må have undersøgt, hvad der er baggrunden for, at vi har haft så mange fyringer. Jeg kan ikke umiddelbart forklare det, siger hun og understreger, at Struer Kommune har fokus på arbejdsmiljøet i ældreplejen.

- De løber stærkt. De løber meget stærkt, og det slider på de ansatte. Det er vi fuldstændig klar over, og vi har generelt et højt sygefravær i ældreplejen. Det er noget, vi arbejder på at gøre noget ved, forsikrer hun.

Annonce

Brug-og-smid-væk

FOA-formanden, Mona Striib, er hård i sin kritik af forholdene:

- Det ligner næsten, at der hersker sådan en "brug-og-smid-væk-kultur," hvor man bare slider den enkelte ansatte helt i bund for så at skille sig af med dem. Det gør mig virkelig gal, siger hun i den udsendte pressemeddelelse om de mange fyringer i ældreplejen.

- En helt uberettiget kritik, mener formanden for social- og sundhedsudvalget i Holstebro Kommune

Holstebro placerer sig i midterfeltet af landets kommuner med 84 afskedigelsessager i perioden 2017-2020, hvilket svarer til 14 procent af FOA-medlemmerne ansat i social- og sundhedssektoren.

Annonce

Hus forbi i Holstebro

- Så når FOA taler om en brug-og-smid-væk kultur, så melder jeg hus forbi, for det er ikke den tilgang, vi har i Holstebro Kommune. Generelt prøver vi at holde på vores medarbejdere. Andre kommuner har en skrappere tilgang og er hurtigere til at fyre folk. Men det tror jeg ikke, der er klogt, for folk vil gerne arbejde steder, hvor der er en vis tryghed, hvis der sker noget, siger Jens Kristian Hedegaard (V), som anser tallene i Holstebro Kommune som tilfredsstillende:

- Havde vi ligget i den høje ende, så ville det i den grad give anledning til panderynker. Det gør vi ikke, men jeg bliver nysgerrig på, hvorfor Holstebro lige lander på 14 procent - og ikke ni procent som Lemvig - eller 22 som Viborg, siger udvalgsformanden i Holstebro.

På landsplan blev der i løbet af de tre år mellem 2017 og 2020 ført afskedigelsessager mod 15,1 procent af FOAs medlemmer i ældreplejen, og ud af disse var det seks ud af ti, der endte i en fyring på grund af sygdom.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Højst 20 kilometer til en test og særlige planer for skolerne: Her er den omfattende testplan for genåbning

Danmark

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce