Annonce
Debat

Hvad skal vi med flere møller, når de eksisterende alligevel står stille?

Arkivfoto: Tue Sørensen
Annonce

Læserbrev: I Dagbladet den 21. januar kunne man læse et indlæg af Arne Noe, byrådsmedlem i Lemvig.

Her skriver han blandt andet "at debatten om placering af vindmøllepark Vesterhav Nord har stået på så længe, at overblikket fortoner sig". Og det tror jeg, at han har helt ret i.

Mit spørgsmål er: " Er der i det hele taget nogen, der har overblik over det med vindmøller her i dette land?"

Vattenfall vil, som vi ved, have vindmøller i massevis opsat ude i havet. En øjenbæ' som man burde holde sig langt fra. For hvad skal vi med dem?

Forleden dag kørte jeg til Lemvig. Det blæste fint, men de store møller, der er opstillet i Klosterheden, stod stille. Senere erfarede jeg, at de store vindmøller ved Råsted også stod stille, selv om vinden var ideel.

I dag var jeg i Blåvand. Her konstaterede jeg blandt andet, at 15 vindmøller i en stor vindmøllepark mellem Varde og Skjern stod stille, selv om der var fin vind.

Jeg har tidligere gennem dagspressen set, at elselskaberne har forklaret de stillestående vindmøller med, at der var overkapacitet af fremstilling af el, og man derfor var nødsaget til at standse en del vindmøller.


"Sætter man vindmøller op for at tilfredsstille visse politiske grupperinger og "grønenergifanatikere"? Eller kunne det tænkes, at Vattenfall og andre, der investerer i vindmøller, har brug for et af skrivningsprojekt?


Da de ovennævnte episoder ikke er enkeltstående, men derimod et dagligt syn, når der blæser en frisk vind, er mine næste spørgsmål: "Sætter man vindmøller op for at tilfredsstille visse politiske grupperinger og "grønenergifanatikere"? Eller kunne det tænkes, at Vattenfall og andre, der investerer i vindmøller, har brug for et af skrivningsprojekt?

Jeg har svært ved at se, hvad vi skal med flere vindmøller end dem, vi har, når mange af dem alligevel står stille.

Det er blandt andet her, jeg mener, at overblikket fortoner sig. Lad os nu passe på, at det hele ikke ender som Don Quixote's kamp mod vejermøllerne!

For en ting er helt sikker, grøn energi SKAL vi have, der er ingen vej uden om. Vi har længe nok mishandlet vores fælles jord.

Men det må være på tiden at "klappe hesten" og lade fornuften og ikke penge og følelser sætte dagsordenen for blandt andet grøn vindenergi. Så de involverede myndigheder og interessegrupper kan får overblikket over, hvad vi har brug for i dette lille land og hvor det skal være - uden nogen forulempes af det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Slidt vejstrækning får nyt liv

Debat

Debat: Boykot Vinter-OL i Beijing 2022

Annonce