Annonce
Lemvig

Hvem skal betale for kystsikring, når klimaet ændrer sig?

Henrik Steinicke fra  Lemvig-virksomheden Kyst-havneviden har indlæg på konferencen i Klimatorium. Pressefoto
Konference på Klimatorium skal afdække, hvem der har ansvaret for, der bliver handlet på, at der skal kystsikres mere, når vandstanden stiger.
Annonce

Lemvig: Når klimaet ændrer sig, er der nye udfordringer med kystsikring, og hvem har så ansvaret for at sikre kysterne og værdierne på land. Er det kommuner? Staten? Lodsejerne? Og hvem skal betale?

Det bliver der sat fokus på, når Nordic Dialoque arrangerer en konference i samarbejde med Klimatorium og konsulentvirksomheden Kyst-havneviden den 3. maj på Klimatorium.

Arrangør og politisk faglig chef Preben Bonnén fra Nordic Dialogue ser Klimatorium og Lemvig som det oplagte sted for konferencen, for netop i Lemvig er ændringerne synlige, og kommunen har fundet gode løsninger på udfordringerne.

- Intentionen med konferencen er at bidrage til overvejelser og drøftelser om indholdet i en kommende nationale handlingsplan, som også omfatter ansvarsplaceringen og fordelingen af de økonomiske omkostninger mellem stat, kommuner og lodsejere, siger Preben Bonnén.

350 millioner

Regeringen og en række støttepartier har afsat 350 millioner kroner, som skal række frem til 2023. Men flere penge vil følge efter, og konferencen zoomer ind på konkrete cases for kystbeskyttelse på Nordfyn, ved Struer og Thyborøn Kanal.

Repræsentanter fra staten og forskere fra Aarhus Universitet og DTU giver på konferencen et bud på statens forventninger til konsekvenserne af et ændret klima, forslag til optimal kystsikring og ikke mindst et bud på de reelle omkostninger ved løsningerne.

I dag er det op til de enkelte kommuner at træffe beslutninger om kystsikring, men konferencen sætter også fokus på ønsket om en national handlingsplan.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Højst 20 kilometer til en test og særlige planer for skolerne: Her er den omfattende testplan for genåbning

Danmark

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce