Annonce
Holstebro

Hvalen er væk: Dens sidste rejse gøres nu til en event

- Jeg tror, der har været en del forbi for at se hvalen. Jeg er i hvert fald blevet ringet op om, hvor den befinder sig, siger vildtkonsulent Jens Henrik Jakobsen. Denne 5. klasse fra Vestbyen Friskole i Holstebro var blandt de allerførste gæster, der så den knap fem meter lange hval. Foto: Morten Stricker.

Thorsminde-Husby: Alting har en ende - vejen dertil er bare længere for nogle. Det gør sig gældende for den vågehval, som i denne uge skyllede op på stranden ved Thorsminde.

Den er nu fjernet fra den placering, cirka 500 meter syd for havnen, hvor den blev fundet. Død, men alligevel i en rimelig fin stand i forhold til forrådnelsesprocessen.

Vågehvalen, der er knap fem meter lang, er transporteret til Husby, hvor Naturstyrelsens vildtkonsulent Jens Henrik Jakobsen befinder sig. Flytningen betyder dog ikke, at man har misset chancen for at se dyret. Naturstyrelsen har nemlig bestemt sig for at gøre en begivenhed ud af den undersøgelse, som tre folk fra Fiskeri- og Søfartsmuseet skal foretage af dyret.

Annonce

- De kommer i morgen tidlig (lørdag, red.) og "skeleterer" hvalen, forklarer Jens Henrik Jakobsen.

Mellem klokken 8.30 og 11 lørdag formiddag kan man se med, når hvalen skal undersøges nærmere. Af hensyn til corona har Naturstyrelsen set sig nødsaget til at lave et billetsystem. Der er omkring 75 billetter, og man bestemmer selv, hvornår i tidsrummet man vil deltage. Billetter bliver ledige på adressen: www. naturstyrelsen.dk/vestjylland

Hverken Thorsminde eller Husby bliver efter alt at dømme det sted, hvalen bliver "stedt til hvile".

- Lige nu ser det ud til, at selve skelettet skal til Zoologisk Museum i København. Det bliver afhentet på mandag, oplyser Jens Henrik Jakobsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Bevægende hilsner til Christian Eriksen - den tyske EM-trup i samlet opstilling foran tv-billede af Eriksen

Struer For abonnenter

Ensomhed dræber, men hvad gør man, når ægtefællen dør, og huset er alt for stort og tomt: 89-årige Kristian viser en vej

Annonce