Annonce
Debat

Hvad ville I have gjort, Blå Blok?

Foto: Morten Stricker
Annonce

Læserbrev: Hvor beskæmmende. Hvor flovt er det ikke at opleve den debat, der udfolder sig i øjeblikket. Er der da slet ingen anstændighed og eftertænksomhed tilbage her til lands?

Alle mink i Danmark skal aflives!

Ja, det er på alle måder en forfærdelig situatio,n vi er kommet i. Vi har haft vildt mange mink – omkring 17 millioner – koncentreret i enormt store enheder. Det har så vist sig, at mink uhyre let smittes med coronavirussen – og hvad værre er – de smitter tilbage til mennesker og nu med specielle minkvarianter af virusset. Alle virusser muterer hele tiden, men hvis virus springer mellem arter, er der risiko for at disse mutationer kan ændre sig på særlige måder, og dette er forhold der bekymrer forskerne meget.

Vi ved, at vi måske aldrig slipper helt af med coronavirussen, heller ikke selv om der udvikles gode vacciner. Vi skal nok lære at leve med den - indrette vores tilværelse, så vi igen kan leve nogenlunde frit.

Det er vel sådan, situationen er. Mon ikke de fleste kan være enige om det?

Konklusionen heraf må være, at så kan vi ikke have en minkavl i Danmark, der på nogen som helst måde ligner det vi har i dag. I givet fald ville man kun kunne have ganske enkelte dyr med stor afstand i biosikrede bedrifter passet af personale med udstrakt brug af værnemidler. Ikke lige noget man ser for sig som realistisk.

Voldsomt ærgerligt gik regeringen i panik over Wuhan-truslen, og på grund af Mette Frederiksens irriterende enerådige facon var lovgivningen ikke på plads, og det kom også til at gå så stærkt, så alle de fejl, det var muligt at lave, blev lavet.

Men vi er jo nødt til at få minkene aflivet – alle sammen - hvis man er enig i ovenstående; og det betyder, at vi nedlægger et erhverv – anderledes kan det ikke være. Men vi er også nødt til at sikre, at en regering ikke en anden gang kommer til at krænke grundlovssikrede rettigheder.


Jeg mangler derfor meget at få at vide, hvad Blå blok ville have gjort, hvis I havde haft magten. Ville I have ladet minkerhvervet køre videre uændret? Ville I have ophævet alle de restriktioner, vi alle underkaster os, for at forhindre at det hele går endnu værre - som vi ser i andre europæiske lande?

Ester Husted, Lemvig


Så hvorfor er der så en råben og en skrigen. Beskyldninger og trusler fyger fra alle hjørner. Ublu krav om erstatninger til et erhverv, som måske allerede havde overlevet sig selv. Følelsestunge billeder af søde ”kæledyr” der holdes i favn. Døde mink i dynger (cirka 15 millioner af dem skulle alligevel slås ihjel nu til pelsning). Rasende læserbreve. Demonstrationer og brandtaler.

Det er rigtig slemt for minkfarmerne, at de nu mister deres arbejde - ligesom rigtig mange i andre erhverv mister deres arbejde på grund af coronaen. Det er ikke slemt for minkene, som har levet under særdeles unaturlige forhold. Det er ikke slemt for betalingsbalancen, da erhvervet de sidste år ikke har bidraget med meget. Og det er ikke slemt for jobudbuddet, idet meget af arbejdet klares af indhentet udenlandsk arbejdskraft.

Jeg mangler derfor meget at få at vide, hvad Blå blok ville have gjort, hvis I havde haft magten. Ville I have ladet minkerhvervet køre videre uændret? Ville I have ophævet alle de restriktioner, vi alle underkaster os, for at forhindre at det hele går endnu værre - som vi ser i andre europæiske lande? Hvis det forholder sig sådan, hvordan har I så tænkt jer at passe på os?

Blå blok skylder os alle at fortælle, om det er de,t I ville have gjort. Det er uhyre nemt at kritisere og angribe, hvis man ikke kommer med et alternativ.

Nu skal Holstebro og Ringkøbing-Skjern (de glemte Lemvig!) også underkastes særlige restriktioner - igen på grund af minkvirusvarianter - det kan tydeligvis ikke styres!

Nå, HVILKE BUD har Blå Blok? I er nødt til at stoppe med angreb, til I har angivet et alternativ.

Kom nu!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer

Kommunen tilbyder lyntest til ansatte

Struer

Fra fan til taktholder i et af verdens største metalbands: Bastian fra Struer har taget turen fra tilskuerpladserne og op på scenen

Annonce