Annonce
Lemvig

Nu kan du indstille kandidater til årets naturpris

Tove og Kjeld Jørgensen, Vandborg, fik Naturprisen 2018. Hvem skal have den i år? Arkivfoto: Benny Gade
Så er der åbnet op for, at alle kan komme med forslag til, hvem der skal have Naturprisen 2019

Lemvig: Tiden er kommet til at finde årets modtager af Naturprisen.

Det er Danmarks Naturfredningsforening i Lemvig, som i 2015 indstiftede Naturprisen, så nu er vi nået til at finde den femte prismodtager.

Det sker på en måde, der ligner fremgangsmåden ved Lemvig Prisen. Det vil sige, at alle kan indstille kandidater. Det gør man ved at sende forslaget sammen med en begrundelse her til Folkebladet Lemvig. Vi vil offentliggøre forslagene, så alle kan følge med i, hvem der er indstillet. På den måde får alle kandidater et velfortjent skulderklap for at have gjort en anerkendelsesværdig indsats for naturen. Det skal ske senest tirsdag den 29. oktober. Herefter træder bestyrelsen i Naturfredningsforeningen sammen, og på årsmødet den 5. november på Lemvig Gymnasium vil man så afsløre prismodtageren.

Prismodtageren får ud over æren et stykke lokalt kunst med "naturindhold". Derudover er der et mindre kontant beløb, som man forventer, prismodtageren giver videre til et lokalt natur-formål eller selv bruger på en aktuel natur-sag.

På forhånd har bestyrelsen for den lokale naturfredningsforening givet nogle nøgleord for, hvad man gerne ser belønnet.

Indsatsen kan ske på mange måder. Det kan for eksempel være:

Beskyttelse af natur og naturpleje

Tiltag, der skaber mere natur og/eller en mere varieret og spændende natur

Formidling af viden om og interesse for naturen.

Ser man på de tidligere prismodtagere, så er prisen indtil nu i 2015 tildelt brødrene Knud Erik og I.C. Abildtrup for at genskabe naturen på deres ejendomme i Vejlby. I 2016 blev Jytte Paarup, Nørre Nissum, modtageren for sit store engagement for blandt andet at genskabe vilkårene for agerhøns i landbrugslandet samt formidlingen af naturen. I 2017 tildeltes prisen til Arne Hartelius, Risbæk gl. Skole for hans utrættelige arbejde for matriklens mange fugle og hans engagement som naturvejleder for et utal af mennesker igennem et langt liv. I 2018 udfordrerede DN Lemvig haveejerne i en konkurrence for haven med den største biodiversitet og vurderet efter en videnskabelig liste. Vinderne blev Kjeld og Tove Jørgensen, Vandborgvej 33.

Hvem skal have Naturprisen 2019? Det har du indflydelse på ved at indsende forslag til kandidater. Det sker til Folkebladet Lemvig, Havnen 66, 7620 Lemvig, eller på redaktionen@folkebladetlemvig.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce