Holstebro

Hvem siger, at piger ikke gamer

Der blev gået til den, da 4. klasserne var samlet til SønderLAN fredag aften, nat og morgen. Foto: Morten Stricker
Fire fædre og én mor satte sig for at samle en hel skoleårgang. De troede, det ville være op ad bakke. Det blev det ikke.

Holstebro: En lang rad af computere, en skov af sodavandsdåser og drikkedunke, de obligatoriske chipsposer og bland-selv-slikket, en dæmpet belysning, stive blikke vendt mod de lysende skærme og lynhurtige drengefingre, der elegant og næsten magisk svæver hen over hver sin mus. Gamer-ekvilibrister...

Men hov, hvad er nu det? I den store hal på Niels Kjeldsens Vej, som til dagligt benyttes i idrætstimerne af Sønderlandsskolens elever, sidder der lige så mange piger som drenge og spiller computer.

- Vi havde snakket om, det nok ville blive lidt op ad bakke at samle hele årgangen - altså alle Sønderlandsskolens 4. klasser, fordi det er en meget blandet og multikulturel elevgruppe. Blandt andet havde vi en forventning om, at de tosprogede piger nok ikke ville få lov til at deltage, fortæller Kåre Madsen, far til Alex, tømrermester og en af initiativtagerne til fredagens LAN-party, SønderLAN.

Men forældrene skulle blive hænderne-oppe-over-hovedet overraskede. I alt 60 børn ud af 66 mulige meldte sig til arrangementet, yderligere to dukkede op, og dermed ramte fremmødet imponerende 94 procent på en hel skoleårgang.

- Kom herop foran kiosken. Den af jer, der tager flest armbøjninger, vinder en chipspose, opfordrer én af de omkring 14 frivillige forældre, der skiftes til at være i hallen fredag aften, nat og morgen, de computer-spillende børn til et hurtigt fysisk afbræk.

Fatma Naji flyver op fra sin stol og hen foran de første, der har smidt sig på halgulvet. Hun hepper energisk på sine favoritter.

- Det er sjovt at være her. Vi hygger os sammen, fortæller Fatma Naji, hvis forældre egentligt først sagde nej.

- Men så plagede jeg og fik lov, smiler Fatma Naji, der har en god plan for, hvordan hun klarer dét med tørklædet, som hun plejer at tage af, når hun sover derhjemme. Hun beholder det bare på og kravler godt ned i sin sovepose. Hvis hun da ellers overhovedet skal sove. Til et LAN-party er det nemlig helt legalt - og normalt - at blive oppe til den lyse morgen.

Alle kan komme - gratis

De tre klasselærere, som kender eleverne og deres familier godt, har hjulpet med at skabe opbakning til arrangementet hele vejen rundt. Det er én af ingredienserne i opskriften på en succes. En anden er udgifterne forbundet med at deltage, tror Kåre Madsen:

- Vi ser det som et socialt arrangement, og derfor har vi gjort det gratis og fået lokale virksomheder til at sponsorere, fortæller han.

Blandt andet er det lykkedes forældrekredsen at få aftensmaden - spaghetti og kødsovs - betalt. Det samme gør sig gældende for rundstykkerne lørdag morgen, ligesom forældrene har fået lov til at låne den kommunale hal.

Forældrenes tredje hemmelighed åbenbarer sig i et tilstødende lokale til hallen. Her sidder lutter piger - og en enkelt dreng, som pigerne har malet neglelak på - bøjet over hvide papirark. De tegner alle det samme. En lama. De dyster om at lave den flotteste.

- Hvis der er nogen, der ikke har lyst til at spille computer hele natten, så kan de i stedet gå i et af de kreative værksteder, fortæller Kåre Madsen, der også har fået materialerne i værkstederne sponsoreret af en lokal virksomhed.

Hvordan kom I lige på den idé, at I skulle arrangere noget for hele årgangen?

- Vi var nogle stykker, som lå og kørte vores knægte til LAN i Borbjerg, og så kom vi til at snakke om, at det kunne være sjovt at lave noget på skolen og samle hele årgangen, fortæller Kåre Madsen.

Og med den store opbakning, så skal det i hvert fald ikke være en forhindring for at gentage successen.

- Vi vil prøve, om vi kan få hele mellemtrinnet fra Sønderland med næste år, siger Kåre Madsen.

0/0
Annonce
Holstebro

Det begyndte med en operation og en idé: Familievirksomhed tredobler overskuddet

Holstebro

Nyt boligområde nær motorvej får egen lille sø

Holstebro For abonnenter

Den herlige fest, der ikke nødvendigvis vil blive talt om igen

Kultur

"Det bliver det største, der er sket på Slagteriet": Forventer 10.000 mennesker i weekenden

Holstebro For abonnenter

Til minde om: Omsorgsfulde Bodil syntes, det var for farligt at få børn, og man forstår hende...

Erhverv

Huskøbere søger væk fra de større byer

Holstebro For abonnenter

Socialisten fra Thorsminde er klar til flere valg

Holstebro

80-årig dame fra Holstebro mistede livet: Usikret overkørsel får stor del af skylden for dødsulykke

Holstebro

Ros til musik - kritik af madkø: Rock-plan skal udslette underskud næste år

Annonce