Annonce
Holstebro

Hvem står lige og mangler et klubhus?

Spejderne har en hytte i overskud og er villige til at give den væk til en anden forening. På billedet ses den afgående kasserer Anne Marie Sørensen (t.v.) og Annitta Hansen, chef for Vestjydske Division under Danske Spejderkorps. Foto: Morten Stricker
Nedbrydningsfirmaet er bestilt, men spejderne håber ikke, at det bliver nødvendigt. Kan det virkelig passe, at ingen vil overtage et klubhus uden beregning?

Holstebro: Hvidberg Nedbrydning er bestilt til at fjerne den gamle spejderhytte på Beethovensvej 5 i Holstebro midt i august.

Men Annitta Hansen, chefen for Vestjydske Division under Danske Spejderkorps, håber ikke, at det kommer så vidt.

- Hvis der er en forening eller klub, der står og mangler et godt klubhus, så kan den overtages uden beregning, siger Annitta Hansen.

Annonce
Spejderhytten på Beethovensvej er cirka 100 kvadratmeter og opført af spejderne i 1986. Foto: Morten Stricker


Vi er en miljøbevidst organisation og skal betale 80.000 kroner for at få fjernet spejderhytten på forsvarlig måde, og de penge kunne vi lave mange gode spejderaktiviteter for.

Annitta Hansen, chefen for Vestjydske Division.


Bjælkehytten er i fin stand. Den er opført i 1986 og sidst malet i 2014. Huset er på cirka 100 kvadratmeter og har ud over et stort fællesrum med plads til cirka 40 personer, to mindre lokaler på hver cirka ti kvadratmeter, et køkken, et toilet og et udvendigt depotrum. Såvel brændeovn, komfur, køleskab samt borde og stole i fællesrummet kan også overdrages frit og kvit.

- Vi er en miljøbevidst organisation og skal betale 80.000 kroner for at få fjernet spejderhytten på forsvarlig måde, og de penge kunne vi lave mange gode spejderaktiviteter for, siger divisionschefen.

Udlagt til børn- og ungeaktiviteter

Den gamle spejderhytte er blevet overflødig, efter DDS spejdergruppen blev nedlagt i 2013.  Ved nedlæggelse af grupper i Det Danske Spejderkorps er det den division, som gruppen var medlem af, der tager over, og dermed har Vestjydske Division nu haft hytten i syv år. Det første år var divisionen heldig og kunne leje hytten ud til Single Hytten, men siden har ingen benyttet sig af huset.

- Vi har selvfølgelig kørt det ned på et minimum - og har haft udgifter til el, vand og varme på cirka 10.000 kroner om året, oplyser den afgående kasserer, Anne Marie Sørensen.

Vestjydske Division har forhørt sig hos mange foreninger, Holstebro Kommune og Trivselshuset i Trekanten, men ingen har vist interesse for hytten, der ligger på en 3000 kvadratmeter stor naturgrund.

- Lejekontrakten udløber 31. maj 2021, men vi kan ikke forestille os, at der ikke kan laves en ny lejeaftale på grunden, siger Annitta Hansen.

Grunden er ejet af kommunen og udlagt til børne- og ungeaktiviteter.

Henvendelser vedrørende spejderhytten skal rettes til divisionschefen for Vestjydske Division.

Hytten har blandt andet et stort fællesrum med plads til godt 40 personer. Borde, stole og brændeovne følger gratis med til den forening, der ønsker at overtage huset. Foto: Morten Stricker
I hele hytten er der fliser og gulvvarme. Her ses entréen. Foto: Morten Stricker
Køkken med komfur og køleskab - som også følger med. Foto: Morten Stricker
... og toilet - dog uden badefaciliteter. Foto: Morten Stricker
Spejderhytten ligger på en 3000 kvadratmeter stor naturgrund - her bålpladsen. Foto: Morten Stricker
Til hytten hører også et udvendigt depotrum. Foto: Morten Stricker
Ud over det store fællesrum er der også to mindre lokaler. Foto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Baby-butik flytter

Holstebro

Stak af med møntsamling

Annonce