Annonce
Holstebro

Hvem skal betale for 17 nye ruder på skolen?

I alt 17 ruder - både i den nyrenoverede skolebygning og her på den gamle hal - blev smadret under lørdagens hærværk, der skete ved højlys dag. Foto: Johan Gadegaard
Selvom videoovervågningen ender med at fælde de tre drenge, som sættes i forbindelse med weekendens grove hærværk, hvor der blev smadret ruder for over 100.000 kroner, kan Nørre Boulevard Skolen ikke være sikker på at få alle pengene.

Holstebro: Hvem, der ender med at betale for de 17 ruder, der skal udskiftes på Nørre Boulevard Skolen, efter weekendens grove hærværk, er uvist.

Der er flere scenarier, hvis Midt- og Vestjyllands Politi ender med at sigte de tre 10-12 årige drenge, som optræder på skolens videoovervågning, men som nægter sig skyldige i hærværket.

Det ene scenarie er, at forældrenes indboforsikring dækker skaderne, som ifølge politiet løber op i mere end 100.000 kroner.

- Normalt dækker forsikringen ikke noget, man gør med vilje, men der er den undtagelse, at drejer det sig om børn under 14 år, så dækker forsikringen alligevel, fortæller Anja Lintrup Sørensen, konsulent fra Brancheorganisationen Pension og Forsikring.

Dermed er skolen sikker på, at få det fulde beløb. Det kræver dog, at drengenes forældre har tegnet en indboforsikring.

Har de ikke det, kan der være langt mindre at komme efter for skolen. Her er det loven om forældres hæftelsesansvar, der træder i kraft.

- Børn under 15 år er erstatningsansvarlige efter de samme regler som voksne, men forældrene har også et ansvar for, hvad deres børn render rundt og laver. Forældrene hæfter dog alene for de første 7.500 kroner, siger Anja Lintrup Sørensen.

I tilfældet med det grove hærværk på Nørre Boulevard må skolen altså selv forsøge at få dækket resten af erstatningen hos "det store barn" - nu eller senere.

Annonce

Kostede kommunen 100.000 kroner

Da Nørre Boulevard Skolens idrætshal for to år siden blev ramt af indbrud og hærværk to gange inden for den samme uge, blev det en dyr omgang for Holstebro Kommune.

Hærværksmændene, som aldrig blev fundet, smadrede døre og inventar, lukkede vand ud i hele hallen og smed rundt med maling og knuste flasker.

Ødelæggelserne løb op i 140.000 kroner, men skolen blev friholdt.

- Kommunens forsikringsselskab betalte 40.000 kroner, og de resterende 100.000 kroner blev betalt centralt, men det er da penge, som vi meget hellere ville have anvendt til gavn og glæde for kommunens borgere, siger Flemming Riddersholm Nielsen, risiko- og forsikringskoordinator hos Holstebro Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce