Annonce
112

Hvem savner en havkajak?

- Hvis man ejer kajakken, er man velkommen til at komme for at se nærmere på den, lyder det fra politiet. Foto: Midt- og Vestjyllands Politi
Politiet efterlyser ejeren til en havkajak

Agger/Thisted: I en måned har Midt- og Vestjyllands Politi haft en fem meter lang gul havkajak liggende.

Der er tale om en kajak af mærket P&H Sea Kayaks Capella i gul. Den blev fundet ud for Høfde 85 mellem Agger By og Thyborøn Kanal 7. oktober.

Politiet har efterlyst ejeren i flere medier nord for Limfjorden, men ingen har endnu meldt sig. Derfor går man nu i gang med at undersøge, om ejeren skulle være syd for Limfjorden.

- Hvis man ejer kajakken, er man velkommen til at komme for at se nærmere på den, siger politikommisær Jørgen Jensen fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Moralske investeringer

Det er ganske fornuftigt, at politikerne i økonomiudvalget i Holstebro har valgt at sende et forslag om den fremtidige investeringspolitik til hjørnespark. Der er intet galt med at se på, om man forvalter skatteborgernes penge fornuftigt, og får det afkast, som man kan forvente. Men i oplægget til den nye investeringspolitik ønskede kommunen at forbyde investeringer i alkohol, voksenunderholdning (porno red.), alkohol, tobak, fossile brændstoffer og hasardspil. Det letteste i verden er at sadle en høj hvid hest, og ride ud i offentligheden og moralisere for skatteborgernes penge. Men det kan i den sammenhæng være værd at minde om, at Holstebros moderne historie delvist er skrevet med tobak fra Færchs fabrikker, og en af kommunens største arbejdspladser er stadig kasernen, der i disse tider får nyt materiel for millioner af kroner, der er med til at fastholde og udvikle regimentet. Vi er også alle medejere af Danske Spil via staten, og mon kommunen ville sige nej, hvis Carlsberg ville flytte sit hovedsæde til Holstebro? Det er fint, at kommunen har høje etiske og moralske standarder for sine investeringer, men der er ingen grund til at miste jordforbindelsen af den grund. Kommunen har allerede en investeringspolitik, der skal sikre, at investeringerne overholder FN’s anbefalinger om "Responsible Investment" - ansvarlige investeringer. Det handler om, at man ikke må investere i virksomheder, der lader hån om basale menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder med meget mere. Det må som udgangspunkt være fint. Kommunens opgave er at levere ydelser som skolegang, ældrepleje og meget andet. Det er ikke en kommunalpolitisk opgave at lege investeringspoliti. Når virksomheder driver deres aktiviteter lovligt, er det ikke kommunens ansvar at bedømme dem moralsk. Det risikerer at blive skruen uden ende, hvor politikerne giver sig selv så mange benspænd, at det bliver vanskeligt at forrente borgernes skattepenge på en bare nogenlunde tilfredsstillende måde.

Annonce